Wiruz píše:pres co jsi nameril teplotu 31°C? to nebude teplota jadra ze?
Teplotu odecitam z predniho panelu s externim cidlem, umistenym z boku chladice viz. podpis. Ted jsem to porovnaval s udajem z BIOSu a panel ukazuje cca o 5 stupnu mene, takze nejspis cca 36°C. Pri zatizeni stoupne teplota nejvice o 10°C.
to grol2: ano, mas pravdu, opravdu si mluvil jen o SVE desce (coz si myslim je zavada na reklamaci)
CPU INTEL Core 2 Duo E6600 2.40GHz @3,6GHz(1,45V) (Cooling TT-Big Typhoon 27C@37C), MB GB 965P-DS4, RAM GEIL 2GB (2x1GB) 800MHz Ultra (4-4-4-12)(+0,35V), GPU ATI Radeon X1950 XTX , HDD 4xSeagate 320, 320, 320, 160GB/8MB SATA II, SOUND CARD Creative SB Audigy4, DVD±RW LG Black, Light Scribe, CASE TT Shark, AEROCOOL PowerWatch, Cerny, 4xFan, POWER SUPPLY Enermax Liberty v2.2 500W, LOGITECH diNovo Media Desktop Laser CZ Bluetooth, SOUND SYSTEM GENIUS SW 5.1HT, LCD LG245WP
2Tres_Deliquentes:
Jo samozrejme, cely to co sem napsal bylo je varovani, pred tim, kdyby se nahodou nekomu vyskytla stejna zavada. Mimochodem dost nebezpecna.
PetrB píše:ještě mám dotaz, k čemu je ten software intel matrix storage manager?můžu to nainstalovat na ahci?dík
//edit:odpovím si sám: vcelku k ničemu
To by mě také zajímalo, zvlášť když to funguje i bez něho. Ovšem pro jistotu jsem ho tam nahodil.
přečetl jsem si nápovědu a zjistil jsem že užitečné je to akorát v tom, že to nainstalovalo službu která monitoruje stav disku.těch 5-6 MB v paměti přežiju
PetrB píše:přečetl jsem si nápovědu a zjistil jsem že užitečné je to akorát v tom, že to nainstalovalo službu která monitoruje stav disku.těch 5-6 MB v paměti přežiju
tak jelikož je tento thread naprosto nepoužitený, přečetl jsem prvních 10 stran a každé 2 příspěvky se někdo ptá na to samé, moderování žádné, tak hold udělám to samé, jelikož se 40 stránkami toho samého nedá prokousat...
Chci se optat v čem u této desky monitorujete otáčky větráků a teploty, program od Gygabajtů je děsnej, Speenfan ukazuje čísla naproto mimo a např everst rozhází kompletně všechny čidla takže čím?
Já monitoruji otáčky i teploty Everestem. Že by mi nějak "rozházel" čidla jsem si nevšiml, nicméně nic nevylučuji. Měří mi pouze větrák na procesoru (otáčky začne monitorovat asi až od 600ot) a jeden system fan, který mám připojen "průběžákem" k desce.
Teplotu procesoru kontroluji i pomocí Core temp a plus\mínus se to shoduje s everestem.
Jinak všechny fany reguluji přes Zalman ZM-MFC1 fan control
Naposledy upravil(a) Max Casper dne stř 24. led 2007, 14:54, celkem upraveno 1 x.
Rean píše:
Ano já (viz moje starší příspěvky), neměl jsem náladu Windows přeinstalovávat a připojovat floppy, všechno zdá se funguje bez problémů, mám 2 SATA HDD.
taky jedu v ide modu, a rozdil vykonu je zanedbatelny, i ATA100 je pro HDD neskutecne rychle
ja na to jedu taky, ale planuju zmenu, zda se mi to nejaky pomaly, mam na SATA average read 50MB/s, coz se mi zda malo... asi to preinstaluju...
Seagate Barracuda 7200.10 320620, tezko rict v Xp SP2 jsem jel v ide modu a jak jsem prechazel na 64bit tak jsem si tam hodil rovnou ahci. No a v XP jsem mel kolem 65 a ted mam 72-76. Jestli je to tim systemem nebo ahci driverem tezko rict.
To ze doska si meni napetie procesora "podla seba" a nedodrziava hodnotu nastavenu v BIOSe je pravda. Skusal som ze aku vysoku voltage potrebuje C2D E6300 pri pretakte na 2800 MHz. Mam BOX chladic na plne otacky, tuto dosku rev. 1.0, MCH rev. C1 a BIOS F8. Nastavil som v BIOSe 1.225 V pre procesor a teploty v JADRACH CPU pri zatazi sa pohybovali okolo 50 C (merane cez Core Temp). Potom som nastavil 1.2 V, cize este nizsie napetie a ejha... teploty v IDLE sa pohybovali okolo 60 C a LOAD som radsej ani neskusal...
chci se jenom zeptat kde si nastavim abych mohl grafiku dat do dolniho slotu na me DFI se to delalo pres jumpery mezi tema dvema sloty tady se to udela automaticky? nebo pres bios. a s tema diskama sem to tady taky nak nepobral u ty nforce sem daval pri instalaci win disketu co byla prilozena u desky ale tady zadna disketa neni tak sem si stahnul naky dva ovladace ze stranek vyrobce a nevim kterej tam mam dat a jestly ty dva disky co mam mam dat do tech dvouch barevne odlisenejch slotu nebo do tech 6 oranzovejch. raid delat nechci jenom proste jeden disk win druhej data. diky za srozumitelnou odpoved hold prvni intel deska po dlouhy dobe )
Tak za 1 ten dolni pciex slot neni plnohodnotnym pciex16, takze vga jen do vrchni, s temi disky, ovladac netahej od gigabyte, ale primo od intelu.
ja vim ze neni plnohodnotny u DFI taky byl dolni slot 8x po prepnuti do SLI rezimu a na vykonu to nebylo znat ani 1% de mi o to ze mam na grafice passive orientovany nad grafiku a asi to bude kolidovat s pasivem na cipsetu a mozna i s chaldicem na prociku a dolni slot je jistota tak jenom jestyl to zde de taky nak udelat aby dilni slot byl apson 8x a slo to do nej dat jinak muzes mi dat odkaz na ten driver od Intelu dik
kupca píše:Seagate Barracuda 7200.10 320620, tezko rict v Xp SP2 jsem jel v ide modu a jak jsem prechazel na 64bit tak jsem si tam hodil rovnou ahci. No a v XP jsem mel kolem 65 a ted mam 72-76. Jestli je to tim systemem nebo ahci driverem tezko rict.
kupca píše:Seagate Barracuda 7200.10 320620, tezko rict v Xp SP2 jsem jel v ide modu a jak jsem prechazel na 64bit tak jsem si tam hodil rovnou ahci. No a v XP jsem mel kolem 65 a ted mam 72-76. Jestli je to tim systemem nebo ahci driverem tezko rict.
Nebude to rychlejším diskem pod 64-bi-tXP, ale jiným vyhodnocením výsledku programu HDTACH, který ačkoli běžel pod 64-bit. platformou, je pořád psaný jako 32-bitová aplikace...