můžete mi někdo potvrdit nebo vyvrátit toto :
1) Když si u sebe doma nastavím na stroji adresu z privátního rozsahu adres třeba 192.168.255.1 (nejsou směrovatelné přes internet fungují jenom v privátní LAN) a připojím se pomocí modemu (každé připojení a každou chvíly mám jinou IP) a schválně nenastavím firewall, schválně nastrčím nějaké porty nějakých aplikací (třeba Apache:25) a budu čekat až se někdo probourá jak by se teoreticky mohl dostat až ke mě na počítač když moje adresa je přes internet nesměrovatelná? Maximálně by se dostal do Apache ne? Jestliže jsem připojen přes modem, tak by útočník musel nejdřív najít mojí dynamicky přidělenou adresu od providera, potom by musel zjistit co mi na tý IP běží a pak by doloval. Jenže jak by se ke mně dostal když mám vnitřní IP 192.168.255.1?
2) Druhá situace úplně stejná akorát se na internet připojuji pomocí vlastní pevné IP a tedy přes NAT. Jaká je pravděpodobnost že se ke mě dostane přes nat řízek? Neodpovídejte prosím typem u tebe není co heknout nestojíš profesionálovi za to. Dejme tomu, že jsem počítač ve vnitřní síti NATA a někdo má velkou motivaci
Díky