vysvetlenie

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
keno 10
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

vysvetlenie

Příspěvek od keno 10 »

mam taku dosti zavazny problemik :( mam router (AP-cko) vsetky porty by mali byt zavrete (aj som scanoval) a tak podobne... a to je nevyhoda na p2p rychlost netu je 4096 (wifi) a hentak mi to ide ako keby som mal skoro dialup :( ale 1 nechapem hentak mi to ide cez den ale v noci ked su v sieti nejaky uzivatelia z vysokorychlostnymi netmi tak mi to vtedy fachci aj 400 co je rozdiel oproti 20 -cez den :( a ja to nechapem vsetky porty su zavrete a rychlost netu je taka ista ako cez den niekedy aj pomalsa :( vite mi to objasnit ? :wink:
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

podavas to chaoticky, napis presně jak je to zapojený, je to AP v režimu client - router? dej sem aj typy zařízení
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
keno 10
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od keno 10 »

vono to je to co sem mnel a mam :( proste ide o to ze vsetky porty mam zatvorene a taham cez den okolo 20KB/s na P2P a v noci taham okolo 300+KB/s na P2P a porty su furt zavreny a rychlost netu je zhruba stejna (sem tam ide net i pomalejc a v noci to stahuje rychlejc :? ) a nechapu tie rozdiely :( ale vecinou to taha rychlo kdyz se napoji v P2P nekdo kdo ma vysokorychlostni internet rychlosti 100Mbit a vic(muze to byt tim)

mam lan--> ap+router(client asi)---> ISP
http://www.dcom.sk/produkty/5491/popis.aspx

EDIT:a k AP heslo nemam :( isp hoo zahesloval
Naposledy upravil(a) keno 10 dne sob 20. led 2007, 22:03, celkem upraveno 1 x.
seuss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od seuss »

hledáš v tom moc vědu, u p2p je několik faktorů, na kterých závisí rychlost downstreamu.
1)zalezi hodne na tom druhym, od kteryho sosas, jaky ma on pripojeni, hlavne jeho upstream.
2) take zalezi na tom, kolik ma uzivatel, od kteryho sosas volnych slotu. Plati prima umera, cim min volnych slotu, tim mensi rychlost.
3)Nezapomen na to, ze plno uzivatelu ma pripojeni s malym FUPem, proto pouzivaj plno programu (Netlimiter), ktere maji za ukol omezit rychlost tvyho sosani, aby neprekrocili svuj FUP.
atd...
1. PChomemade cpu AMD Athlon 64 X2 Dual Core 3800+ (2009MHz) non OC, mb Epox 9NPA+Ultra-nForce4 Ultra s939, gpu Gainward BLISS 7600GS PCX 512MB DD Silent FX pci-e , ram 2*1024 MB A-Data, hdd 250 GB Maxtor sata + 320 GB Seagette sata II + 20 GB Western Digital (gnu testing), dvd DVD-R/RW: LG GSA-4120B, zdroj ZM-400HP 400W, crt 17´Compaq V710. + LCD os Win XP SP3 Professional 2.Notebook: HP Pavilion tx2000 tablet PC, cpu AMD Turion 64 X2 Dual Core TL-66 2.3GHz, ram 2GB DDR2, gpu nVidia GeForce Go 6150, hdd 250GB, lcd 12.1" WXGA touchscreen display (1280x800 resolution) os Ubuntu Karmic Koala 9.10 Kernelem 2.6.31-19, Gnome 2.28.1 + (virtualizace XP SP2) &dual boot& Windows Vista Home SP1
keno 10
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od keno 10 »

jako vim jen kdyz sem napojenej na 10 uzivatelu a sosa mi to 3x rychlejc ako na 300 :( a to ked zohladnujem tydle faktory :( ja le nechapu ze jak to ze SOSAM TAK MALO KED mOZEM IST AZ 300 ????? a cez den to jde jenom 20 :( od tych s vysokou rychlosti to dokaze jet tych 300 :( mnel sem i napriklad s 1000 uzivateli (samozrejme mislim ze sem s nima mal spojeni) a tiez nicmoc a komp sekal jak hovado :(
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“