LCD monitor a TV

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Infernal
Začátečník
Začátečník

LCD monitor a TV

Příspěvek od Infernal »

Zdravim, nedavno som uvazoval o tom, ze si kupim Tv tuner na PC, len v obchode mi povedali ze TV na PC ma zly obraz nie ako normalna TV, ze sa to neoplati...myslite, ze na LCD je obraz iny oproti CRT monitoru?
Core 2 Quad Q9550, 4 GB Kingston HyperX DDR2 1066 MHZ, ASUS GTX275, Xaser VI MX, Samsung spinpoint 1000 GB, Audigy extreme music
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Obraz je v pohodě a je jedno jestli máš CRT nebo LCD. Sám to tak provozuju. Jde hlavně o kvalitu signálu antény, kterou do tuneru vedeš.

Jde o to, že TV má nižší rozlišení než LCD nebo CRT. Takže se ti na ní přizná méně chyb při nekvalitním signálu a obraz ti také trochu mázne.

Jinak co můžu potvrdit tak přítelkyně má dost starej TV tuner od ATI a do PC vede kabelovou TV. Obraz je excelentní.
Takže opravdu spíš záleží na kvalitě signálu.

Ve kterým obchodě ti to prosím tě tvrdili? Proč by si lidi kupovali TV tunery,
kdyby se na to nedalo dívat? Tipuju že to byl "obchod" typu Elektroworld nebo Tesco, Makro č jiní pc "experti"

Osobně mám super zkušenosti s těmito tunery:

Leadtek Winfast TV2000 XP Deluxe

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=23209
Naposledy upravil(a) Butch dne pát 27. srp 2004, 18:47, celkem upraveno 1 x.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Dave.1
Nováček
Nováček

Re: LCD monitor a TV

Příspěvek od Dave.1 »

Infernal píše:Zdravim, nedavno som uvazoval o tom, ze si kupim Tv tuner na PC, len v obchode mi povedali ze TV na PC ma zly obraz nie ako normalna TV, ze sa to neoplati...myslite, ze na LCD je obraz iny oproti CRT monitoru?
Mno, ja mam v PC TV kartu a obraz mam docela slusny. Hodne zalezi na signalu, ja mam kabelovku a tam ten signal docela ujde. Takze si myslim, ze TV na pocitaci je dost v pohode. Jak to vypada na LCD nevim, ale myslim asi jako kazdy jiny video :wink:
DELL XPS M1330 Red - Core2Duo T7300 2GHz - 4GB RAM - 120GB HDD 5.400RPM - 8xDVD+/-RW - 128MB NVIDIA GeForce 8400M GS - LED display - Wireless-N - Bluetooth - Biometric Fingerprint Reader - 6-cell 56Whr Battery - Vista Home Premium CZ 32-bit - 4 Years NBD
Infernal
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Infernal »

A ake su vyhody investovat do LCD------myslim okolo hier, viem ze to bere menej energie, setri oci ale je to dost drahe.
Core 2 Quad Q9550, 4 GB Kingston HyperX DDR2 1066 MHZ, ASUS GTX275, Xaser VI MX, Samsung spinpoint 1000 GB, Audigy extreme music
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Infernal píše:A ake su vyhody investovat do LCD------myslim okolo hier, viem ze to bere menej energie, setri oci ale je to dost drahe.
No myslím, že informací je tu plná sekce....
Těch výhod je fakt dost a osobně už bych do CRT nikdy nešel.
To ti ostatně řekne skoro každý, kdo jednou LCD okusí.

+ je dost

Malá váha a rozměry, 100% ostrý obraz, nebolej tě z toho oči ani hlava, můžeš do toho koukat třeba celý den. A když si koupíš nějaký s odezvou max 16ms, tak ani ty duchy neuvidíš. Nestačí?

- je taky pár
Jiné podání barev, a horší pozorovací úhly než u CRT, samozřejmě cena
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Orist
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Orist »

co se tycety tv karty tak jsem si nedavno koupil Leadtek Winfast TV2000 XP Deluxe a je taky v pohode 8)
izuel
Začátečník
Začátečník

LCD TV vs LCD monitor

Příspěvek od izuel »

Ahoj nevíte někdo nějaké chytré čtení kde bych se dozvěděl - dočetl proč LCD TV (40" rozlišení 1366x768 +připojení HDMI) vs LCD monitory (40" 1366x768) jsou o polovinu levnější než LCD monitor, vyčetl jsem jen rozdíl,že LCD monitory mají navíc od telky DVI-D ..

uvedu příklad

tady ten LCD monitor stojí skoro 2x více : http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=42873

než tady ta televize : http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=40190

V kvalitě obrazu to rozhodně nebude, toho samsunga sem viděl a super,já osobně sem koupil menšího bratra a s pc pecka

ps: dále LCD 30" vs LCD TV 32" je opět cena lepší nesrovnatelně ve prospěch LCD TV
Mastero
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mastero »

Dražší je imho hlavně kvůli funkci MagicNet X, která díky integrovanému 1GHz procesoru, 256MB RAM, 1GB flash paměti a USB a LAN konektorům s Windows XP Embedded umožňuje zobrazovat na televizi data (filmy, fotografie, dokumenty MS Office a další) přes síť... Viz popis.
\( ^_^)Λ(^_^ )/
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: LCD monitor a TV

Příspěvek od X-COM »

Infernal píše:Zdravim, nedavno som uvazoval o tom, ze si kupim Tv tuner na PC, len v obchode mi povedali ze TV na PC ma zly obraz nie ako normalna TV, ze sa to neoplati...myslite, ze na LCD je obraz iny oproti CRT monitoru?
Kecaj kraviny. Obzvlášt digitální vysílání má lepší obraz. Mám LCD 1600x1200, tedy se obraz musí patřičně zvětšovat, ale je to lepší než naprostá většina DivX filmů.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“