Jak vytvořit RSS kanál?

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
Odpovědět
misadlouhz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Jak vytvořit RSS kanál?

Příspěvek od misadlouhz »

Ahoj

tož ve tvorbě webu jsem téměř úplný nováček. Chtěl jsem vytvořit fanstránky PC hry, tak jsem si stáhl šablonu a trochu ji upravil (v NVU) a naplnil obsahem - je zde - http://www.ut3.ic.cz/index.html. Nové příspěvky přispívám tím stylem, že v NVU na odpovídající místo v kódu stránky index.html (úvodní anóbrž "novinky" v levém menu) vložím další okno s textem. Po dodělání novinky tuto část html kódu zkopíruju ještě do souboru archiv ("archív" v levém menu).

Vím že to není ideální resp. je to úplně začátečnický postup, ale jsem s ním smířen a docela to jde.

Teď řeším, jak pro stránky vytvořit RSS kanál. POKUD JE TO ZA DOSAVADNÍHO ZPůSOBU PŘISPÍVÁNÍ možné, můžu nějak - snadno vytvořit samostatný soubor s RSS kanálem, který by odkazoval na stránku "archív"? Zřejmě bych ke každému příspěvku vložil kotvu a na vrch stránky archív dal odkaz na danou pozici příspěvku na stránce. Na tu kotvu by to mohlo nějak odkazovat jako na zdroj informace v RSS kanálu. Eventuelně (nebo jestli to jinak nepůjde) bych tedy informace do RSS kanálu vkládal samostatně a nezávisle k vkládání do stránky.

Díky za vyjádření a nespoléhejte prosím na to, že nějaké stručné odborné odpovědi budu rozumět.

Jo PS, pak bych rád tento RSS kanál používal ve službě feedburner. No napiště jestli nelítám nohama v oblacích.

Snad mi někdo poradí :-).....
čůs Michal

EDIT Stáhl jsem si prográmek RSS builder, takže RSS kanál můžu vytvořit ručně, ale pořád nevím, jak jej začlenit do webové stránky ("rss" v levém menu) a pak s ním pracovat pomocí Feedburneru. Díky moc za odpověď

CPU: Intel Core i5-2500K, chladič Zalman CNPS10X Quiet; MB: MSI P67A-C43 (B3); HD: SSD Kingston SNV425S2 64GB, Samsung SpinPoint T HD501LJ - 500GB SATAII, 2 externí; DVD mechanika: nějaká; RAM: Corsair 8GB Kit DDR3 1600MHz CL9 Vengeance XMP; GPU: nVidia GeForce GTX280 (650MHz) - MSI N280GTX-2D1G-OC 1GB DDR3; ZVUK: Asus Xonar HDAV1.3, integrovaný stereo zesilovač Yamaha A-S500, regálovky Tannoy Sensys DC1, sluchátka Sennheiser HD595; LCD: 32" LCD TV LG LH3000; periferie: klávesnice Razer Lycosa, myš Razer Lachesis, podložka Razer eXactMat; case: CoolerMaster Centurion Ammo 533 tower; zdroj: Corsair TX650 - 650W; CASE FAN: AcoustiFan DustProof Quiet 120mm; OC: žádný; OS: Windows 7 CZ 64bit
misadlouhz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misadlouhz »

tak se mi to RSS povedlo zprovoznit, viz tady
http://www.ut3.ic.cz/rss.html

CPU: Intel Core i5-2500K, chladič Zalman CNPS10X Quiet; MB: MSI P67A-C43 (B3); HD: SSD Kingston SNV425S2 64GB, Samsung SpinPoint T HD501LJ - 500GB SATAII, 2 externí; DVD mechanika: nějaká; RAM: Corsair 8GB Kit DDR3 1600MHz CL9 Vengeance XMP; GPU: nVidia GeForce GTX280 (650MHz) - MSI N280GTX-2D1G-OC 1GB DDR3; ZVUK: Asus Xonar HDAV1.3, integrovaný stereo zesilovač Yamaha A-S500, regálovky Tannoy Sensys DC1, sluchátka Sennheiser HD595; LCD: 32" LCD TV LG LH3000; periferie: klávesnice Razer Lycosa, myš Razer Lachesis, podložka Razer eXactMat; case: CoolerMaster Centurion Ammo 533 tower; zdroj: Corsair TX650 - 650W; CASE FAN: AcoustiFan DustProof Quiet 120mm; OC: žádný; OS: Windows 7 CZ 64bit
Odpovědět

Zpět na „Programování a web“