Jaký notebook do 17 000 - jakou VGA a chipset ????
Moderátor: Don
- CADmaster
- Začátečník
Jaký notebook do 17 000 - jakou VGA a chipset ????
Zdravím, ikdyž tu pár trejdů podemnou je podobný dotaz, myslím že můj je trošku jiný a proto zaklýádám nový trejd.
Potřebuju narychlo vybrat notebook do 17.000,-
Nějaké už jsem si vybral, nicméně nevyznám se moc v grafických "kartách" a chipsetech. Nikde nemůžu najít nějaké porovnání, tak bohaté jako tu je třeba pro chipsety, CPU a VGA pro stolní PC.
notebook by byl hlavně tak nějak na školu (office, internet), pouštění filmů a když by to šlo, tak na nějakou nenáročnou starší gamesu.
jednoznačně tam musí bejt 512 MB ram, disk zda bude 60,80 GB to je celkem jedno. Do úžšího výběru se mi dostalo x kusů, ale nevím si rady třeba mezi:
chipsety:
Ati Radeon Xpress 200M
Ati radeon xpress 1100
Intel 940GML Express
VGA:
xpress 200M
ati mobility x1100
intel gr. ac. 950
jaký chipset je dobrý a který ne ? To samé pro integr karty ??? Ev. zda jsou nějaké další v této cenové hladině. CPU myslíte že bude lepší AMD 64bit 3400+ nebo Celeron M420 bo 440 ??
díky za rady
Potřebuju narychlo vybrat notebook do 17.000,-
Nějaké už jsem si vybral, nicméně nevyznám se moc v grafických "kartách" a chipsetech. Nikde nemůžu najít nějaké porovnání, tak bohaté jako tu je třeba pro chipsety, CPU a VGA pro stolní PC.
notebook by byl hlavně tak nějak na školu (office, internet), pouštění filmů a když by to šlo, tak na nějakou nenáročnou starší gamesu.
jednoznačně tam musí bejt 512 MB ram, disk zda bude 60,80 GB to je celkem jedno. Do úžšího výběru se mi dostalo x kusů, ale nevím si rady třeba mezi:
chipsety:
Ati Radeon Xpress 200M
Ati radeon xpress 1100
Intel 940GML Express
VGA:
xpress 200M
ati mobility x1100
intel gr. ac. 950
jaký chipset je dobrý a který ne ? To samé pro integr karty ??? Ev. zda jsou nějaké další v této cenové hladině. CPU myslíte že bude lepší AMD 64bit 3400+ nebo Celeron M420 bo 440 ??
díky za rady
- 1maty1
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- CADmaster
- Začátečník
- CADmaster
- Začátečník
- 1maty1
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Don Martinez
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Není:1maty1 píše:X200 je cca stejny jak X1100 intel GMA je o dost horsi
Radeon X200M:
Intel GMA950:3DMark01: 3200 points
3DMark03: 1100 points
3DMark05: 450 points
3DMark06: 140 points
Skóre u 3DMarku 2001 je trošku divný na www.notebook.cz udávají 4773, ostatní se tam shodují...3DMark01: 1300 points
3DMark03: 1300 points
3DMark05: 450 points
3DMark06: 170 points
zdroj: www.notebookcheck.net
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
- malidian
- Mírně pokročilý
-
- Don Martinez
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
"Lžou" ... Xpress 200M je oškubanou verzí Radeonu X300, což bude předpokládám tvůj express 300, občas to prodejci píšou takhle...CADmaster píše:tak koukám že třeba v czechcomputeru udávají u podobných až stejných notebooků jako má alzasoft třeba grafiku express 300, ta bude asi lepší jak ta dvoustovka co ?
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
- CADmaster
- Začátečník
- CADmaster
- Začátečník
kdo tedy lže ??? Spletl jsem se v nazvu, chtěl jsem rici ati mobility radeon x300Don Martinez píše:"Lžou" :) ... Xpress 200M je oškubanou verzí Radeonu X300, což bude předpokládám tvůj express 300, občas to prodejci píšou takhle...CADmaster píše:tak koukám že třeba v czechcomputeru udávají u podobných až stejných notebooků jako má alzasoft třeba grafiku express 300, ta bude asi lepší jak ta dvoustovka co ?
jen nechápu, jak stejné modely noteboků mají v alzasoftu s grafikou xpress 200 a v czechcomputeru stejné řady mají s ati mobility radeon x300
- malidian
- Mírně pokročilý
-
To je ale pravdepodobne stejny, nahod link na konkretni modely a uvidime...CADmaster píše:kdo tedy lže ??? Spletl jsem se v nazvu, chtěl jsem rici ati mobility radeon x300Don Martinez píše: "Lžou" ... Xpress 200M je oškubanou verzí Radeonu X300, což bude předpokládám tvůj express 300, občas to prodejci píšou takhle...
jen nechápu, jak stejné modely noteboků mají v alzasoftu s grafikou xpress 200 a v czechcomputeru stejné řady mají s ati mobility radeon x300
Poslední věc, která mě zajímá, jsou PC. Časy se hold mění.
- CADmaster
- Začátečník
- grifin
- Začátečník
- TomTAS
- Nováček
-
Re: Jaký notebook do 17 000 - jakou VGA a chipset ????
Velká výhoda AMD bude, že má technologii powenow!, což je obdoba intelovského Speedstepu.CADmaster píše:CPU myslíte že bude lepší AMD 64bit 3400+ nebo Celeron M420 bo 440 ?
Tato technologie velmi šetří baterii, tím, že sníži frekvenci procesoru, když systém nevykonává náročné aplikace.
Celerony M speedstep nemají.
BTW. co se týče tvých požadavků, tak grafárnou by se tak nezabýval, ono cokoliv integrovaného je nic moc.