Neverwinter Nights 2 + rozšíření Mask of the Betrayer
Moderátor: Baneshee
- Registrovany_uzivatel
- Nováček

-
nwn 1 som hral asi 6x + datadisky. Nwn2 som odinstaloval po tom co som to presiel. Hruza des. Hodne velke sklamanie. Vsetci sidekicks na puppet mode (hardcore difficulty) pac AI je nulova, hra supr easy aj na hardcore mode, extremny imbalance caster classov a boost melee classov (multi fighter+rogue nabuflej vsetkym moznym = G_G). Hra sa da vysolovat na HC obtiaznosti. Cuka sa to na akomkolvek nastaveni, framy lietaju od 60+ na 10-15, load timy sa daju prezit. Imo taka nedomrdla hra a D&D pravidla 3.5 stoja takisto za backoru.
- MAGMA
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Ty si mi ale mudryRegistrovany_uzivatel píše:nwn 1 som hral asi 6x + datadisky. Nwn2 som odinstaloval po tom co som to presiel. Hruza des. Hodne velke sklamanie. Vsetci sidekicks na puppet mode (hardcore difficulty) pac AI je nulova, hra supr easy aj na hardcore mode, extremny imbalance caster classov a boost melee classov (multi fighter+rogue nabuflej vsetkym moznym = G_G). Hra sa da vysolovat na HC obtiaznosti. Cuka sa to na akomkolvek nastaveni, framy lietaju od 60+ na 10-15, load timy sa daju prezit. Imo taka nedomrdla hra a D&D pravidla 3.5 stoja takisto za backoru.
NB: ASUS N71JQ i7 720QM, 4GB 1333MHz, Intel X25-M 80GB + Seagate Momentus XT 500GB hybridný HDD., ATI HD5730 OC, Win 7HP 64bit
AUDIO: USB EDIROL UA-1EX, Cowon D2 > Onkyo HTX-22HD, Ultimate Ears Triple.fi 10 PRO
- Rajče
- Mírně pokročilý

- WoiTa
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- shadow
- Středně pokročilý

Ne tak docelaRajče píše:Počkej - tohle jsem nějak nepochopil (no offenseMAGMA píše: Ty si mi ale mudry. Skus to hrat ako rpg. Nie stylom, ze si spravis najsilnejsiu postavu a prejdes to ako diablo.
) ..To jako nehraju RPG, když se snažím si udělat nejsilnější svojí hlavní postavičku a s ní to pak projít?
To není roleplaying, ale tzv. powergaming
show must go on..
- Rajče
- Mírně pokročilý

- Vivec
- Středně pokročilý

když bych zašel do extrému tak za powergaming se dá označit jakákoliv rpg na pc, protože tam nejde o RP ale čistě o boostování charakteru, ale dokud si nezahrajete "papírovou" hru tak si toho ani nevšimnete, ale zkuste přijít na sezení d&d a hrát stylem BG/NWN a věřte že dlouho tak nepochodíte, a v tom je ten diametrální rozdíl, dokud jsem nezačal hrát papírově tak mě výše zmíněný hry bavili, ale teď už to neni ono protože tomu právě chybí to RP, protože RP neni o věcech a skillech, ale o charakteru, o "hraní"
pochybuju že nám pc hry někdy něco podobnýho nabídnou...
- shadow
- Středně pokročilý

tak pochopitelně PC hry představují vždy určité zjednodušení, ale pokud bys to chtěl brát do důsledků, tak opravdové roleplaying ti nabídne asi jen LARP, a ne stolní hry.Gr8 Vivec píše:když bych zašel do extrému tak za powergaming se dá označit jakákoliv rpg na pc, protože tam nejde o RP ale čistě o boostování charakteru, ale dokud si nezahrajete "papírovou" hru tak si toho ani nevšimnete, ale zkuste přijít na sezení d&d a hrát stylem BG/NWN a věřte že dlouho tak nepochodíte, a v tom je ten diametrální rozdíl, dokud jsem nezačal hrát papírově tak mě výše zmíněný hry bavili, ale teď už to neni ono protože tomu právě chybí to RP, protože RP neni o věcech a skillech, ale o charakteru, o "hraní"
Jinak nemyslím si, že je pravdou, že v CRPG jde vždy jen o boostování charakteru. Takové hry ze série Elderscrolls lze hrát jako skutečný roleplay a boostovat charakter nutně nemusíš (ostatně v Oblivionu se obtížnost nepřátelských NPC přizpůsobuje tvému levelu, takže k boostování opravdu nejsi nucen, abys ve hře přežil).
Rajče:
Díky
show must go on..
- Vivec
- Středně pokročilý

tak jsem se dal do pořádnějšího hraní, zatim jsem v neverwinteru
co mě opravdu zaskočilo je že druid může nosit kovový brnění, to je tak brutální odklon od pravidel že sem nevěřil svejm očím, a solidně mě to naštvalo, další výtku mám ke skillu heal, overboostlej jak prase, nepotřebuju defacto lektvary, stačí mít dostatek healer's kitů, a vyléčim jednim skill checkem i víc jak 60HP, docela výsměch pravidlům, kde healem nevyléčíte defacto žádnej HP
pak se mi nelíbí jak je hra tichá, přijde mi že je v ní prostě málo zvuků, téměř žádný zvuky prostředí, to bych ještě překous, ale fakt blbě to působí při rozhovorech, obvzášť u těch animovanejch kde hlavní charakter ani nepípne, dneska bych to považoval za docela standart, klidně bych i ty animace vynechal, jen by i obyčejný rozhovory mohly bejt namluvený, tohle mě hodně praštilo do očí když jsem předtim hrál gothica a tam je namluvený absolutně všechno, rozhodně mi nepřijde že by bylo v nwn víc mluvení
no a o boostován charakteru věcma už jsem mluvil tolikrát že už to nemá ani cenu rozebírat
uvidim jak se to pohne dalšim hranim...
co mě opravdu zaskočilo je že druid může nosit kovový brnění, to je tak brutální odklon od pravidel že sem nevěřil svejm očím, a solidně mě to naštvalo, další výtku mám ke skillu heal, overboostlej jak prase, nepotřebuju defacto lektvary, stačí mít dostatek healer's kitů, a vyléčim jednim skill checkem i víc jak 60HP, docela výsměch pravidlům, kde healem nevyléčíte defacto žádnej HP
pak se mi nelíbí jak je hra tichá, přijde mi že je v ní prostě málo zvuků, téměř žádný zvuky prostředí, to bych ještě překous, ale fakt blbě to působí při rozhovorech, obvzášť u těch animovanejch kde hlavní charakter ani nepípne, dneska bych to považoval za docela standart, klidně bych i ty animace vynechal, jen by i obyčejný rozhovory mohly bejt namluvený, tohle mě hodně praštilo do očí když jsem předtim hrál gothica a tam je namluvený absolutně všechno, rozhodně mi nepřijde že by bylo v nwn víc mluvení
no a o boostován charakteru věcma už jsem mluvil tolikrát že už to nemá ani cenu rozebírat
uvidim jak se to pohne dalšim hranim...
- shadow
- Středně pokročilý

Ohledně druidů: Ber to tak, že NWN 2 ti vlastně nabízí větší roleplay, než pravidla DnD
. Záleží na tobě, zda porušíš přísahu a dostaneš spell failure, nebo ne
. Je to jako ve skutečnosti, fakticky ti jako druidovi nic nasadit ten metal armor asi neznemožní
, jen tvá přísaha a víra.
Co se týče healer's kitů, tak těch ve hře poměrně málo, nebo aspoň časem jejich přítomnost slábne. Ledaže bys je tedy cíleně kupoval.
Najakou vůbec hraješ obtížnost? Odvíjí se od toho i rigidnost pravidel.
Rozhovory jsou namluveny jen ty hlavní, tvořící příběh, a rozhovory mezi jednotlivými členy hráčovi kompanie (v obou případech ale bez hlasu hlavního hrdiny, jak říkáš), ale já myslím, že to je dostačující. NWN 2 se soustředí přeci jen na jinej herní zážitek, než Gothic 3 nebo Oblivion. Jde v duchu tradice
. Kdyby měli do hry zavést hlas hrdiny při rozhovorech, museli by hlas sjednotit a v úvodu by musela odpadnout volba hlasu hlavní postavy. Nebo by to museli namluvit dvacetkrát. I pro ženské postavy. To není technicky řešitelné.
A pokud se nemýlím, tak ani v Oblivionu hrdina nemluví. Opět by to totiž museli namluvit pro všechny možné charaktery. V Gothicu je jen jeden a tím to je řešitelný.
No jinak jsem dokončil druhý akt a jsem čím dál tím více spokojen. Sice optimalizace by skutečně mohla být lepší, kdy mi někdy připadá, že to je spíše taková alpha verze, co vypustili na trh, ale hra má určitě obsah, je hutná, je dostatečně dlouhá, a prostě je to pořádné RPG přese všechny technické nedostatky. Příběh je komplexní a má mnoho rovin, a od druhého aktu už to má ten znak dobrých her: ještě chvilku a jdu spát, a člověk u toho pak zkejsne další dvě hodiny
. Hudba je naprosto perfektní. Dobré na ni je, že se tracky neopakují, ale jak člověk navštěvuje originální lokace, i hudba hraje jiná.
Zatím hodnotím 8,5/10. Myslím, že recenzenti na tiscali a doupě, co tomu dali 7/10 nebo kolik, to nedohráli ani do konce prvního aktu...
http://nwn2forums.bioware.com/forums/vi ... al%20armorDruids (except those worshipping Mielikki) violate their spiritual oaths if they wear metal according to the rules of DnD. This should give them spell failure. NWN2 doesn't implement this, so it's up to players to roleplay a druid correctly and only wear natural medium armors (unless they have Mielikki as their deity).
Co se týče healer's kitů, tak těch ve hře poměrně málo, nebo aspoň časem jejich přítomnost slábne. Ledaže bys je tedy cíleně kupoval.
Najakou vůbec hraješ obtížnost? Odvíjí se od toho i rigidnost pravidel.
Rozhovory jsou namluveny jen ty hlavní, tvořící příběh, a rozhovory mezi jednotlivými členy hráčovi kompanie (v obou případech ale bez hlasu hlavního hrdiny, jak říkáš), ale já myslím, že to je dostačující. NWN 2 se soustředí přeci jen na jinej herní zážitek, než Gothic 3 nebo Oblivion. Jde v duchu tradice
A pokud se nemýlím, tak ani v Oblivionu hrdina nemluví. Opět by to totiž museli namluvit pro všechny možné charaktery. V Gothicu je jen jeden a tím to je řešitelný.
No jinak jsem dokončil druhý akt a jsem čím dál tím více spokojen. Sice optimalizace by skutečně mohla být lepší, kdy mi někdy připadá, že to je spíše taková alpha verze, co vypustili na trh, ale hra má určitě obsah, je hutná, je dostatečně dlouhá, a prostě je to pořádné RPG přese všechny technické nedostatky. Příběh je komplexní a má mnoho rovin, a od druhého aktu už to má ten znak dobrých her: ještě chvilku a jdu spát, a člověk u toho pak zkejsne další dvě hodiny
Zatím hodnotím 8,5/10. Myslím, že recenzenti na tiscali a doupě, co tomu dali 7/10 nebo kolik, to nedohráli ani do konce prvního aktu...
show must go on..
- shadow
- Středně pokročilý

Na mém oblíbeném GGmania vyšla recenze na NWN 2.
(doporučuji kvůli přítomným reklamám prohlížet ve Firefoxu s pluginem AdblockPlus.
http://www.ggmania.com/full.php3?show=5832
(doporučuji kvůli přítomným reklamám prohlížet ve Firefoxu s pluginem AdblockPlus.
http://www.ggmania.com/full.php3?show=5832
hx sice píše o repetitivní hudbě a je pravdou, že se musíte často vracet do již navštívených lokací, kde hraje pořád ta samá hudba, ale současně hra vždy nabídne i lokace nové, kde už i hudba hraje nová.snd: 4/5 - OK but great deal of it was imported from the original Neverwinter Nights, well done voice acting, lot of repetitive music after 60+hours of game play, surround effects and support for EAX 3.0
gfx: 4/5 - solid (if you're playing on an extremely high-end system), some very impressive spell effects, frustrating camera requires constant attention, steep system requirements
playability: 4/5 - enjoyable game, although let down by its issues and bugs (v1.03 patch is a must), well-written, engrossing story (+60 hours), full-featured toolset, lots of loading, AI problems (pathfinding, etc)
show must go on..
- Vivec
- Středně pokročilý

k tomu druidovi: podle pravidel když vezme druid kovový brnění tak nemá spell failure, ale nemůže kouzlit vůbec dokud má brnění, a když ho sundá tak musí den meditovat aby mohl kouzlit 
koukám že ani u bioware neznaj pravidla, docela tragédie
hraju na obtížnost "D&D", což je stejně výsměch
ad hlasy: nevim k čemu je dbrej výběr hlasu, když hlavní postava nemluví
osobně bych uvítal dva hlasy, jeden mužskej jeden ženskej, ale aby mluvili!
koukám že ani u bioware neznaj pravidla, docela tragédie
hraju na obtížnost "D&D", což je stejně výsměch
ad hlasy: nevim k čemu je dbrej výběr hlasu, když hlavní postava nemluví
- shadow
- Středně pokročilý

Tak abychom tady uvedli pár věcí na pravou míru:
1. Bioware hru nevytvořilo. Za hrou stojí Obsidian a vydavatelem je Atari.
2. Pravidla Obsidian Entertainment určitě zná a řekni mi jinou počítačovou hru, která by měla lépe implementována současná pravidla Dungeons & Dragons. Pokud taková vůbec existuje. Dále nikde není psáno, že jde o 100 % port pravidel Dungeons & Dragons do počítačové podoby! Na těch pravidlech je založen pouze herní systém, to ale neznamená, že musí jít o skutečně 100 % kopii. Ani to není cílem hry. A je to jen dobře, protože právě na příkladu zmiňovaného druida, je vidět, jak jsou pravidla zbytečně svazující a jak NWN 2 umožní hráči hrát skutečný roleplay, zatímco stolní pravidla by mu to znemožňila. Uvědom si, že nejde o Dungeons & Dragons, ale o NeverWinter Nights /je jen na tobě, zda to kovové brnění na druida dáš anebo zda budeš pravidla ctít a to brnění na něj nedáš/
3. Hlasy hrdinů ve hře jsou. Sice jen normálně ve hře při vykonávání jednotlivých příkazů, ale pořád to nevidím jako vážný nedostatek. Vysvětleno výše. Není to technicky řešitelné, resp. finančně možné. Ledaže bys je zasponzoroval.
Ras a povolání je celá řada a jeden univerzální mužský a ženský je prostě nemůže všechny vystihnout.
=> Dám ti radu: S takovým to přístupem je lepší tu hru raději nehrát a věnovat svůj čas stolní DnD. (edit) A hru nech nám ostatním, tolik nebazírujícím na pravidlech. Mně osobně jsou nějaká pravidla DnD úplně ukradená, mně záleží na tom, zda se u hry dobře bavím. A od konce prvního aktu jsem v tomto směru i přes technické nedostatky spokojen.
edit ztučněnělým písmem, aby jsi si ho všiml:
A když ti nějaké jednotlivosti, které neodpovídají pravidlům, vadí, vždy je možné oslovit vývojáře, aby je zakomponovali do následujícího patche. A to klidně cestou oficiálního fóra.
1. Bioware hru nevytvořilo. Za hrou stojí Obsidian a vydavatelem je Atari.
2. Pravidla Obsidian Entertainment určitě zná a řekni mi jinou počítačovou hru, která by měla lépe implementována současná pravidla Dungeons & Dragons. Pokud taková vůbec existuje. Dále nikde není psáno, že jde o 100 % port pravidel Dungeons & Dragons do počítačové podoby! Na těch pravidlech je založen pouze herní systém, to ale neznamená, že musí jít o skutečně 100 % kopii. Ani to není cílem hry. A je to jen dobře, protože právě na příkladu zmiňovaného druida, je vidět, jak jsou pravidla zbytečně svazující a jak NWN 2 umožní hráči hrát skutečný roleplay, zatímco stolní pravidla by mu to znemožňila. Uvědom si, že nejde o Dungeons & Dragons, ale o NeverWinter Nights /je jen na tobě, zda to kovové brnění na druida dáš anebo zda budeš pravidla ctít a to brnění na něj nedáš/
3. Hlasy hrdinů ve hře jsou. Sice jen normálně ve hře při vykonávání jednotlivých příkazů, ale pořád to nevidím jako vážný nedostatek. Vysvětleno výše. Není to technicky řešitelné, resp. finančně možné. Ledaže bys je zasponzoroval.
=> Dám ti radu: S takovým to přístupem je lepší tu hru raději nehrát a věnovat svůj čas stolní DnD. (edit) A hru nech nám ostatním, tolik nebazírujícím na pravidlech. Mně osobně jsou nějaká pravidla DnD úplně ukradená, mně záleží na tom, zda se u hry dobře bavím. A od konce prvního aktu jsem v tomto směru i přes technické nedostatky spokojen.
edit ztučněnělým písmem, aby jsi si ho všiml:
A když ti nějaké jednotlivosti, které neodpovídají pravidlům, vadí, vždy je možné oslovit vývojáře, aby je zakomponovali do následujícího patche. A to klidně cestou oficiálního fóra.
Naposledy upravil(a) shadow dne pon 29. led 2007, 19:07, celkem upraveno 1 x.
show must go on..
- Vivec
- Středně pokročilý

no podle mě když implementuju nějaký pravidla který jsou VYVÁŽENÝ, to slovo vyvážený je extrémně důležitý! tak se je snažim implementovat bez chyb a bez věcí, který udělaj z některejch povolání imba, nevim co to má společnýho s RP, samozřejmě, že můžeš vzít kovový brnění, ale jako druid spojenej s přírodou z toho máš mít logicky postihy který tady prostě nejsou, protože nectíš svoje druidský dogma, takže žádný svazování pravidlama, jen logický omezení 
věř, že bych radši hrál stolní dnd, jenže všichni nemívaj pořád čas, tak jsem mylsel, že tohle bude skvělou náhražkou, ale docela jsem se splet
věř, že bych radši hrál stolní dnd, jenže všichni nemívaj pořád čas, tak jsem mylsel, že tohle bude skvělou náhražkou, ale docela jsem se splet
- shadow
- Středně pokročilý

Jak jsem už výše editoval, tak zde přikládám link:
http://nwn2forums.bioware.com/forums/vi ... m=109&sp=0
který si vývojáři Obsidianu určitě čtou
. Sice tento už je locklý, ale další se jistě opět založí
.
Takže, pokud podobnou stížnost nevznesl někdo už za Tebe, tak máš jistě do budoucna příležitost
.
http://nwn2forums.bioware.com/forums/vi ... m=109&sp=0
který si vývojáři Obsidianu určitě čtou
http://nwn2forums.bioware.com/forums/vi ... 109&sp=135We are closing this particular thread down and will be using it to make recommendations to future patches and/or upgrades.
Please be aware that just because it was asked for doesn't mean it will be in. Also be aware that some of these things are already being addressed for Patch 1.04 or perhaps in the upcoming 1.05 (again, no guarantees here, I'm just saying... it's being looked at.)
Of course, there are the considerations of how much time must be invested to patch, how much overall change to pre-existing code there is to be made and how complex the changes have to be (ie: does making this change here affect this already working fix there...)
Lastly, this is not the only chance to make your suggestions in a "formal" request thread. We will be doing this as we go along and after seeing what new and interesting things develop from the process of patching. So, please be patient and thanks again, one and all.
We'll see you in another similar thread soon.
regards,
dunniteowl
Community Representative: General and Gameplay,
NWN2 Forums Moderator,
Man of Many Hats
Takže, pokud podobnou stížnost nevznesl někdo už za Tebe, tak máš jistě do budoucna příležitost
show must go on..
- shadow
- Středně pokročilý

Tak Vás varuji od updatu na 1.04 - mně dnes hra s ním už 4x zamrzla. Při předchozí 1.03 ani jednou. To opravdu naštve, obzvláště, když zase tak moc nesavuji. Takhle člověk opravdu neví, kdy mu to spadne a tak ten save musí udělat.
Je opravdu škoda, že jinak obsahem opravdu dobrou hru sráží do kolen tyto technické ani ne už nedostatky, jako spíše skutečné vady.
http://nwn2forums.bioware.com/forums/vi ... light=1.04
atd...
Už to s tím dohraji, jsem někde ve třetím aktu, ale je to opravdová škoda...
Je opravdu škoda, že jinak obsahem opravdu dobrou hru sráží do kolen tyto technické ani ne už nedostatky, jako spíše skutečné vady.
atd...
Už to s tím dohraji, jsem někde ve třetím aktu, ale je to opravdová škoda...
show must go on..
- ChrastyII
- Začátečník

- shadow
- Středně pokročilý

- ChrastyII
- Začátečník

- MAGMA
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Ja som to NWN uz davno vzdal. Mne proste nejdu ti obchodnici stale
. Tak ja si to zahram za 2 roky s pacom 2.0
Vlastne po poslednych zabugovanych neoptimalizovanych hrach som sa na hry vykaslal uplne a zacal som hrat prvy krat v zivote Fifu, denne 3 zapasy
Vlastne po poslednych zabugovanych neoptimalizovanych hrach som sa na hry vykaslal uplne a zacal som hrat prvy krat v zivote Fifu, denne 3 zapasy
NB: ASUS N71JQ i7 720QM, 4GB 1333MHz, Intel X25-M 80GB + Seagate Momentus XT 500GB hybridný HDD., ATI HD5730 OC, Win 7HP 64bit
AUDIO: USB EDIROL UA-1EX, Cowon D2 > Onkyo HTX-22HD, Ultimate Ears Triple.fi 10 PRO