HP LP1965

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Lukes
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lukes »

$luk píše:Taky jsem na něj zvědavý. Měl jsem vyhlédnutého jeho předchůdce L1955. Ten jsem testnul v práci, ale pro LP1965 si přišel nějaký zákazník dříve, než jsem jej stihnul prověřit. Momentálně jsou všechny na skladech blokované, takže jakmile nějaký ukořistím, zkusím ti sdělit své dojmy. Na recenzi jsem zatím nenarazil. Jestli bude kromě lepší odezvy srovnatelný s L1955, tak to vypadá na slušný kousek.

Mimochodem, na většině webů mají u něj špatný obrázek, právě toho staršího. Ve skutečnosti vypadá takto:
http://www.hp.com/hpinfo/newsroom/press ... lp1965.pdf

da se nekde v CR koupit i v te cerne verzi jaka je v tom .pdf?
qwertown
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od qwertown »

To nevim ,ale zajimalo by me jakto ze je LP1965 levnejsi nez L1955 .. to mi prijde divny :x
Lukes
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lukes »

qwertown píše:To nevim ,ale zajimalo by me jakto ze je LP1965 levnejsi nez L1955 .. to mi prijde divny :x
podle me je to tim ze se uz nedela a u takoveho zbozi se cena moc nesnizuje
PhiliuZZZ
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Zkušenosti

Příspěvek od PhiliuZZZ »

Mám ten monitor asi 3 týdny a jsem velice spokojen. Je to fakt kvalitní obraz, jenom pár nedochytávek. Např. nerovnoměrnost podsvícení, jak tady již někdo napsal, nebo malý překmit overdrive - třeba ve hře HL2 - "We don't go to Ravenholm" je vidět překmit u skákající zombie, jak se kolem něj mažou nebo spíš přesvětlují hrany, ale to se dá přežít a nijak moc to nevadí. Funkce pivot, to je prostě perfektní, když čtete nějaký dokument třeba v pdf, tak si jednoduše otočíte monitor (samozřejmě v ovladačích taky) a máte před sebou A4 na výšku. V OSD lze najít naprosto všechno, i čas jak dlouho už svítí backlight.

Celkově monitor vychází z mého pohledu dobře, za cenu 8500,- kč je to dobrá volba, doporučuji.
Lukes
Začátečník
Začátečník

Re: Zkušenosti

Příspěvek od Lukes »

PhiliuZZZ píše:Mám ten monitor asi 3 týdny a jsem velice spokojen. Je to fakt kvalitní obraz, jenom pár nedochytávek. Např. nerovnoměrnost podsvícení, jak tady již někdo napsal, nebo malý překmit overdrive - třeba ve hře HL2 - "We don't go to Ravenholm" je vidět překmit u skákající zombie, jak se kolem něj mažou nebo spíš přesvětlují hrany, ale to se dá přežít a nijak moc to nevadí. Funkce pivot, to je prostě perfektní, když čtete nějaký dokument třeba v pdf, tak si jednoduše otočíte monitor (samozřejmě v ovladačích taky) a máte před sebou A4 na výšku. V OSD lze najít naprosto všechno, i čas jak dlouho už svítí backlight.

Celkově monitor vychází z mého pohledu dobře, za cenu 8500,- kč je to dobrá volba, doporučuji.

piska ti to lcd?
Koudov
Nováček
Nováček

Příspěvek od Koudov »

happy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Zkušenosti

Příspěvek od happy »

PhiliuZZZ píše:Mám ten monitor asi 3 týdny ....
Prosim te, stahni jas na nejake minimum a poslechni, jestli tento monitor piska. Jestli jo, tak fakt uz nevim :?
qwertown
Začátečník
Začátečník

piskani HPLP 1965

Příspěvek od qwertown »

piskani HPLP 1965

----

Chlapi , kt. ho mate napiste nam jestli vam piska nebo ne. A jestli ano , jak "moc" (subjektivne) a kdy, jestli je mozne ho vypnout a prestane nebo je potreba ho vytvet z zdi...diky

---------

jinak diky ze sem pisete :)
$luk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od $luk »

Možná trošku OT, ale vypadá to, že nakonec skončím u Eiza S1931...
( Nanao bude mít jistě radost :wink: )

Jinak ohledně toho pískání - zkoušel jsem v práci několik kousků, ale je tam asi příliš hlučno, protože jsem žádné nezaregistroval.
NANAO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NANAO »

$luk píše:Možná trošku OT, ale vypadá to, že nakonec skončím u Eiza S1931...
( Nanao bude mít jistě radost :wink: )

Jinak ohledně toho pískání - zkoušel jsem v práci několik kousků, ale je tam asi příliš hlučno, protože jsem žádné nezaregistroval.
Myslím, že radost budeš mít hlavně ty. :wink: Užij si jej! :wink:
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Tak od dnešního odpoledne jsem šťastným majitelem tohoto LCD a dojmy jsou zatím výborné. Eizo S1931 je sice možná dobré LCD, ale ta cena už je mírně mimo.

Rozhodoval jsem se mezi tímto HP a Samsungem 940FN, HP nakonec zvítězilo díky příznivější ceně.

Časem nahodím i nějaké poznatky z dlouhodobějšího používání, zatím jsem nenarazil na žádný problém, ať už při hraní her, nebo sledování filmů. Vadné pixely se také nekonají, prostě spokojenost :)
Goldnoob team proud member!
qwertown
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od qwertown »

Thellwin píše:Tak od dnešního odpoledne jsem šťastným majitelem tohoto LCD a dojmy jsou zatím výborné. Eizo S1931 je sice možná dobré LCD, ale ta cena už je mírně mimo.

Rozhodoval jsem se mezi tímto HP a Samsungem 940FN, HP nakonec zvítězilo díky příznivější ceně.

Časem nahodím i nějaké poznatky z dlouhodobějšího používání, zatím jsem nenarazil na žádný problém, ať už při hraní her, nebo sledování filmů. Vadné pixely se také nekonají, prostě spokojenost :)
presne moje volba :) HP LP1965 nebo HPL1955 nebo Samsung 940fn :)

vezmu asi taky HP 1965 , ale kdyz jsem rekl mlade , ze mozna trochu piska , tak to at na to zapomenu ,ze chce v noci spat a ne poslouchat piskani . Tak aby mi ho neomlatila o hlavu :x
takze kdyby se ti zdalo ze piska napis diky Q.

btw. cena trochu narostla za posledni dobu se mi zda, kolik si za nej dal??
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Heh, já jsem původně taky chtěl LP1955, ale těsně před tím, než jsem se rozhoupal je všude vyprodali a už se to nedalo sehnat :)

K tomu pískání - já jsem si zatím vůbec ničeho nevšiml. Prý by měl pískat při snižování jasu, ale já nic neslyším. Možná jsem nahluchlej :oops:

Stálo mě něco málo přes 8600,-
Petr D.
Nováček
Nováček

Příspěvek od Petr D. »

Hush
Nováček
Nováček

problém

Příspěvek od Hush »

Zdravím.
Mam malej problém s tímto monitorem. Když spustim hru Warcraft 3, tak mi NĚKDY monitor prostě zčerná, dioda procesoru přestane blikat a musím restart natvrdo. Toto mi to dělá jen přes digital (přes analog mi to funguje). Co s tím mám dělat?
Mám grafickou kartu NVIDIA GeForce FX 5600XT.
Jinak jsem s tímto monitorem ve všech ohledech spokojen.

Předem díky za radu.
PaVuK
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

HP LP1965

Příspěvek od PaVuK »

Tak mi ho vcera dovezli.

Pozitiva
1. Muj nepiska. To vim jiste (mam citlive usi).
2. Barvy jsou vazne pekny (ale chce si to pohrat v softwarovem nastaveni)
3. Bal jsem se odezvy, protoze jsem cetl ze je horsi nez u 1965. Neni. Zkousel jsem oba. V barevnem spektru je na tom 1965 lip. Hral jsem na tom HL2, Max Payne2 a v pohohode.

Negativa
1. To podvsviceni je docela... desny. Tim ze prosvita v rozich, pusopi pri tmavem az cernem pozadi spis jak TN a ne pMVA. Asi nejhorsi vlastnost tohohle LCD.
2. MENU... Katastrofa. Nastavit Jas, Kontras, a trochu teplotu barev (zmeni se jedno, rozhodi se druhe :-(
Je treba to ovladat softwarove. Tam je to podstatne lepsi, ale stejne mi chybi dalsi moznosti jak je tomu zvykem u vetsiny panelu.
3. Nejak jsem si nezvyk na matný povrch panelu. Tvrzený lesky by byl podstane lepsi.
4. Dilenske spracovani... je videt ze to delaj nekde v cine. Z jedne strany Promakany Pivot stojan a elegantni design, ale pri blizsim pohledu je videt ze obcas neco nelicuje.

P.S. Pry by u toho mel byt soft pro obsluhu Pivotu. Nejak jsem ho nenasel. Leda ikonku pro odkaz na stranku vyrobce toho SW, kde je ke stazeni 30d Trial. :x
Neutíkej..... zemřeš unavený
...nejlepší cesta nikdy není snadná
snadná cesta je vždy zaminovaná...

///Barton 2600+@2335MHz(11,5*203)/1.712V, CM Hyper TX2, 4x512(Corrsair,PQI,2xAM1/412?/2.5cl/5/5/8), MB Asus A7V880 b1010.05, Gainward 7600GS Gold @560/1620, Baracuda 7200.7 80GB SATA, Baracuda 7200.10 320GB SATA, 400W Seasonic SS-400ET, 19" HP1965///
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Ad podsvícení - jediné, kde mi to trochu vadí (a kde si toho vůbec všimnu) je při sledování filmů, které mají nahoře i dole tmavý pruh, jinak mi to přijde ok.

Ad Menu - nevím, já to ovládám přes ten soft :oops:

Ad povrch - asi věc názoru no, mě toto vyhovuje.

Ad dílenské zpracování - nezkoumal jsem. Na první pohled nic vidět není.
qwertown
Začátečník
Začátečník

...

Příspěvek od qwertown »

diky chlapi za informace, :)

objednam ho taky.

Mam dotaz:

mam se obavat koupeni pres eshop a zaslani pres PPL??
Nastane situace ze mi to privezou, krabice bude ok. odjedou a po otevreni najdu neco ulomenyho, to me asi nikdo neuveri, ze se to stalo pri prevozu.
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Mě přišel přes DPD (obdoba PPL) ... spousta lidí se nechává posílat tyhle věci takhle, neměl bych zbytečný obavy.
qwertown
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od qwertown »

Thellwin píše:Mě přišel přes DPD (obdoba PPL) ... spousta lidí se nechává posílat tyhle věci takhle, neměl bych zbytečný obavy.
Ok diky za uklidneni :) , objednam ho tedy, uz se moc tesim :D
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“