Sdileni ADSL pripojeni - Linksys WAG54GS

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
dobry_den
Nováček
Nováček

Sdileni ADSL pripojeni - Linksys WAG54GS

Příspěvek od dobry_den »

Jsem pripojen k internetu pres Internet Express od O2. Rad bych toto pripojeni sdilel mezi pocitaci u nas v domacnosti (cca 2 desktopy + 3 notebooky). Desktopy by byly do site pripojene pres kabely, notebooky pres wifi. Celkem se mi libi Linksys WAG54GS, Wireless ADSL2+ Gateway, SpeedB - myslim, ze mi vydrzi celkem dlouho; i prip. prechod na ADSL2+ technologii.. Co rikate, je to vhodne zarizeni pro tento pripad?
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

papírově ano, doufejme, že nebudou problémy s kompatibilitou - těžko říct
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
dobry_den
Nováček
Nováček

Příspěvek od dobry_den »

tak jsem si tento router/modem/gateway poridil, avsak mam problemy s pripojenim k internetu. dioda "DSL" sviti zelene, coz znamena, ze dsl linka je v pohode.. nedari se mi vsak pripojit k internetu, kdykoliv zmacknu v setupu connect, jen se stranka znovu nacte a k internetu se nepripojim.

v priloze davam par screenschotu ze setupu, nevite, kde by mohla byt chyba?

1
2
3
Naposledy upravil(a) dobry_den dne stř 24. led 2007, 12:18, celkem upraveno 1 x.
dobry_den
Nováček
Nováček

Příspěvek od dobry_den »

abych to jeste doplnil, adsl mam od telefoniky, Internet Express 3072/512
Ondrej1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ondrej1 »

Chyba může být leckde. V první fázi bych ověřil u techsupportu Telefonicy

1. Že se používá skutečně PPPoE a ne PPPoA. Telefonica používá historicky obojí. Viz http://www.cz.o2.com/internetexpres/cz/pppoe/index.html

2. Nejsem si jist Multiplexing LLC, rovněž stojí za dotaz

3. Ověřit, že je správně zapsané jméno a heslo. Specielně zkontrolovat CapsLock, NumLock a nastavení klávesnice.

4. Pokud tam jsou někde logy, zkusit se podívat do nich.
dobry_den
Nováček
Nováček

Příspěvek od dobry_den »

tak uz jsem to vyresil. Operator na bezplatne lince mi tvrdil, ze tam doopravdy ma byt PPPoE a LLC, ale kdyz to stale nefungovalo, prepojil me na placenou linku Telefoniky (16 kč/min) a tam jsem se dozvedel, ze na svou linku musim mit PPPoA / VC, VPI/VCI zustava 8/48.
dobry_den
Nováček
Nováček

Příspěvek od dobry_den »

Mel bych jeste jednu otazku k port forwardingu. nevite nekdo, jak jdou pridat dalsi radky do tohoto seznamu, az se zaplni? nejak na to nemuzu prijit a soucasny pocet mi pripada nizky. diky
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

a kolik jich tam je... obvykle tahle hodnota zvysit nejde. Je to omezeno nastavenim routeru. Dalsi policka tam nepridas..pokud mas malo mapovani tak doporucim vyuzit DMZ
Toshiba Tecra A6
dobry_den
Nováček
Nováček

Příspěvek od dobry_den »

celkove je tam na single port forwarding 15 mist... ale asi to vyresim jinak, pouziju Port Range Forwarding. Kazdymu pocitaci priradim urcity rozsah portu a vsechny aplikace proste na tenhle rozsah nastavim, budou se tam muset vejit.
dobry_den
Nováček
Nováček

Příspěvek od dobry_den »

anebo jak zjistuju, mozna to pujde vyresit pouzivanim UPnP nebo NAT-PMP.. jeste to prostuduju.
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

NAT-PMP asi ne, to je zatim jen v Apple produktech
UPnP muze byt, ale to musi mit podporu v aplikaci, pripadne muzes v XPckach promapovat port na rozhrani sam. Je to na muj vkus trochu nebezpecne, protze aplikace si muze neco otevrit a ty moc nemas kontrolu nad tim co otevre.
Toshiba Tecra A6
dobry_den
Nováček
Nováček

Příspěvek od dobry_den »

tak ale nastavim tam jen ty porty, ktere chci otevrit.. tim padem jsem na tom stejne jako pri port-forwardingu, ne?
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“