odhlučnění disku, které řešení je lepší?

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

no mě silentmax moc nepřesvědčil, disky mi v tom připadaly pořád děsně hlučný, tak sem je zas prodal, čekal sem od nich teda víc
teď mám disky v boxech od mechanik, vodou chlazený obalený odhlučňovací hmotou, ale taky to neni to pravý, pořád slyšim když se ty plotny roztočej a pak dělaj největší hluk
Morph
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Morph »

osbne nic nez chvalu k zaveseni disku na gumickach nemam,vyresil jsem takhle uz 2 PC,ale primo pred diskem byla 120 coz StandaT zjevne nema.. :-D
Dopurucuju koupit alespon tu 80 cu tam nejspis mas :wink:
jo a ohledne teplot- WD2500KS pri HDTachu-42C
80GB Samsung -38C

to neni zas tak strasny :oops:
XXXtremer
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od XXXtremer »

Morph píše:...
no ja i kdyz drzim disk v ruce tak ho slysim uplne stejne jako v case takze gumicky asi nepomuzou..
Gr8 Vivec píše:...
o necem podobnem jako mas ty disky v mechanikach sem premyslel.. na vzduchu
ale neprisel sem na zadnou tlumici hmoto mezi vrch disku a obal s chladicem..
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Gr8 Vivec píše:no mě silentmax moc nepřesvědčil, disky mi v tom připadaly pořád děsně hlučný, tak sem je zas prodal, čekal sem od nich teda víc
teď mám disky v boxech od mechanik, vodou chlazený obalený odhlučňovací hmotou, ale taky to neni to pravý, pořád slyšim když se ty plotny roztočej a pak dělaj největší hluk
Ty si snad superman, dyť podle tebe řve úplně všechno - DDC, Silentmaxx :-D Já mám poměrně citlivý uši, ale Silentmaxx mi přijde OK - jako neříkám, že neuslyšim ani "ň", ale je to tak tichý, že už je potřeba se na ty zvuky soustředit, což se dá označit za opravdu tiché. Zdroj ti taky vydá určitej zvuk, fany na radiátoru taky ( resp. to dělá proud vzduchu ) a to samý i disk v boxu, toho se nikdy nezbavíš, maximum je to dostat na hladinu, kde jsem já ( nepočítám tu "high end ultra cool mega case by Vlastik" ) - je třeba se zaposlouchat, jestli mi comp vůbec běží.

//Woyta Dost zalezi na ruchu z okoli. Ziju na okraji maleho mesta kde je opravdu velke tichu a minimum ruchu. Takze ty zvuky z PC jsou vyraznejsi. :wink:

//Já: já zase v klidný části města, kde je taky ticho ;)
Naposledy upravil(a) wector dne ned 21. led 2007, 11:13, celkem upraveno 1 x.
Demon
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Demon »

Morph píše:osbne nic nez chvalu k zaveseni disku na gumickach nemam
Tak nad tím taky docela přemýšlím,ale dole mám před diskem 120 fan,ale nahoře u mechanik to bude asi bez fanu,jelikož box na disky mám až na dno skříně.
Athlon 64 X2 5400+ Black Edition (AM2) 2800MHz@3115MHz,AC Freezer 64 Pro Asus M2N-E nForce 570 Ultra Geil DDR II 3x2GB 800MHz
Gainward Golden Sample Goes Like Hell 4850GS DDR5 750/3900 LG GSA H10N Seagate 160GB Sata II , Samsung F3 1TB
Seasonic Energy Knight SS-500ET, T3 500W Case-Thermaltake Matrix VD2000BNS Microsoft Habu

22" Dell 2209WA
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

wector píše:Ty si snad superman, dyť podle tebe řve úplně všechno
už jsem to tu jednou psal že na tohle sem "magor" a pokud nemám comp neslyšitelnej tak nejsem spokojenej :)
l0k2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od l0k2 »

Gr8 Vivec píše:
wector píše:Ty si snad superman, dyť podle tebe řve úplně všechno
už jsem to tu jednou psal že na tohle sem "magor" a pokud nemám comp neslyšitelnej tak nejsem spokojenej :)
Vies mi ukazat fotky? Ja som v stadiu ze najhlucnejsi element su spominane disky v silentmaxxoch. V podstate uz s tym nehodlam bojovat, pretoze dalsi krok by bol velmi nakladny.
MB: Gigabyte X58A-UD7 *CPU: W3550(i7-950)@4,6GHz (SuperPI 8,860s) 1,6vCore with Alphacool *RAM: DDR3 3x2 GB 1600Mhz Kingston ® *VGA: GTX470 1,28GB (EK Waterblock) *HDD: SSD120GB+2TB (silentmaxx) *OS: Windows 7 Pro x64 *Audio: Creative Sound Blaster X-Fi *Zdroj: ZM-850HP, http://www.pc.aim.sk http://www.history.aim.sk http://www.water.aim.sk
Lan PC:
MB: Gigabyte G41M mATX *CPU: E8500 *RAM: DDR2 2x2 GB 800Mhz Apacer ® *VGA: G92-GTS 512MB *HDD: 1TB *OS: Windows 7 *Audio: Creative Sound Blaster Live!
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

co myslíš za foto? těch disků v boxech od mechanik? klidně ti to vyfotim, ale nic zajímavýho na tom neni, jsou to dva disky, na každym WB od ertyho, v hnusnejch plechách od mechanik, vycpaný podobnym materiálem jako se balí elektronika, ale asi toho tam je málo, dřív než sem tam dával nový tak to bylo tišší, nebo bych moh skusit jinej materiál, ale tohle mi přijde docela bobrý, dost dobže to tlumí vybrace, hluk i teplo, a pěkně se na tom spí :)
l0k2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od l0k2 »

Gr8 Vivec píše:co myslíš za foto? těch disků v boxech od mechanik? klidně ti to vyfotim, ale nic zajímavýho na tom neni, jsou to dva disky, na každym WB od ertyho, v hnusnejch plechách od mechanik, vycpaný podobnym materiálem jako se balí elektronika, ale asi toho tam je málo, dřív než sem tam dával nový tak to bylo tišší, nebo bych moh skusit jinej materiál, ale tohle mi přijde docela bobrý, dost dobže to tlumí vybrace, hluk i teplo, a pěkně se na tom spí :)
Jo, disky a ked tak aj vnutro bedne, rad sa necham inspirovat. Trosku OT: v bedni ma este trapi prietok vzduchu, s nainstalovanymi hlinikovymi prach. filtrami je to o dost horsie, ale bohuzial cistit pc kazdy mesiac sa mi nechce.
MB: Gigabyte X58A-UD7 *CPU: W3550(i7-950)@4,6GHz (SuperPI 8,860s) 1,6vCore with Alphacool *RAM: DDR3 3x2 GB 1600Mhz Kingston ® *VGA: GTX470 1,28GB (EK Waterblock) *HDD: SSD120GB+2TB (silentmaxx) *OS: Windows 7 Pro x64 *Audio: Creative Sound Blaster X-Fi *Zdroj: ZM-850HP, http://www.pc.aim.sk http://www.history.aim.sk http://www.water.aim.sk
Lan PC:
MB: Gigabyte G41M mATX *CPU: E8500 *RAM: DDR2 2x2 GB 800Mhz Apacer ® *VGA: G92-GTS 512MB *HDD: 1TB *OS: Windows 7 *Audio: Creative Sound Blaster Live!
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

nevim jestli z toho uvidíš něco ale budiš:
Obrázek
jak je vidět tak to je v 5" pozicích, moc hezky to nevypadá no...
l0k2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od l0k2 »

Zaujimave, nedrzi ta biela pena moc teplo? Inak pridaj foto celej bedne, ak je mozne.
Lan PC:
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

l0k2 píše:Zaujimave, nedrzi ta biela pena moc teplo? Inak pridaj foto celej bedne, ak je mozne.
to si piš že ta bílá pěnová hmota drží teplo, je to hodně dobrej izolant
a fotka celýho vnitřku je tady, je to trochu starší, teď tam je thermochill, D4, X1800XT-PE, vyházený větroně, jinej blok na gpu, blok na NB a pod, ale jako celek je to defacto stejný, ale pokud budeš chtít aktuální fotku tak ti to klidně blejsknu
Obrázek

//Woyta Mluvis o hluku a eheim mas polozenej jen tak na plechu? :roll: Ja mam 1046 zabalenou v molitanu aby nehlucela. BTW koukam ze jsem dal na tveho byvaleho nexXxose stejny fany jake tam byly. :-)
maw
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maw »

sry za ot ale... to woyta: myslim že mu tam to čerpadlo visí...
AMD Athlon 64 3200+ 2,0 @ 2,4 ghz, MSI K8N Neo 4, 2x512MB a-data, nVidia GeForce 6600(429/629), maxtor 160GB ;seagate barracuda 7200.10 320 GB, ec 400w, Akasa fan control, Acer AL1916,
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

jo to čerpadlo tam viselo, ale jak už jsem psal, tohle neni zrovna aktuální fotka (cca půl roku stará)
l0k2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od l0k2 »

Tie vetrone s tym cerpadlom ti neprehlucia utisene disky?
Lan PC:
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

ne, čerpadlo je pověšený stejně jako eheim takže se nedotýká case, a v současnosti mám v case tři 12ky, a ty jsou tišší, já ty disky musim mít v těch boxech nějak blbě daný protože jak už jsem psal, dřív to bylo tišší
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
LGA
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LGA »

Ma nekdo reseni jak odhlucnit disk, tak aby mohl zustat v kosi pro HDD a nemusel se predalavat do 5.25 pozice?

Pres plastove kolejnicky, ktere jsou tvrde, se vibrace docela prenaseji do kejsu. Uvazuji o nejakeho homemade reseni, ale nejak se me do toho nechce
filletzz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od filletzz »

LGA píše:Ma nekdo reseni jak odhlucnit disk, tak aby mohl zustat v kosi pro HDD a nemusel se predalavat do 5.25 pozice?
taky sem něco takovýho hledal a jediný na co sem narazil bylo todle -> http://www.tichepc.sk/product.php?it_id=867&ca_id=16
dá se to přišroubovat jakoby zespoda hdd a pak by mněl jít dát do normal pozice pro hdd, bohužel nejsou skladem a podle komentářů ani nebudou, takže jedině zkusit doma zbastlit něco na podobném principu...
MacBook Air 13" Mid 2013 + iPhone 4s
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Tohle ho 3,5" Nenacpes. Je to sirsi nez disk, tudiz i kos. Jedine reseni je upravit kos na disky a udelat jej odpruzenej.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“