Hyundai ImageQuest Q770 17" rozmazaný obraz

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Gizmo_CZ
Začátečník
Začátečník

Hyundai ImageQuest Q770 17" rozmazaný obraz

Příspěvek od Gizmo_CZ »

Grafikou to 100%, není protože jsem vyzkoušel X800, 7600, I obyč PCI S3 savage!

Při startu je v pravé části na černém pozadí takový svislý vlnovkový světlejší černý pruh cca 10cm silný. A na pravé straně vodorovná světlá čára cca 1cm od levého okraje obrazovky. Jako by byl obraz posunutý doleva.

Jak najedou Win tak obraz vypadá, jako když vyfotíte rychle se pohybující se objekt!

Vyměnil jsem na monitoru napájecí kabel a vše se zdálo OK, ale po cca týdnu se závada zase opakuje! Když vypnu monitor z el., a zase zapnu vše je v pořádku, obraz je ostrý hezký. Tak vydrží i celý den.
Dělá to nepravidelně. Kolikrát stačí i pouze vypnout/zapnout monitor.

Stává se třeba že dělám ve Win a najednou koukám a písmenka a vš se mi zničehož nic rozmáznou (písmenka jsou ostrá čitelná ale "táhnou za sebou tušmouhu jak od rychle jedoucího auta) PS i v dosu je to to samé!

Co stým :o že by odcházela obrazovka??
Luks
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luks »

Koupil sem ho známýmu k sestavě před rokem a taky odchází,jsou to šmejdy. :x
PC: Intel NUC 12 Enthusiast i7-12700H, 64GB RAM, A770M 16GB VRAM,7TB SSD LCD: 35" AOC AG352UCG6 Repro: Creative Labs GigaWorks T3 Headphones: Sony WH-1000XM3 Keyb: RAPOO VPRO V700RGB Alloy Mouse: Logitech G700s OS: Windows 11 Enterprise TAB: Samsung Galaxy TAB S9 ULTRA 12/512GB Phone: Samsung Galaxy S25 Ultra 512GBNtB: Dell Latitude 5420 14.0” Console: TV: Philips 65OLED804 + Yamaha YAS-207
Gizmo_CZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Gizmo_CZ »

Luks píše:Koupil sem ho známýmu k sestavě před rokem a taky odchází,jsou to šmejdy. :x
To ale neřeší můj problém! Koupil jsem nový kabel a přehodil monitor do jiné zásuvky (už 2!) a nepomohlo!

Myslíte, že by mělo cenu ho nechat opravit (pokud by to šlo) v TV opravně??

nebo máte nějaký nápad čím by to mohlo být??

Další poznatek: Písmenka se už nerozostřují, ale monitor jako by pracoval v 60HMz?? Prostě celý obraz se mírně chvěje?! Nejvíc je to vidět na černém pozadí, na bílém skoro ne.
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

No nemas u nej nejake trafo? Nebo mobil, magnet(treba reproduktory)? Zkus ho postavit nekde jinde nez je ted pust ho a v OSD dej deguases nebo jak(odmagnetizovat)
Luks píše:Koupil sem ho známýmu k sestavě před rokem a taky odchází,jsou to šmejdy. :x
jo a ja ho mam na starsim PC uz 5let a furt jede dobre..
Gizmo_CZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Gizmo_CZ »

[CZ]mike píše:No nemas u nej nejake trafo? Nebo mobil, magnet(treba reproduktory)? Zkus ho postavit nekde jinde nez je ted pust ho a v OSD dej deguases nebo jak(odmagnetizovat)
jo a ja ho mam na starsim PC uz 5let a furt jede dobre..
JJ díky ale to vím. začal to dělat zničehož nic :-(

Jinak nemáte někdo vnitřní nákres součástek, popřípadě popis funkcí těch ladících "kroužků" co jsou vevnitř přímo na zadí staně obrazovky na tom "tubusu"??
Gizmo_CZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Gizmo_CZ »

Tak "opraveno" Nakonec stačilo podle návodu od kamoše "vyčistit" vnitřek od prachu a "pohýbat" těma nastavovacíma kolíčkama na obrazovce!!

Monitor je ostrý a i to vlvnění z 95% zmizelo!!! (je mírně vidět pouze pod šedým podkladem) černá i boot Win jsou v pořádku!

Díky za rady.
patap
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Hyundai ImageQuest Q770 17" rozmazaný obraz

Příspěvek od patap »

Zdravím...
Prosimě jak si ten monitor otevřel? Mám ten stejný problém, ale nemůžu se do něho dostat.
Díky. :wink:
patap
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Hyundai ImageQuest Q770 17" rozmazaný obraz

Příspěvek od patap »

Nikdo neví?
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“