co je hypermemory?
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- Shorty
- Začátečník

-
co je hypermemory?
Mohl by mi prosim vas nekdo vysvetlit co je to hypermemory a jak funguje?
MB:Gigabyte MA790X-UD3P, CPU:Phenom X3 720 BE 2.8 GHz, RAM:Kingston HyperX 4GB Black Edition 1066MHz, GK:Sapphire 4870 1GB Vapor-X 750/3600 MHz, HDD:Seagate 320GB AAKS, PSU:Seasonic Energy Knight 500W, FAN:2x NexusD12SL, LCD: 22" Philips 220CW9FB
- MireC22
- Začátečník

-
je to technologia podobna turbocache u nvidie, uplny popis ti nedam ale ide o to ze si grafika zhrabne cast systemovej RAM a pouziva ju ako videoRAM, kedze systemova ram je podstatne pomalsia resp ma i nizsi bandwidth dochadza k znacnemu znizeniu vykonu, inak povedane ruky prec o dgrafik s hypermemory technologiou jedine zeby notas i tam by som to bral s oboma zatvorenymi ocami.
IC2Q6600@3+Ghz ,TT BIG Typhoon,Gigabyte GA-P31-DS3L , 2x2GB DDR2-800 Adata ; Palit ATI 4850 (default), Purepower 460W; LCD 20" - Samsung 2032bw; Audigy 4
- Mr. Dirk
- Středně pokročilý

A navíc se tyhle technologie většinou ani nevyužijou, protože je nacpou do low-end GK, které obvykle mívají problém využít tu vlastní. 
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
- STANIK#007
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- no-X
- Středně pokročilý

Ve skutečnosti je to trochu jinak než popisujete. Grafiky typu TurboCache / HyperMemory vlastně vycházejí z toho předpokladu, že přenosová rychlost PEG 16x nabízí 4GB/s obousměrně, tzn. že touto sběrnicí můžeme suplovat paměťovou sběrnici. Základní myšlenka je tedy taková, že by grafický čip jako vlastní paměť využíval výhradně paměť systémovou přes PEG 16x. Pro navýšení výkonu takového řešení se ale určité malé množství paměti přidává i na kartu (to je právě ta "turbo-cache"), která slouží jako vyrovnávací paměť nebo paměť pro nejnáročnější operační buffery. Čím víc jí je, tím míň musí karta přistupovat k systémové paměti přes PEG a tím více se podobá standardní grafické kartě.
Datová propustnost paměťové sběrnice takového řešení se udává v podobě součtu skutečné propustnsoti paměťové sběrnice + propustnost PEG, protože obojí je efektivně využíváno. Tedy např. při 200(400)MHz 64bit DDR = 3,2GB/s to je v kombinaci s 4GB/s (PEG) celkem 7,2GB/s
Datová propustnost paměťové sběrnice takového řešení se udává v podobě součtu skutečné propustnsoti paměťové sběrnice + propustnost PEG, protože obojí je efektivně využíváno. Tedy např. při 200(400)MHz 64bit DDR = 3,2GB/s to je v kombinaci s 4GB/s (PEG) celkem 7,2GB/s
Nejlepší moderátor ve výslužbě
- Shorty
- Začátečník

-
tak dik vsem za vysvetleni!
sem si myslel ze je to gk s vyuzivanim operacni pameti PC,ale chtel jsem se ujistit...prave ze to vidim u spousty notebooku a zajimalo me, o co gou.Rikate teda vsichni ze je to na prd.Ale urcite lepsi nez integrovana gk ne?
sem si myslel ze je to gk s vyuzivanim operacni pameti PC,ale chtel jsem se ujistit...prave ze to vidim u spousty notebooku a zajimalo me, o co gou.Rikate teda vsichni ze je to na prd.Ale urcite lepsi nez integrovana gk ne?
MB:Gigabyte MA790X-UD3P, CPU:Phenom X3 720 BE 2.8 GHz, RAM:Kingston HyperX 4GB Black Edition 1066MHz, GK:Sapphire 4870 1GB Vapor-X 750/3600 MHz, HDD:Seagate 320GB AAKS, PSU:Seasonic Energy Knight 500W, FAN:2x NexusD12SL, LCD: 22" Philips 220CW9FB
- MireC22
- Začátečník

-
ako poivem ti to takto integrovana intel grafika je dobra akurat tak na word a quake3 , ak chces nieco lepsie tak aspon x1300 alebo x1400 alebo 7400 od nvidie. verim ze najdes zopar testov na dane grafiky a potom sa mozes s kludom rozhodnut.
IC2Q6600@3+Ghz ,TT BIG Typhoon,Gigabyte GA-P31-DS3L , 2x2GB DDR2-800 Adata ; Palit ATI 4850 (default), Purepower 460W; LCD 20" - Samsung 2032bw; Audigy 4
- H0
- Nováček

-
- fanik
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
já se tedy přiznám že nevím jak to vypnout, ale přijde mi to jako nesmysl vypínat něco, co ti defacto vypomůže když je potřeba, ale jinak to nikde nechybí nebo nezabírá systémové prostředkyH0 píše:A vite taky jak HM vypnout? Kdyz to nejni v biosu. napr u X1300 bo x1600?
Uz sem to sice jednou resil, ale nak se od toho odbocilo.
- H0
- Nováček

-
Mas pravdu ze to asi vyznam nema a ani to nic nezabira jak si mi uz vysvetlil minule.. (za to dodatecne dekuji), ale docela me to zajima, zda-li to jde bo zda-li jde nak menit tu velikost. Chtel bych to pak prohnat pres 3dmark a porovnatfanik píše:já se tedy přiznám že nevím jak to vypnout, ale přijde mi to jako nesmysl vypínat něco, co ti defacto vypomůže když je potřeba, ale jinak to nikde nechybí nebo nezabírá systémové prostředkyH0 píše:A vite taky jak HM vypnout? Kdyz to nejni v biosu. napr u X1300 bo x1600?
Uz sem to sice jednou resil, ale nak se od toho odbocilo.