Chladic HDD Xilence - mate zkusenosti?

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Odpovědět
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Chladic HDD Xilence - mate zkusenosti?

Příspěvek od Holda »

Chci ted poridit druhy chladic na HDD k memu Silentmaxxu
Narazil jsem ale na prakticky totoznou kopii od Xilence za polovicni cenu. Nemate s nim nekdo zkusenost? A hlavne moznost porovnani?
Jmenuje se to xilence hd cooler cl | xphd.cl.b
ObrázekObrázek
.
bober
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bober »

vypadá opravdu zajímavě (našel jsem ho za 750kč +/-). Kde jsi ho vyděl ty? Já myslím, že oproti silentmaxxu tam rozdíl nebude (váha je podobná), myslím, že ho obšlehli dobře:). Ještě jsem našel toto: http://www.tntrade.cz/shop/index.php/de ... dd-cooling . Taky je to takový obšlehlý silentmaxx. A za super peníze. Asi ho vyzkouším a porovnám to.
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

TADY je, skladem 22kousku, pujdu asi do nej a uvidim

//odkaz
.
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Zajimave na odhlucneni vypada kousek od scythe. Docela o nich uvazuju.

http://www.scythe-usa.com/product/hdd/0 ... etail.html
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

taky moznost, ale o 3 stovky drazsi zase....porad levnejsi jak Silentmaxx sice, ale pravdou je ze jsem s nim spokojenej na 100% tak prave vaham, ale porad si rikam, ze to vypada jako kopie +- 1:1, neco jako Zalman - Primecooler. A ruku na srdce, kvlata obrabeni tady moc dulezita nebude
.
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

ten scythe si koupil kamos pred nekolika dny a uvaril si v tom svoje WD :roll: ....takze paradni chladic :lol:
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Highlander píše:ten scythe si koupil kamos pred nekolika dny a uvaril si v tom svoje WD :roll: ....takze paradni chladic :lol:
To jsem si taky myslel kdyz jsem videl tu penu ale zase ty plechy a gel vypadaly ze by fungovat mohly. Holt asi nemohly. Jaky mel teploty?
Jak to vypada tak tlumic pro muj Hitachi nebude tak lehke vybrat.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

Woyta píše:
Highlander píše:ten scythe si koupil kamos pred nekolika dny a uvaril si v tom svoje WD :roll: ....takze paradni chladic :lol:
To jsem si taky myslel kdyz jsem videl tu penu ale zase ty plechy a gel vypadaly ze by fungovat mohly. Holt asi nemohly. Jaky mel teploty?
Jak to vypada tak tlumic pro muj Hitachi nebude tak lehke vybrat.
No ja newim ja k nemu jdu dneska predtim nez pujdem nekam ven,taxe ho zeptam,ale rikal ze mu ten disk odesel po 2 hodinach co ho tam mel...(psal me to na icq).
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

to je divny, v Silentmaxxu ma moje WD 250KS do 40°C hnedle pod stropem case....asi koncept Silentmaxxu, tzn. poradny kus hliniku vyhovuje diskum vic
.
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

a proc nevyresite tlumeni pazvuku hdd odhlucnovaci penou a treba chladicem se silentblokama od revoltecu? :)

// EDIT: cena vyjde stejna jako kdyz koupite nejakej drahej hlinikovej chladic na hdd...navic to zatlumi celej komp...
bober
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bober »

Holda píše:TADY je, skladem 22kousku, pujdu asi do nej a uvidim

//odkaz

Za 670s dph...to je super cena a dokonce skladem:) Ja ho nikde levněji nenašel. Jestli ho koupíš tak dej vědět jak si stojí v porovnání se silentmaxxem...snad bude OK. Chtělo by sehnat nějaké fotky vnitřku, jestli je k tomu taky taková nalepovací silikonová pěna (nebo co to je) jako u silentmaxxu. Nemá někdo odkaz na foto?
bober
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bober »

tak já si objednal ten ACUTAKE ACU-DARKDISC1 odsuď http://hsys.eo.cz/index.php?p=idID0029100024144 , tak až příjde dám vědět, jak si stojí v porovnání se silentmaxxem.
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Já když jsem cca. před půl rokem sháněl něco na utišení, ale dobré chlazení disku, tak jsem uvažoval právě o tom Scythe a nakonec co jsem prošel recenze, tak na SilentMaxx to nemá a tak jsem koupil ten (v té době ještě ten Xilence nebyl). A jsem naprosto spokojenej, protože to je fakt parádní box a těch peněz nelituju. Disk má super teploty a je opravdu tichý!!!. Každopádně v tuhle chvíli bych asi volil Xilence, protože je to opravdu čistá kopie za znatelně nižší cenu.... :wink:
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

ja mam objednan ten Xilence, jsem teda zvedavej jak si s mym Silentmaxxem povede. Ten Accutake vypada taky fajn, ale zda se mi, ze by cumakoval ten predek ven z case, coz by me vadilo, kazdopadne az dorazi, tak napis
.
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

A není jedinej, o tomhle chladiči sem zatím četl jenom to nejhorší, od toho ruce pryč...
Moralles
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Moralles »

kdyz jsem si chtel koupit druhy SilentMaxx tak jsem take premyslel o XILENCE

ptal jsem se Honzanum z Casemoddingu a on rikla, ze je odost lehci a ze to neni takovy poradkny kus hliniku jako SilentMaxx. takze mam 2x SILENT

takze az ho nekdo koupite a budete moc porovnat s Xilence vs. SilentMaxx tak dejte urcite vedet
Nikon FE + Tokina 24/2.8, Canon 300D + 450D + 18-55 IS (polarizak hoya) + Helios 44-2 http://hdsunset.blogspot.com/
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

tak dnes dorazil, je v nem seagate 7200.9, ktery vibroval vic jak WD 250KS, ktery je v Silentmaxxu. Pominu-li fakt, ze prisel uz slozeny a nemel jsem tu zabavu ho montovat, tak konstrukce naprosto odpovida Silentmaxxu, jen se tam disk navic prisroubuje. Hliniku je o malinko min, ale jsou zaseč o to vetsi zebra. Ty silentbloky, nebo co to je, jak se to tim prichytava do case jsou mensi, ale z mekci gumy, takze fungujou taky dobre. A to hlavni hluk. Musim rict, ze je to super, uplne jako Silentmaxx, takze slysim jenom seek a to je takovy jemny klapani z dalky. A vibrace omezuje taky paradne, otazkou je, jak by to dopadlo, kdyby se srouboval primo na plech a ne na ty rychlo upinaky, ale asi by to bylo v pripade obou lepsi. Jeste zkusim disky prohodit, a uvidim co se stane, ale zatim mi prijde fakt plnohodnotny, za pul ceny SM.
Urcite ho doporucuju.

A foto v case

Obrázek
.
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

A teploty?

//Uvazuju ze bych si 2 domu poridil.
Naposledy upravil(a) Woyta dne pon 5. úno 2007, 16:47, celkem upraveno 1 x.

wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Holda píše:...
Super, díky za info. Nebudeš objednávat ještě jeden? Že bysme se podělili o poštu na Kladno :)
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

uz ne, vic disku nemam v planu. Teploty za okamzicek postnu, zapinam defrag, tak to necham roztopit

// tak teplota se ustalila, jeste jsem to prohodil, WD do Xilence a Seagate do SM, je to tak tissi.
A teplota po nejakych 20 min. v OO defrag Complete/Acces je na WD v Xilence 39°C bez ofuku, jen case je vpredu perforovana. A Seagate v SM 34°C
.
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“