Asus P5VDC-MX | Intel Pentium D 915

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání desek - libovolný výrobce, socket i čipset.

Moderátoři: Eddward, PKBO

Odpovědět
Onecar
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Asus P5VDC-MX | Intel Pentium D 915

Příspěvek od Onecar »

Zdravím,

chtěl bych si trošku vylepšit PC, proto jsem se rozhodl zakoupit základní desku Asus P5VDC-MX ( http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0000000ASN ) a procesor Intel Pentium D915.

Vzhledem k mým starým pamětem (DDR400), jsem poměrně dost limitován výběrem základních desek; vezměte to prosím na vědomí. Na prodeji těchto pamětí bych nejspíš, pokud vůbec, nic nevydělal a na DDR2 paměti jednoduše nemám.

Desku výše jsem si vybral pro širokou podporu procesorů a taky proto, že sežere mé RAMky; více mně nějak nezajímá, ale rád si vyslechnu váš názor :-). Přece jen za tu cenu jí asi něco důležitého chybí, ale nějak mi u ní nechybí nic. Má současná deska je Asus P4R800-VM ( http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=25601 ) a nechybí mi na ní nic, krom podpory více procesorů (není se čemu divit; socket 478 mluví za vše), a to je důvod, proč chci levný socket 775.

Zároveň bych chtěl D915ku přetaktovat, ale o této základní desce jsem nic nenašel. Má někdo nějaké zkušenosti? Půjde to alespoň na 3.0GHz?

~~~

Děkuji za všechny odpovědi a případnou trpělivost :-).

//edit mhl, přesun z intelu
DexCz
Nováček
Nováček

Příspěvek od DexCz »

Taky jsem nedávno dělal upgrade,aby základka měla procesor do socketu 775(do budoucnosti Core 2 duo), AGP i PCI-Express a DDRI i DDR2, tak jsem si vybral ASUS P5VDC-X - Suprová na přechod, ted mi v ní taky tluče D915 a bez zvedání napětí jsem stabilně na 3,4Ghz a teplota s boxem nejde přes 36°C.....
Onecar
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Onecar »

Paráda :D :) dík, taky půjdu do podobné desky (mnou avizovaná výše, neměl by mezi nimi být velký rozdíl).

Snad si to taky taktnu na 3.4GHz :wink:.
DexCz
Nováček
Nováček

Příspěvek od DexCz »

Onecar píše:Paráda :D :) dík, taky půjdu do podobné desky (mnou avizovaná výše, neměl by mezi nimi být velký rozdíl).

Snad si to taky taktnu na 3.4GHz :wink:.
Pro mě velmi podstatný rozdíl byl v přítomnosti PCI-Express - do tvé výše zmíněné bys nedostal nové grafické karty protože má jenom PCI-E 1x a do něj se budou dělat ledatak zvukárny a modemy....Právě ted v ní provozuji 7600GT 256MB bez ztráty výkonu...doporučuji.
Onecar
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Onecar »

Počkej počkej, tomu moc nerozumím.

Já mám PCI 2x a PCI Express 16x 1x.

Ty máš to samé, akorát PCI 3x.

Oba tedy máme PCI Express 16x 1x, takže jsme na tom de-facto stejně? :)

BTW, půjde mi do té desky tato grafika? ( http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... J000000AXP [a podle čeho poznám, jestli půjde nebo ne?])

Díky za odpověď.
DexCz
Nováček
Nováček

Příspěvek od DexCz »

Právě že ta tvoje nemá PCI Express 16x ale 1x a do něj grafiku nenapasuješ....Pro jistotu jsem se koukal i na Ofic. str. Asusu a prostudoval fotky tvé desky a je tam fakt jen PCI E 1x,takže bys tam musel mít kartu do AGP.....Ta na kterou si dával odkaz by ti tam šla, ale radši bych koupil kartu a základku s PCI Express 16x.....
Onecar
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Onecar »

Zdravím,

po delší době jsem opět zde. Výše avizovaná deska, kterou jsem původně navrhoval, opravdu není vhodná kvůli absenci PCIe x16, ta druhá, avizovaná kolegou, ale neumí větší režim než režim x4 (a taky se prakticky nedá sehnat).

Objevil jsem však desku, kterou jsem vůbec nikde nespatřil a splňuje všechny požadavky; prosím podívejte se na ni, a řekněte mi, co si o ní myslíte ( http://www.asrock.com/mb/overview.asp?M ... l-VSTA&s=n ).

Moc děkuju za odpověď.
Onecar
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Onecar »

Nikdo nic? :)
Denkez
Nováček
Nováček

Příspěvek od Denkez »

také mám desku P5VDC-MX a v ní Celerona D360 přetaktovaného na 3,8 GHz. Víc stabilně nešel, to ale nebylo mým záměrem. Požadoval jsem desku do domácí neherní sestavy Win/linux s podporou C2D, kde bych zužitkoval starší DDR a grafiku na AGP. Měl jsem trochu obavu z chipsetu VIA, ale zytečně. Deska je stabilní a levná a přesně zapadla do mých požadavků. Ohledne navržené desky AsRock bych byl poněkud rezervovaný, přece jen je to už hodně velký hybrid (DDR, DDR2, AGP, PCIe16).
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“