MSI 865PE Neo2-P Platinum (478, i865PE + ICH5)
Moderátor: Eddward
- oregano
- Začátečník

-
Jednoznačne bola chyba v doske nasral som sa a kupil som lacnu
EPOX 4pda6i dal som do nej všetky komponenty ktore boli aj na tej doske msi zdroj graficka atd
a výsledok krásne to šlape bez jedinej chyby no problem
To sa može stať iba na slovensku 3x mi dali shitovu dosku po sebe neni problem v MSI ale možno práve ta revízia tej dosky im nevyšla alebo v servise MSI bratislave mi posielali nejake vadne dosky posielali mi ich iba vo folii nie zabalene v krabici ako k tomu pride zákaznik ked si kúpi dosku a potom čaká za doskou pomali 3 mesiace a oni seru na neho že čaká že dal peniaze neberiem v úvahu ušlí zisk ked má nejaku prácu na počítači atd.
Samozrejme že som im tu dosku MSI zase reklamoval po 5 krát a teraz budem žiadať peniaze späť
EPOX 4pda6i dal som do nej všetky komponenty ktore boli aj na tej doske msi zdroj graficka atd
a výsledok krásne to šlape bez jedinej chyby no problem
To sa može stať iba na slovensku 3x mi dali shitovu dosku po sebe neni problem v MSI ale možno práve ta revízia tej dosky im nevyšla alebo v servise MSI bratislave mi posielali nejake vadne dosky posielali mi ich iba vo folii nie zabalene v krabici ako k tomu pride zákaznik ked si kúpi dosku a potom čaká za doskou pomali 3 mesiace a oni seru na neho že čaká že dal peniaze neberiem v úvahu ušlí zisk ked má nejaku prácu na počítači atd.
Samozrejme že som im tu dosku MSI zase reklamoval po 5 krát a teraz budem žiadať peniaze späť
cd2 quad core Q6600@3200 mhz/ 2 x 1O24 MB 800+ ADATA vitesta / Gigabite P35 DS3R/Foxcon 7600 GS/2x 500 GB RAID 0 a 500 GB HDD/fortron bluestorm 400w/22 LCD Fujitsu Siemen
- hanni
- Začátečník

-
Ja tu dosku vlastnim,je osadena procesorom P4 2.4 GHz s jadrom Prescott...uplne bezproblemova,poznam viacerych ludi,co ju maju a nemaju problem.
Jedine co mi z toho vychadza je to,ze si musel natrafit na nejaky nepodarok....to sa u elektroniky bohuzial stava..a nielen u dosiek.
Pristup servisu MSI to uz je o inom...nie velmi profesionalny pristup.
Jedine co mi z toho vychadza je to,ze si musel natrafit na nejaky nepodarok....to sa u elektroniky bohuzial stava..a nielen u dosiek.
Pristup servisu MSI to uz je o inom...nie velmi profesionalny pristup.
- decried
- Začátečník

Mal si narvane nejake USB zariadenia v prednych alebo zadnych USB? ICH5/R nemali integrovanu ochranu proti el. vyboju z nabiteho USB zariadenia, po zastrceni len smrad a vyhorety southbridge. Jeden manik v nejakom krame hovoril ze 3 z 5 tychto predanych dosiek sa im vratilo na reklamaciu, naopak zase kamos ju v pohode pouziva uz nejake dva roky a USB pouziva dost casto...
Make it idiot proof and someone will make a better idiot.
- Mr.Nigga
- Středně pokročilý

Stačí si uzemnit přední USBčka a je po problémudecried píše:Mal si narvane nejake USB zariadenia v prednych alebo zadnych USB? ICH5/R nemali integrovanu ochranu proti el. vyboju z nabiteho USB zariadenia, po zastrceni len smrad a vyhorety southbridge. Jeden manik v nejakom krame hovoril ze 3 z 5 tychto predanych dosiek sa im vratilo na reklamaciu, naopak zase kamos ju v pohode pouziva uz nejake dva roky a USB pouziva dost casto...
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
- Lup
- Nováček

-
Problém s deskou MSI 865Pe Neo2-P a D-Led diagnostika
Ahoj. Mám takový docela velký problém. Když zapnu počítač, tak mi začne nabíhat jen základní obrazovka CoreCell a tam to zamrzne. Poté se to restartuje a toto se stále opakuje. Přitom jsem ještě dnes počítač normálně korektně vypínal. Podle D-Led diagnostiky na zadní straně počítače mi zůstane vždy svítit: 1 červeně (růžově) 2 - 4 zeleně.
Přitom když počítač zapnu, tak probíhají zeleně všechny 4 (postupně). Ale zastaví se to na tom jak tu píšu.
V příručce k desce jsem k tomuto stavu diod našel tento popis:
This will set low stack and boot via INT 19h.
Co to znamená ??? Poradí mi někdo prosím ???
Díky - čekám tu na odpověď - Lup.
PS: klávesnice i myš - vše je při nabíhání neaktivní. Sekne se to hned na tom nabíhání biosu)
Přitom když počítač zapnu, tak probíhají zeleně všechny 4 (postupně). Ale zastaví se to na tom jak tu píšu.
V příručce k desce jsem k tomuto stavu diod našel tento popis:
This will set low stack and boot via INT 19h.
Co to znamená ??? Poradí mi někdo prosím ???
Díky - čekám tu na odpověď - Lup.
PS: klávesnice i myš - vše je při nabíhání neaktivní. Sekne se to hned na tom nabíhání biosu)
- Lup
- Nováček

-
- Maddogg
- Čestný člen

Skus reset biosu. Když to nepomuže , tak odpoj vše krom zdroje procesory a paměti (nech jen jeden modul pokud mužeš) . Deska by měla pípat že ji chybí grafika . Pokud se to i tak sekne tak mohla odejít deska.
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
- Lup
- Nováček

-
- Lup
- Nováček

-
- Maddogg
- Čestný člen

No pokud jsi vyndal ty grafiku tak by to mohlo být pípaní toho . Jinak v manualu od desky by mohlo být popsáno jak to pípa při jakém problému.Lup píše:Tak pípá. Krátké rychle po sobě jdoucí pípnutí. Co to znamená?
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
- Lup
- Nováček

-
- Maddogg
- Čestný člen

Hdd bych taky vyloučil protože i kdyby byl špatný , tak by ses určitě dostal do biosu a pc by se hned nesekl. Myslím si že to bude ta deska. Poslední možnost co bych skusil je vytahnout cpu , pak dat zpět , zapojit jen potřebné a skusit.Lup píše:V manuálu desky jsem nenašel vůbec nic takového. Každopádně: vyloučil jsem chybu grafiky, zdroje, jednoho harddisku a paměti. Tyto věci jsem ozkoušel prohodit do jiného počítače. Takže zbývá jen druhý HDD, základní deska a procesor. Zkoušel jsem smáznout i cmosku. Taky nepomohlo.Už jsem bezradný.
- Lup
- Nováček

-
Ahoj. Jsem konečně zase aspoň stabilně na pc - prozatím jsem si zapojil místo stolního pc noťas. Zkusil jsem vytáhnout a zandat zpět i ten procesor. Efekt byl 0. Stále nabíhá jen do toho základního loga CoreCell s tím, že není aktivní (ani neblikne) ani myš, ani klávesnice. Po chvilce co je to na tomto logu se to samo zresetuje a situace se opakuje. Taky už to vidím na vadnou desku, nebo procesor. Nic jiného to už snad ani být nemůže. Obojí mám kupováno v září 2004. Takže skoro před 2 a půl roky. Našrěstí pro mne je to aspoň se zárukou na 3 roky, takže mě to aspoň nebude stát snad tolik. Tím to asi ukončím, vymontuju desku s procesorem a hurááá do RETA Computer, kde jsem to kdysi koupil. Až se to vrátí zpět, tak dám vědět výsledek, co to bylo. Dík za rady a ahojky - Lup. 
- Lup
- Nováček

-
Problém vyřešen - ale jen napůl
Ahoj. Jak jsem sliboval tak činím, a dávám sem verdikt co s tím bylo. Ze servisu mi bylo stručně řečeno že odešla deska. Procesor je ok. Byla mi deska vyměněna za jinou. Ale tato se prý již nevyrábí a snad ani neprodává, takže mi místo toho dali desku ASRock P4i65G. Donesl jsem si to v úterý domů, vše pozapojoval jak má být a zapl. Začalo bootování, načítání systému a při úvodní obrazovce "Vítejte" zčernala obrazovka a lcd mi napsal "No signal". A dál už nic. Počítač byl ochoten naběhnout pouze v nouzovém režimu. Ve vlastnostech obrazovky mi to u grafického adaptéru psalo všude "Neznámý". Zapomněl jsem zmínit, že mám grafiku ATI Radeon 9600Pro (256Mb/128bit). Když jsem vyndal grafiku a dal tam starou GEforce 4 MX440, tak to naběhlo v pohodě. Moje ATIna na druhém počítači taky naprosto korektně běhá. Mám pocit, že ta deska co mi dali místo mého porouchaného MSI asi není s touto ATInou kompatibilní. Nevím - tolik tomu nerozumím, ale kamarád mi říkal něco, že je divné že u AGP na nákresu desky v manuálu je psáno "1.5V_AGP1" a položka je popsána "AGP slot (1.5V_AGP1)". Rozběhnout se mi to nepovedlo, takže jsem to včera nesl do servisu znovu. Tentokrát ale už celý počítač. Aby serviceman viděl co a jak tam je, nebo není. Nevíte někdo něco k tomu co tu píšu? Čekám na rady odborníků a za ty jim samozřejmě velice děkuji.
Ahojky Lup.
Ahojky Lup.
- fat4l
- Mírně pokročilý

cize s geforce ti to nabehlo normalne..?....a detekovalo ti ju ako geforce ale ti pisalo to iste co s tou ati..?..mozno je to fakt nekopmatibilita dosky s grafikou..kazdopadne skus nabehnut do winu s tou atinou...odinstaluj ovladace..jak od maticnej tak od grafiky...a skus nabehnut do winu ci to pojde potom....
CPU: Intel i7 4790K 5.1Ghz MB: Asus Maximus VII Formula RAM: 4*4GB Corsair Dominator Platinum 2666CL10 VGA: Palit GTX 1080 SDD: 2x Samsung 840 PRO 256GB(RAID0) + Samsung 850 EVO 500GB PSU: SuperFlower Leadex Platinum 1200W
- Lup
- Nováček

-
Ahoj. Samozřejmě jsem dělal komplet instalaci systemu znovu (včetně "Formát C:"fat4l píše:cize s geforce ti to nabehlo normalne..?....a detekovalo ti ju ako geforce ale ti pisalo to iste co s tou ati..?..mozno je to fakt nekopmatibilita dosky s grafikou..kazdopadne skus nabehnut do winu s tou atinou...odinstaluj ovladace..jak od maticnej tak od grafiky...a skus nabehnut do winu ci to pojde potom....
Nešlo to už po nainstalování Win a při prvním spuštění Woken to spadlo do "No signal". Zkoušel jsem všechny možné varianty. Ale i tak dík za radu ;o) Pěkný zbytek večera - "Lup".
PS: GEforce to detekovalo normálně (ve Vlastnosti plochy/nastavení/upřesnit/adaptér) u ATI mi to na tom samém místě psalo "Neznámý" (nebo něco v tom smyslu)
- Lup
- Nováček

-
Tak. Počítač si prohlédli v Retě a volali mi verdikt.
Prý je to zvláštní druh nekompatibility s mou grafárnou.
Počítač jí normálně detekuje, ale při načtení systemu jí odmítne. Netuší nikdo proč, ale to samé jsem tvrdil já už od začátku.
Karta je v pořádku, základovka taky, jenom nejsou asi kompatibilní.
Takže mi schánějí jinou desku - domluviili jsme se na desce se socketem 775 a slotama jak AGP (nemam na novou grafiku) tak s pcie pro případ upgrade.
To je myslím pro mne docela rozumné. Koupím procesor a jedu dál. V poodstatě s novějším kompem. Všem tím pádem rada - tyto 2 věci (co popisuju vejš) spolu nekomunikujou a nejdou. Nevím proč, ale nejdou. Ahoj a všem, kdož se mi snažili poradit děkuji - Lup
Prý je to zvláštní druh nekompatibility s mou grafárnou.
Počítač jí normálně detekuje, ale při načtení systemu jí odmítne. Netuší nikdo proč, ale to samé jsem tvrdil já už od začátku.
Karta je v pořádku, základovka taky, jenom nejsou asi kompatibilní.
Takže mi schánějí jinou desku - domluviili jsme se na desce se socketem 775 a slotama jak AGP (nemam na novou grafiku) tak s pcie pro případ upgrade.
To je myslím pro mne docela rozumné. Koupím procesor a jedu dál. V poodstatě s novějším kompem. Všem tím pádem rada - tyto 2 věci (co popisuju vejš) spolu nekomunikujou a nejdou. Nevím proč, ale nejdou. Ahoj a všem, kdož se mi snažili poradit děkuji - Lup