3GB nebo jen 2GB?
- Kamikadze
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
3GB nebo jen 2GB?
Zdravim,
v soucasne dobe mam PC A64 X2 4400+, Asus A8N-SLI, 2x512MB Muskin DDR400 (casovani 2-3-3-5) a 6600GT.
Chtel bych na svem PC provozovat Visty jak budou k dispozici a zaroven na nem hrat hry, takze predpokladam, ze budu muset pridat vic pameti (a jako grafiku bud X2800 nebo 8900, jak budou). Chtel bych koupit 2x1GB zrejme opet nejake Muskiny. Ale nevim, zda je mam pak provozovat samostatne(jen tech 2x1GB) nebo dohromady (2X1GB + 2x512MB). Zda je lepsi mit o 1GB vetsi kapacitu a o neco pomalejsi(1T vs 2T, netusim, co presne tyto pojmy znamenaji, ale predpokladam neco ohledne pristupove doby, kdy 1T je lepsi) nebo mensi kapacitu a rychlejsi. PC vyuzivam hlavne pro hrani her. Myslim si, ze Visty budou zrouti samy o sobe, takze cca 512(mozna i vice) spolknou samy. Ptam se predem kuli financim.
Diky predem za rady a za opraveni mych pripadnych neznalosti
v soucasne dobe mam PC A64 X2 4400+, Asus A8N-SLI, 2x512MB Muskin DDR400 (casovani 2-3-3-5) a 6600GT.
Chtel bych na svem PC provozovat Visty jak budou k dispozici a zaroven na nem hrat hry, takze predpokladam, ze budu muset pridat vic pameti (a jako grafiku bud X2800 nebo 8900, jak budou). Chtel bych koupit 2x1GB zrejme opet nejake Muskiny. Ale nevim, zda je mam pak provozovat samostatne(jen tech 2x1GB) nebo dohromady (2X1GB + 2x512MB). Zda je lepsi mit o 1GB vetsi kapacitu a o neco pomalejsi(1T vs 2T, netusim, co presne tyto pojmy znamenaji, ale predpokladam neco ohledne pristupove doby, kdy 1T je lepsi) nebo mensi kapacitu a rychlejsi. PC vyuzivam hlavne pro hrani her. Myslim si, ze Visty budou zrouti samy o sobe, takze cca 512(mozna i vice) spolknou samy. Ptam se predem kuli financim.
Diky predem za rady a za opraveni mych pripadnych neznalosti
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
- karf
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
jestli ti pojedou samostatně - nějakým zázrakem tak je samozřejmě společně provozuj i na 2T ale nejspíš půjdou jen na 333mhz. Já jsem měl chvilku společně 2 512ky adata ddr500 a současný 2x1gb taky ddr500. sice mam starší cpu (sc939) ale nejelo na větší frekvenci. To už se ti vyplatí teď nechat 2x1gb a až to nebude stačit tak buď koupit vše na ddr2 nebo dokoupit další 2x1gb protože vista na rozdíl od xp(32b) umí 4gb
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
- Kamikadze
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
takze pokud te dobre chapu, tak tvoje rada je tam nechat jen 2x1GB?karf píše:...
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
- Warran
- Žlutá karta Bazar

-
Já teď budu řešit stejný dilema. Mám 2x512 MB a budu dokupovat 2x1GB. Socket 939 a revize procesor revize E (Toledo). Desku mám LanParty nF4 Ultra-D, a na těch by to prý mělo jet i DDR400/2T. Na těch lepších od DFI (SLI-DR Expert, Venus a těch s čipsety od ATI) prý i DDR400/1T, ale nikde není samozřejmě žádná záruka
Já osobně bych to vyzkoušel v nějakých hrách nebo jiných programech a teprve pak bych si vybral zda 2GB nebo 3GB. IMHO v XP by bylo lepší 2GB rychlejší, ve Vistách kdo ví?????
Není nad praktický pokus.
Já osobně bych to vyzkoušel v nějakých hrách nebo jiných programech a teprve pak bych si vybral zda 2GB nebo 3GB. IMHO v XP by bylo lepší 2GB rychlejší, ve Vistách kdo ví?????
Není nad praktický pokus.
- karf
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
já to tak udělal. jednak to vyšlo docela dobře cenově a jednak ty 2gb zatím stačí. stejně až budou hry nebo soft vyžadovat hodně přes 2gb (a budu mít potřebu ty hry hrát) tak koupím novou desku,cpu,ram,vga.Kamikadze.cz píše:takze pokud te dobre chapu, tak tvoje rada je tam nechat jen 2x1GB?karf píše:...
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
- Kamikadze
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
A myslite, ze by tomu pomohlo, kdyz mam tedka 2x512 Blue Mushkiny koupit zase 2x1GB stejnych pameti se stejnym casovanim? Nebo si tim nepomuzu?
- Wuuduu
- Středně pokročilý

ja si aj tak myslim, ze na hry je lepsie mat viac pomalsej RAM, ako malo rychlej.
V benchmarkoch budes pomalejsi, ale swapovanie ta zabrzdi aj tak viac, pri nedostatku pamäte.
V benchmarkoch budes pomalejsi, ale swapovanie ta zabrzdi aj tak viac, pri nedostatku pamäte.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
- karf
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
pokud ty 4 moduly pojedou na tom časování, jaký máš teď tak proč ne. záleží ale na desce a hlavně cpu jestli to zvládne. já třeba mohl s adatama jet maximálně ddr333 tak proto jsem nechával 2x1gb. jinak bych ty peníze za prodej 2x512 obětoval a nechal 3gbKamikadze.cz píše:A myslite, ze by tomu pomohlo, kdyz mam tedka 2x512 Blue Mushkiny koupit zase 2x1GB stejnych pameti se stejnym casovanim? Nebo si tim nepomuzu?
- Kamikadze
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
Mam Athlon 64 X2 4400+ a Asus A8N-SLI DeLuxe.karf píše:...
Da se to rict obecne nebo na jedne teto desce s CPU to pude na 400MHz a na jine ne? Nebo je to individualni zalezitost?
- Kamikadze
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
Takze jsem se dostal ke koupi 2x1GB pameti Corsair.
Deska i s nejnovejsim BIOSem zvlada u vsech zaplnenych slotu(2x512 + 2x1GB) pouze 333/2T, coz mne prijde jako velice spatny vysledek. Jenom to potvrzuje, pred cim jste mne varovali
Deska i s nejnovejsim BIOSem zvlada u vsech zaplnenych slotu(2x512 + 2x1GB) pouze 333/2T, coz mne prijde jako velice spatny vysledek. Jenom to potvrzuje, pred cim jste mne varovali