MSI NX6800GT - poškozený pamětový modul

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
kmotra
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

MSI NX6800GT - poškozený pamětový modul

Příspěvek od kmotra »

Mám fyzicky poškozenou 6800GT. Při důkladném "ohledání" sem přišel na to, že na zadní části přesně v místě jednoho paměťového modulu je uražených par "elektronek" (nejspíš šrubovák). (viz http://www.sweb.cz/mecss/gf6800gt_msi_back_badram.jpg )

Tak mě napadlo jestli by se nedal upravit BIOS tak, aby se ten 32MB modul neinicializoval vůbec.
Na kartě by pak zbylo místo 256 jenom 224MB.

Díval sem se v NiBitoru a nic takového tam není, proč taky :-)

Zkuste mi říct jestli by to šlo, nebo je to technicky nemožné. (Když rozjedu system na PCI grafice tak se karta hlásí, ostatní elektronika by tudiž mohla byt v pohodě)

//Thellwin - upraven název threadu
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

Jedine by sis musel naprogramovat vlastni BIOS, teoreticky by to samozrejme slo, ale prakticky to nikdy nikdo neudelal(mysleno vyrobce).
Proc take, ze?
Ale ciste teoreticky bych v tom nevidel jediny problem... :oops:
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
fobos
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fobos »

Kamikadze píše:Jedine by sis musel naprogramovat vlastni BIOS, teoreticky by to samozrejme slo, ale prakticky to nikdy nikdo neudelal(mysleno vyrobce).
Proc take, ze?
Ale ciste teoreticky bych v tom nevidel jediny problem... :oops:
to je blabol.....ak je karta fyzicky poslodena tak s tym uz nespravi nic aj ked upravi BIOS ako chce ! jedina mozna zachrana je dat VGA odbornikovi na mikropajkovanie a dat proste tie najskor rezistory/kondenzatory (elektronky dost tazko :lol: ) pripajkovat.
igi9
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od igi9 »

MNe sa to iste stalo na 6800GT tak som to dal reklamovat a vyreklamovali to a dali mi novu kartu 7800GS
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

mno tak jestli jsou urvany jen ty chapadla, tak ty se daj udelat nanovo, ale jestli je to sroubovakem, tak ta ryha je asi vetsi (hlubsi) do PCB...jinak pochybuju, ze mas jeste zaruku 1) 6800GT je dost stara zalezitost (ikdyz 2 roky je dlouha doba) a ta vada zrejme nebyla zpusobena vyrobcem, ze? :roll:
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

no jestli neni ryple PCB, tak by se dalo od vyrobce zjistit co je to za soucastky a ty tam pripajet, ale jestli jsi rejpnul PCB, tak jsi prisel o cesty a ty neopravis.

ohledne toho biosu nemas sanci, maximalne to omezit na 128MB, ale i to je nejspis hodne velkej problem, co pak udelat s adresaci, takze spis zkusit HW opravu, to bude snadnejsi a vetsinou jsou i vyrobci tolerantni a pokusej se poradit
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
oqix
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od oqix »

Nazdar,
mne sa taka vec podarila na mojej starej Inno GF MX440 64 MB, ked som daval dole chladic tak sa mi kus smykol srubovak a bolo to v jednom SMD bol to neaky odpor ale tak odletel ze som ho nikdy nenasiel. Ked som zalozil kartu do PC a zapol ho boli na obraze take fialove pruhy a totalne poskodeny obraz. Vyriesil som to tak ze som tam napajkoval obycajny drotik (prepojku) a islo to bez problemov a este stale funguje ta karta na mojom tretom PC.
WoiTa
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WoiTa »

oqix píše:Nazdar,
mne sa taka vec podarila na mojej starej Inno GF MX440 64 MB, ked som daval dole chladic tak sa mi kus smykol srubovak a bolo to v jednom SMD bol to neaky odpor ale tak odletel ze som ho nikdy nenasiel. Ked som zalozil kartu do PC a zapol ho boli na obraze take fialove pruhy a totalne poskodeny obraz. Vyriesil som to tak ze som tam napajkoval obycajny drotik (prepojku) a islo to bez problemov a este stale funguje ta karta na mojom tretom PC.
Dobrej návod na likvidaci karty.
oqix
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od oqix »

Ta katra bola aj tak uz skro mrtva a zohnat presne take SMD tiez nieje sranda a na druhej strane mam asi 6 kusov MX 460 od MSI cize nemal som co stratit. Keby nahodou aj zohnal neake suciastky ktore by boli aspon trochu podobne tym cinskym unikatom ktore su pri kazdej karte toho isteho druhu ine tak napajkovat by ich tiez nebolo lahke a ma tak 35% sancu ze mu to pojde tak stabilne ako keby ju nemal poskodenu.
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“