(SB Audigy 4, X-Fi XMusic vs PIII 600MHz) nazor na M-Audio R

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
M!k3
Nováček
Nováček

(SB Audigy 4, X-Fi XMusic vs PIII 600MHz) nazor na M-Audio R

Příspěvek od M!k3 »

poziadavky Audigy 4:

Intel® Pentium® III, Celeron 1GHz or equivalent AMD processor or faster
Microsoft® Windows® XP (SP2) or 2000 (SP4)
128MB RAM
600MB of free hard disk space

poziadavky X-Fi XMusic:

Genuine Intel® Pentium® III 1 GHz, AMD® 1 GHz processor or faster
Intel, AMD or 100% compatible motherboard chipset
Microsoft® Windows® XP Service Pack 2 (SP2)
256MB RAM
600MB of free hard disk space

Potebujem poradit z vyberom koli mojmu slabemu kompu PIII 600 MHz, 256 RAM. Hladal som karty ktore maju najnizsie poziadavky samozrejme prihliadal som hlavne na kvalitu zvuku. Podla mojho nazoru su poziadavky prehnane kedze tieto karty maju vlastny procesor tak musia zatazovat CPU menej nez bezne zvukovky. Teraz mam obycajnu SB live FM801 ale uz jej hrabe no a tak by som si rad vybral novu ale uz kvalitnu zvukovku. X-Fi a Audigy 4 su sice neporovnatelne ci uz cenovo ale hlavne kvalitou ale nechcem kupit kartu za 4 alebo 2 tisic pokial si niesom isty ze mi nebude pretazovat pocitac. Hlavnym dovodom mojho vyberu je pripojenie pocitaca ku kvalitnej audiosustave (ty co ste to na beznych zvukovkach skusali viete o com hovorim). Tych 600 MB free space je podla mna blbost to len keby som tam chcel nahodit vsetko softwerove vybavenie no a ta SP2 je len reklama. Tym zatazenim CPU a RAM samozrejme myslim zatazenie pri hrach pretoze ked som si dal po odpaleni on board zvukovky do kompu tu SBcku tak som si to poriadne vsimol a kedze tvrdia ze su o 15 percent menej narocne nez on board tak nechapem tym poziadavkam.

Ake su vase vlastne skusenosti ???????????
Naposledy upravil(a) M!k3 dne pát 26. led 2007, 23:59, celkem upraveno 2 x.
jessie.james
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jessie.james »

cemu rikas kvalitni audio soustava? ptam se proto, jestli ma vubec cenu investovat penize do tech karet, co sis vybral. mozna by ti stacila bazarova SB 5.1 Live za par korun.
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od F1l1p »

Těch HW nároků bych se určitě nebál. Audigy 4 určitě nepotřebuje 1GHz procesor. Těch 600MB na disku je opravdu jen při instalaci veškerého softwaru z kterého by jsi stejně nevyužil skoro nic. Ale mohl by být problém v tom Win XP SP2 - jednou jsem něco instaloval, co to vyžadovalo (už si ale asi nevzpomenu co to bylo) a nepodařilo se mi to nainstalovat.
M!k3
Nováček
Nováček

Příspěvek od M!k3 »

No je to sice home made ale pekne v dreve napichnute na zosiku zo skreslenim 0.01 %. No a ide mi hlavne o to ze nechcem kartu ktora vnasa do signalu rusenie lebo ked to prejde cez zosik tak sa to neda pocuvat no a ide mi aj o vykreslenie basov a vysok k comu by bola lepsia XFi koli obnove tychto frekvencí v mp3. Bezne k dostaniu je XAudio ale ta co som cital aj tu na fore je nahovno no a navyse zatazuje pocitac raz tolko ako tieto karty.
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od F1l1p »

Xtreme Audio určitě ne. Buď Xtreme music, nebo M-Audio Revolution 5.1
jessie.james
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jessie.james »

ja teda nevim, ale jestli chces kvuli "empetrojkam" kupovat kartu za 4 talire, tak to jsou podle me totalne vyhozene penize. kdyz jsi rikal, ze na tom budes mit napojenu kvalitni hi-fi soustavu, tak jsem nepredpokladal, ze poslouchas MP3.
M!k3
Nováček
Nováček

Příspěvek od M!k3 »

Niekto ma tu tusim nepochopil tu obnovu frekvenci som uviedol ako plus a nie ako ze to koli tomu kupujem.

No po obzreni karty M-Audio je uz pre mna viac menej rozhodnute pretoze tato karta mi plne vyhovuje a dokonca ma o polovicu mensie poziadavky nez XMusic takze teraz by mi bodlo nejake zhodnotenie tejto zvukovky.
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NobodyLovesMe »

"Jen jedna šance mezi dvěma světy:Ohni se mnou pojď "
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“