Po instalaci ovladače Twain od Scanneru nenajede windows...

Cokoli týkající se tiskáren, skenerů a multifunkčních zařízení, papíru či náplní.
Odpovědět
keras
Nováček
Nováček

Po instalaci ovladače Twain od Scanneru nenajede windows...

Příspěvek od keras »

Pls o radu... Mám Scanner Microtek Phantom 336 s průchozím paralelním portem. Po nainstalowání Twain ovladače ScanWizard (jiný než twain neexistuje) mi po spuštění PC vytuhne Win XP hned na začátku bootování - ani se nerozjedou housenky. Pomůže teprve až zapojení zdroje od scanneru. Nechci ho mít ale stále v zásuvce-používám ho jen občas. Zkoušel jsem zakázat ho ve správci hardwaru, měnit v biosu port LPT,ECC - stále nic. Prostě něco ho detekuje při bootu (úplně na začátku!!!) a pokud není zapojen - systém nenajede. Dělá to nějaký INF nebo SYS soubor? Jak ho zakázat a jen občas ho povolit? Jakému souboru předává bios řízení ve win XP kde by teoreticky mohla být detekce hardwaru??? Co ze systému smazat (přesunout) abych scanner stále nemusel strkat do zásuvky? Jo ještě mám přes průchozí paralel port laserovku a tu chci používat pořád...Díky za nápady...
asus A7V880,Athlon 3000+barton 400fsb,2x256MB 400DDR dual,Seagate 120GB SATA,2xDVD,Saphire R9600Pro,17¨LCD,300W,win XP SP2
keras
Nováček
Nováček

Příspěvek od keras »

notak, nic Vás nenapadá??? Aspoň ten soubor co přebírá řízení hned po biosu ??? Něco jako io.sys ve win98...
asus A7V880,Athlon 3000+barton 400fsb,2x256MB 400DDR dual,Seagate 120GB SATA,2xDVD,Saphire R9600Pro,17¨LCD,300W,win XP SP2
keras
Nováček
Nováček

Příspěvek od keras »

Urá...Už jsem na to přišel! Dělal to ovladač "SMPLSCSI.SYS" ve win/system32/drivers... Když ho odtud odebéřu systém naběhne i bez zastrčeného zdroje ve skeneru. Pokud chci použít skener jen tam ten SMPLSCSI.SYS nakopíruju, restartnu PC se zastrčeným zdrojem od skeneru a už to jede. Pak ho odtud zase smažu...
Sám si sám !!!! Zamkni tóóó...
Odpovědět

Zpět na „Tiskárny, skenery a multifunkční zařízení“