Mám tento linux. Linux mám po prvé. Docela se v tom už orientuji. Ale zaboha nerozběhnu internet. Nemůžu najít nějaký polopatický návod. Co mám za IP a takoví nesmysli vím. Ale kam to napsat? Já vím že je to nejhorší otázka světa, ale když je ten štedrej den
Kubuntu
- rFx
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Kubuntu
Zdravím. Prvně přeju krásný štědrý den a hodně dárku a radosti. Hlavne se nehádejte.
Mám tento linux. Linux mám po prvé. Docela se v tom už orientuji. Ale zaboha nerozběhnu internet. Nemůžu najít nějaký polopatický návod. Co mám za IP a takoví nesmysli vím. Ale kam to napsat? Já vím že je to nejhorší otázka světa, ale když je ten štedrej den
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
no, dobre, mas Kubuntu, takze KDE. Pokud to jde nejak pres spravce nastaveni (ci jak) tak se omlouvam
spust si konzoli a tam pis jako root (co je pravdy na tom, ze *buntu nema roota?
)
ifconfig <zarizeni, sitovka 1. je eth0, druha je eth1 atd> <tva IP> netmask <maska podsite>
route add default gw <defaul. brana>
echo "nameserver <DNSko>" >> /etc/resolv.conf
No, a zkus to, treba to i pojede (linux je na servery a na**** IMHO
)
spust si konzoli a tam pis jako root (co je pravdy na tom, ze *buntu nema roota?
ifconfig <zarizeni, sitovka 1. je eth0, druha je eth1 atd> <tva IP> netmask <maska podsite>
route add default gw <defaul. brana>
echo "nameserver <DNSko>" >> /etc/resolv.conf
No, a zkus to, treba to i pojede (linux je na servery a na**** IMHO
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
- rFx
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
co mas za sitovku?
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
- rFx
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- Drom
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Houska
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
kdyz napises "sudo ifconfig -a" vypise ti to nejake rozhrani "eth"?
napis do konzole "sudo lspci" a vysledek sem prihraj, jestli ji kernel opravdu nenajde, tak se priprav (alespon psychycky) na kompilaci sveho kernelurFx píše:Attansic L1 Gigabit Ethernet 10/100/1000Base-T Adapter
---- DIE YOU SON-OF-A-BITCH ----