tož ve tvorbě webu jsem téměř úplný nováček. Chtěl jsem vytvořit fanstránky PC hry, tak jsem si stáhl šablonu a trochu ji upravil (v NVU) a naplnil obsahem - je zde - http://www.ut3.ic.cz/index.html. Nové příspěvky přispívám tím stylem, že v NVU na odpovídající místo v kódu stránky index.html (úvodní anóbrž "novinky" v levém menu) vložím další okno s textem. Po dodělání novinky tuto část html kódu zkopíruju ještě do souboru archiv ("archív" v levém menu).
Vím že to není ideální resp. je to úplně začátečnický postup, ale jsem s ním smířen a docela to jde.
Teď řeším, jak pro stránky vytvořit RSS kanál. POKUD JE TO ZA DOSAVADNÍHO ZPůSOBU PŘISPÍVÁNÍ možné, můžu nějak - snadno vytvořit samostatný soubor s RSS kanálem, který by odkazoval na stránku "archív"? Zřejmě bych ke každému příspěvku vložil kotvu a na vrch stránky archív dal odkaz na danou pozici příspěvku na stránce. Na tu kotvu by to mohlo nějak odkazovat jako na zdroj informace v RSS kanálu. Eventuelně (nebo jestli to jinak nepůjde) bych tedy informace do RSS kanálu vkládal samostatně a nezávisle k vkládání do stránky.
Díky za vyjádření a nespoléhejte prosím na to, že nějaké stručné odborné odpovědi budu rozumět.
Jo PS, pak bych rád tento RSS kanál používal ve službě feedburner. No napiště jestli nelítám nohama v oblacích.
Snad mi někdo poradí
čůs Michal
EDIT Stáhl jsem si prográmek RSS builder, takže RSS kanál můžu vytvořit ručně, ale pořád nevím, jak jej začlenit do webové stránky ("rss" v levém menu) a pak s ním pracovat pomocí Feedburneru. Díky moc za odpověď