BIOS NEDETEKUJE HDD
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Dzambor
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
BIOS NEDETEKUJE HDD
Zdravim. Kupil som HDD Hitachi 160GB SATA a bios mi nemoze zdetekovat ten hardisk. Disk sa toci ale bios nevidi nic. Skusal som vymenit aj sata kabel ale ani to nepomohlo. Doska MSI K6 Delta, nepomoze ani ked idem instalovat windows a hodim tam ovladace na radic.
//EfineSS: Presun z AMD
//EfineSS: Presun z AMD
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Dzambor
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- MAGMA
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
skus ten disk prehodit pomocou jumpera na sata1. aj ked neviem ci u hitachi je taka moznost. napr mne doma kamosov sata2 disk hitachi nesiel, rpetoze mi doska nepodporuje sata2, mozno by stacil novy bios, ale neriesil som to. mam tam teraz WD a tam to ide pomocou jumperu prehodit na sata1 a disk v pohode beha.
NB: ASUS N71JQ i7 720QM, 4GB 1333MHz, Intel X25-M 80GB + Seagate Momentus XT 500GB hybridný HDD., ATI HD5730 OC, Win 7HP 64bit
AUDIO: USB EDIROL UA-1EX, Cowon D2 > Onkyo HTX-22HD, Ultimate Ears Triple.fi 10 PRO
- Dzambor
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- ctrl_j
- Začátečník

-
Hitachi prodava disky prednastaveny na mod Sata 1,5Gbps tady by problem byt nemel. Jinak zmena rezimu se provadi softwarove pomoci Ftool.MAGMA píše:skus ten disk prehodit pomocou jumpera na sata1. aj ked neviem ci u hitachi je taka moznost.
Kdyz jsem mel jeste desku s KT600, tak si pamatuju ze informace o pripojenem SATA disku ukazuje az SATA raid bios ktery nabehne pozdeji, v levem hornim rohu obrazovky - viz http://www.gigabyte.co.jp/nippon/ati-sata_raid/8.jpg
~ The difference between genius and stupidity is that genius has its limits. - A. Einstein ~
- sx02
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
A koupil jsi klasicky Sata1 nebo Sata2?
Rozbehni ho na nejakym jinym (nejlepe) Sata2 pocitaci a koukni se ho hitachi feature tool - nove disky od hitachiho maji obcas Sata2 defaulne zapnutou - cili se roztoci a ale bios se sata1 je nedetekuje..
(reseni je pak softwarove prepnout na sata1, prave v ty utilitce)
Rozbehni ho na nejakym jinym (nejlepe) Sata2 pocitaci a koukni se ho hitachi feature tool - nove disky od hitachiho maji obcas Sata2 defaulne zapnutou - cili se roztoci a ale bios se sata1 je nedetekuje..
(reseni je pak softwarove prepnout na sata1, prave v ty utilitce)
- Dzambor
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- sx02
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Je zpetne kompatibilni do te miry ze si muzes nastavit zda to bude sata1 ci 2 - ne ze je jedno co tam mas nastaveny takze nebud linej a u nekoho si to vyzkousej. Ja jsem pevny disk 3x reklamoval nez mi doslo ze chyba je u me.Dzambor píše:je to SATA2 aspon tak je pisane to tam pisane..ale sak pokial viem co som niekde cital ze sata2 je spetne kompatibilne so sata1 tak hadam mam zajedno ci je to 1 alebo 2..............
- ctrl_j
- Začátečník

-
Tak jak vidno z tohoto threadu Hitachi u T7K500 ma def. nastaveni na 3 Gbps ...
~ The difference between genius and stupidity is that genius has its limits. - A. Einstein ~