Stratos píše:LuBr1CanT píše:Tak mam novou Asusku Striker a parááááda. Vše jede jako po másle. No more problems.
jenom doplnim vcera tam daval novej bios a deska klekla
Ty držko taky musíš všechno vyblejt?
No pravda je, že když jsem flashoval z 0702 na 0802 tak vše ok. Ale včera jsem flashoval na verzi 0803 a vše se zdálo v pořádku. Po tom hláška o uspěšném upgrade biosu a za 5 vteřin restart. No a po restartu už PC nenajelo. Když ho zapnu, tak jen bliknou kontrolky a za 2vteřiny se vypne! No nic už je v CC na reklamaci a pokud bude závada na desce, vrátěj mi peníze.
Samozřejmě si zase koupim tuhle desku, je fakt božííííííííí. Tyhle mouchy mě nemohou odradit.
Jinak co se týká OC tak sem zatim dosáhl na tyto hodnoty:
CPU: 2.4@3.15Ghz 1.4V
FSB: 1400 Mhz x 9 násobič CPU
Mem: 1190 Mhz při 5-5-5-15, ale nebyl problém ani 3-3-3-8 při 800Mhz 1.43V
no nejsou to nějaký závratný hodnoty, ale hrál jsem si s biosem asi jen 5hodin.
No zajímavý je, že nad 1450Mhz FSB jsem se za boha nedostal. I když jsem snížil násobič. Zkoušel jsem všechny možný kombinace napětí i podtaktovat DDR i když jeli v unlinked modu. Prostě na hodnoty jako OBR v recenzi jsem se nedostal.
Jinak bios zase tak složitej neni. V podstatě musíte nejvíce laborovat v položce Overvoltage! Tam se skrývá to nejduležitější pro OC. Prostě si nastavíte frequenci FSB a DDR, potom násobič CPU a časování pamětí (mě stačilo nastavovat jen ty 4 základní parametry DDR). No a pak už jdete jen do položky Overvoltage a laborujete s napětím. Nejdůležitější položky v Overvoltage jsou Vcore, Memory, NB core, SB core a CPU VTT. No a ty hodiny ladění spočívají v správném poměru napětí mezi všemi těmito položkami, bo se vzájemně ovlivnují. Čili nic složitého, jen je to piplačka
Ale mě to moc bavilo.
Procesor: E6600 2.4@3.6 C2D, Deska: Asus Strike N680i, Graf. karta: ASUS 8800GTX PCI-ex, Memory: 2*1024MB Corsair Dominator 1146Mhz, HDD: WD Raptor 150 GB S-ATA, Seagate 300GB S-ATA, DVD-RW NEC 4550A, Case: Coolermaster Stacker Tower RC-831 , Zdroj:Enermax Liberty 620W, CRT: 19" IIYAMA HM903DT