Gigabyte 965P-DS4 (775, P965 + ICH8R)

Základní desky firmy ASRock a firmy Gigabyte.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
kupca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kupca »

jrk píše:..
indigo píše:..
Pristi tyden, prechazim na visty 32bit, tak to zmerim tam a uvidim.
isquash
Nováček
Nováček

Příspěvek od isquash »

Jeste nez poslu disk k reklamaci, tak se jeste zeptam jako lama, protoze me to depta. Vidite SATA disk(y) nebo SATA mechaniku v BIOSU? Sestavil jsem si pocitac a snazim se naistalovat windows. V BIOSU zkousim vsemozne nastaveni abych videl disk v POSTu pri bootu. Jedine co vidim, ze pri postu v AHCI vidim jak pise 2 Devices, ale v naslednem vypisu sata portu vidim jenom cdromku na portu 01. Port 00 je none a tam bych mel videt disk (WD 3200KS).
Hledal jsem chybu nekde v nastaveni BIOSu, ale vypada to na spatny disk. Vzal jsem si ho do prace a zkusil pripojit k jinemu PC. Sice tam je sata emulovano jako IDE, ale ho bios ani windows disk nevideli. Pro jistotu jsem jeste disk zkusil strcit do PC kde byl primary IDE disk a BIOS s windows taky nic. :-/
Tak prave pro muj klid duse se ptam. Zakladovka ma flashnutou verzi biosu F5 -> F7. Posledni AHCI ovladace od intelu.
Luděk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Luděk »

isquash píše:Jeste nez poslu disk k reklamaci, tak se jeste zeptam jako lama, protoze me to depta. Vidite SATA disk(y) nebo SATA mechaniku v BIOSU? Sestavil jsem si pocitac a snazim se naistalovat windows. V BIOSU zkousim vsemozne nastaveni abych videl disk v POSTu pri bootu. Jedine co vidim, ze pri postu v AHCI vidim jak pise 2 Devices, ale v naslednem vypisu sata portu vidim jenom cdromku na portu 01. Port 00 je none a tam bych mel videt disk (WD 3200KS).
Hledal jsem chybu nekde v nastaveni BIOSu, ale vypada to na spatny disk. Vzal jsem si ho do prace a zkusil pripojit k jinemu PC. Sice tam je sata emulovano jako IDE, ale ho bios ani windows disk nevideli. Pro jistotu jsem jeste disk zkusil strcit do PC kde byl primary IDE disk a BIOS s windows taky nic. :-/
Tak prave pro muj klid duse se ptam. Zakladovka ma flashnutou verzi biosu F5 -> F7. Posledni AHCI ovladace od intelu.
no pokud to dobre chapu tak se ti nedari nainstalovat win xp, protoze nevidis disk ?
jestli ano tak zapni AHCI a na zacatku instalace win zmackni tusim F6 a musis dodat SATA ovladace na diskete, ty ovladace budou na CD k zakladovce ...
hps
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hps »

Nevite v jakem e-shopu se da sehnat revize 2.0? Ta je dost vylepsena... http://www.zive.cz/Text/Ar.asp?ARI=132766
Zatim jsem s hledanim nemel moc uspech, vsude ji bud namaji/nevi.
thx
Gigabyte Ga-965P-DS4 rev.1.0 | Core 2 Duo E6300 @ 3255Mhz | Geil Ultra 2x1024MB 800Mhz @ 930Mhz CL5 | Asus EAX1950PRO 256MB | Seagate 7200.10 320GB | LG GSA-4167B | Seasonic 400W | Case GMC H-60 Phoong
Odi profanum vulgus et arceo
Luděk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Luděk »

hps píše:Nevite v jakem e-shopu se da sehnat revize 2.0? Ta je dost vylepsena... http://www.zive.cz/Text/Ar.asp?ARI=132766
thx
no minuly tyden sem se ptal v Softcomu na ni a rikal ze maji obe verze 1.0 a 2.0 ....
indigo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od indigo »

hps píše:Nevite v jakem e-shopu se da sehnat revize 2.0? Ta je dost vylepsena... http://www.zive.cz/Text/Ar.asp?ARI=132766
thx
Já sem koupil cca 2tydny zpět rev.2 v Alfacompu Ostrava
Intel Core i5-3350P@3.3GHz, ASUS P8B75-M LX PLUS, Kingston HyperX Blu XMP 2x4GB 1600MHz , Radeon HD7770,CRUCIAL M4 64GB, Seasonic 430W,Lcd 24" Dell,Nokia E52,Audi A4 121kw
ChrastyII
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ChrastyII »

já před pár dny poslal tu svojí DS4 revize 1 na reklamaci(odpálil jsem si ji)...říkali,že mi ji vymění a hned pošlou zpátky novou...je šance,že dostanu revizi 2,anebo mi zase pošlou tu 1 když jsem měl i předtím revizi 1?
indigo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od indigo »

nový testík desek na anandtechu, DS3 dostala silver editors choice
http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2914&p=4
Intel Core i5-3350P@3.3GHz, ASUS P8B75-M LX PLUS, Kingston HyperX Blu XMP 2x4GB 1600MHz , Radeon HD7770,CRUCIAL M4 64GB, Seasonic 430W,Lcd 24" Dell,Nokia E52,Audi A4 121kw
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

v cem merite teplotu? everts i speedfan mi ukazujou nesmysly typu 1 stupen atd a to mam nejnovejsi bios F8
Bartek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bartek »

Stratos píše:v cem merite teplotu? everts i speedfan mi ukazujou nesmysly typu 1 stupen atd a to mam nejnovejsi bios F8
Věřím jen CoreTemp a TATu. Speedfan mi taky někdy ukazuje pěkný capiny
CPU: C2D E6300 1800@2800+AC Frezzer MB: GIGABYTE P965 DS-4 RAM: Geily 2x512MB@NonOC GK: ATi Radeon X1900XT 512MB+AC S1
ChrastyII
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ChrastyII »

já měřím v Rivatuneru+plugin pro C2D :)
isquash
Nováček
Nováček

Příspěvek od isquash »

Luděk píše:
isquash píše:Jeste nez poslu disk k reklamaci, tak se jeste zeptam jako lama, protoze me to depta. Vidite SATA disk(y) nebo SATA mechaniku v BIOSU? Sestavil jsem si pocitac a snazim se naistalovat windows. V BIOSU zkousim vsemozne nastaveni abych videl disk v POSTu pri bootu. Jedine co vidim, ze pri postu v AHCI vidim jak pise 2 Devices, ale v naslednem vypisu sata portu vidim jenom cdromku na portu 01. Port 00 je none a tam bych mel videt disk (WD 3200KS).
no pokud to dobre chapu tak se ti nedari nainstalovat win xp, protoze nevidis disk ?
jestli ano tak zapni AHCI a na zacatku instalace win zmackni tusim F6 a musis dodat SATA ovladace na diskete, ty ovladace budou na CD k zakladovce ...
Ano jak zminuji tak to taky nejde. Psal jsem, ze posledni ovladace od intelu mam na diskete. Instalace skonci hlaskou, ze nevidi zadny disk
Je to podle me dusledek toho, ze pri bootu ve vypisu u ahci sice pise 2 devices, ale v prehledu portu vidim jenom tu cdromku (stale se bavime o postu AHCI biosu). Kdyz se podivam do BIOSu desky, tak tam nevidim nic, ani tu cdromku. Zkousim ruzna nastaveni a disk nevidim ani v BIOSu a ani pri postu bootovani AHCI. :-/ delam to uz po x-te a tak uz me napadaji kraviny. Proto me napadlo se zeptat, jestli disky nebo mechaniky (oboji Sata) jsou v BIOSu desky videt.

Polozku BIOSu Sata RAID/AHCI Mode mam nastaveno na AHCI a Onboard Sata/IDE Device mam taky AHCI.
Predem dik za kazde info co s cim bych mohl jeste zkusit
Naposledy upravil(a) isquash dne pát 26. led 2007, 23:56, celkem upraveno 1 x.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

tak sem nahodil ten core temp a 34° v klidu a 42 pri zatezi je jeste nakej soft na mereni teploty desky? zda se mi ze celkem topi ty pasivy :)) a tot ot nemam ani taktly
Atlan
Nováček
Nováček

Příspěvek od Atlan »

Mne sa to stymi napetiami nepozdava .. pri nastaveni na 1,1xx mi everest ukaze 1,49v a aj prock dobre topi..ale od hodnoty 1,22 tu uz nastavuje spravne aj teploty su v norme....

Dost blbe ma niekto vysvetlenie ?
Jirka_007
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jirka_007 »

Zdravim,
hele chtel jsem se zeptat jestl ise da v biosu vypnout ta regulace otacek podle teploty na CPU ? A jak se ta polozka jmenuje to sem proste nenasel.

Jo a naisntaloval jsem si to i-Cool a je to pekna sracka, omlouvam se ze sem sprostej, ale vyplo mi to chladic a CPU melo 65* !!!!! V blbym internetu ... kdybych nemel prosklenou bocnici tak si toho nevsimnu
CPU : Intel C2D 6300 1,8GHz@2,8GHz =) | MB : GIGABYTE DS4 P965 F8 rev. 1 | RAM : 2x512 DUAL DDR2 Corsair 800MHz | HDD : WD 200GB SATA 2 ( 8MB C.) | GK : Sapp. ATi R. 1950pro 256MB | PSU : Enermax L. 500W | CASE : AeroCool AeroEngine 2 OS : XP, Debian | Monitor SAMSUNG 940BW WIDE
Hosenfeld
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hosenfeld »

Jirka_007 píše:Zdravim,
hele chtel jsem se zeptat jestl ise da v biosu vypnout ta regulace otacek podle teploty na CPU ? A jak se ta polozka jmenuje to sem proste nenasel.

Jo a naisntaloval jsem si to i-Cool a je to pekna sracka, omlouvam se ze sem sprostej, ale vyplo mi to chladic a CPU melo 65* !!!!! V blbym internetu ... kdybych nemel prosklenou bocnici tak si toho nevsimnu
Jestli chceš aby větrák CPU běžel pořád naplno, tak je to v PC Health Status-> FAN Speed Control Method a Mode. Tam se to mění.
MB: ASUS P8Z77-V LX | CPU: Intel® Core™ i5-3570K | RAM: 8x2GB DDR3 1600MHz Kingston | GPU: Gigabyte GTX680 | HDD: SSD Intel320 120GB+ 3TB HDD | Zdroj: Seasonic 620W | Case: Thermaltake Matrix VX VD3000BWA | Monitor: Dell U2410 | Sound: Creative X-Fi XtremeGamer
Jirka_007
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jirka_007 »

Jojo diky, pac jsem radsi kdyz ten ventlator jede na plno a ne kontrolovat jestli se zapl nebo ne.

Mimochodem, kdyz nastavim v Biosu to varovani, kdyby dosahl teploty 70* co to bude delat ?
CPU : Intel C2D 6300 1,8GHz@2,8GHz =) | MB : GIGABYTE DS4 P965 F8 rev. 1 | RAM : 2x512 DUAL DDR2 Corsair 800MHz | HDD : WD 200GB SATA 2 ( 8MB C.) | GK : Sapp. ATi R. 1950pro 256MB | PSU : Enermax L. 500W | CASE : AeroCool AeroEngine 2 OS : XP, Debian | Monitor SAMSUNG 940BW WIDE
ChrastyII
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ChrastyII »

pískat :)
Jirka_007
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jirka_007 »

Aha, takže to bylo ono. Pac sem instaloval ten i-cool a uplne me vypnul ventilator a pak zacnul hvizdat speaket :)

Da se nekde sehnat popis vsech polozek v BIOSU v češtině ? BOhužel anglicky se neucim a nektere pojmy proste nevim co znamenaji.
Hosenfeld
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hosenfeld »

Jirka_007 píše:Jojo diky, pac jsem radsi kdyz ten ventlator jede na plno a ne kontrolovat jestli se zapl nebo ne.
No já nevim rozdíl v hluku naplno a s regulací je dost velikej. Mně se taky 2x zastavil, když jsem měl BIOS F5, ale s novějšíma je to už v pohodě.
MB: ASUS P8Z77-V LX | CPU: Intel® Core™ i5-3570K | RAM: 8x2GB DDR3 1600MHz Kingston | GPU: Gigabyte GTX680 | HDD: SSD Intel320 120GB+ 3TB HDD | Zdroj: Seasonic 620W | Case: Thermaltake Matrix VX VD3000BWA | Monitor: Dell U2410 | Sound: Creative X-Fi XtremeGamer
Odpovědět

Zpět na „ASRock a Gigabyte“