SB X-Fi XtremeMusic - praskanie

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
radagast
Nováček
Nováček

SB X-Fi XtremeMusic - praskanie

Příspěvek od radagast »

Zdravim,

problemy zacali po preinstalovany systemu (Win XP Pro). Predtym zvukovka fungovala bez problemov. Nainstaloval som najnovsie ovladace, k nim daky sajrajt (rozumej creative soft :) ) z prilozeneho CD a s hrozou som zistil ze pri prehravani akehokolvek zvuku (systemove zvuky, MP3, FLAC, CD) sa ozyva praskanie. X-Fi som odinstaloval, vybral z dosky, zapol onboard zvukovku, ta isla v pohode. System jej priradil IRQ9. Zapojil som a znovu nainstaloval X-Fi, tentokrat iba s najnovsim driverom z netu. System jej priradil IRQ10, ktore pouziva aj LAN a USB Controller, no nie som si isty ci je prave toto problem. Zvuk isiel BEZ problemov. Kedze X-Fi-u iba driver pre plnu funkcnost nestaci, nainstaloval som aj dodatocny balast z instalacneho CD. Zvuk stale bez problemov. Chvilu som sa babral s nastaveniami, vypol CMSS-3D, zapol Crystalizer a praskanie sa znovu objavilo! Vypol som teda Crystalizer a vobec vsetky ficurky, ale praskanie zvuku zostalo. Podozrenie mam na kombinaciu instalovania "software+old driver+new driver", ak ma niekto skusenosti, budem velmi vdacny za akukolvek radu. Dovtedy mi asi nezostava iba skusat a skusat.
[Move to obsolescence]
AMD XP Barton 2500+, Gigabyte GA-7N400 Pro2(Rev 2.0), 1GB DDR Corsair TWINX XMS 400MHz 2-3-3-6, MSI GeForce FX5900XT 128MB, SB X-Fi Xtreme Music, Seagate Barracuda 7200.7 80GB, Hitachi Deskstar T7K500 500GB, Enermax Noisetaker 420W
george5545
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od george5545 »

Zkus si tam natáhnou ten starý driver cos tam měl před přeinstalováním XP. Někdy je starří lepší.
HP Pavilion dv3600ec 13.3"LED T6400 3GB 320GB 9300M GS 512MB,DO,HDMI,eSata.Logitech V550 nano. HP 6735s Sempron SI40 2GHz, 2x1GB DDR2 800MHz, 250GB Sata Samsung HM250JI, Optiarc AD-7561S, AMD780G, Ati HD3200.Mirosoft bluetooth notebook mouse 5000.
PetrB
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PetrB »

když jsem ted preinstalovaval wokna,hodil sem tam napred nejnovejsi drivery z netu,po restartu teprve ten balast z cd,drivery sem odtrhnul a jede to
nutno podotknout,že pred reinstalem tam byly stary drivery z cd a jelo to taky...
radagast
Nováček
Nováček

Příspěvek od radagast »

tak som ju znovu preinstaloval, novy driver, nato soft a z nepochopitelneho dovodu to tentokrat ide. otazka je ako dlho.... :x
[Move to obsolescence]
AMD XP Barton 2500+, Gigabyte GA-7N400 Pro2(Rev 2.0), 1GB DDR Corsair TWINX XMS 400MHz 2-3-3-6, MSI GeForce FX5900XT 128MB, SB X-Fi Xtreme Music, Seagate Barracuda 7200.7 80GB, Hitachi Deskstar T7K500 500GB, Enermax Noisetaker 420W
dan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dan »

ta instalacia x-fi je dobre na p*cu. dlho, zlozito.... :evil: mne napr. win po spusteni raz nasiel zvukovku a inokedy ju nenasiel a musel som restartovat znovu. pomohol az upgradde biosu dosky...
ale ke dto uz raz zinstalujes tak je super.
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“