Annex A, Annex B
Moderátor: Don
- marnotratny
- Nováček

Annex A, Annex B
Koupil jsem modem ZYXEL Prestige 660H-61 ale při instalaci jsem zjistil, že modem vůbec nekomunikuje s adsl přípojkou (účastnickou přípojkou=telefonní zdířka), volal jsem do Novery, prodejci, ale nikdo si nevěděl rady, prý ať ho vrátím, že je možná vadný. Trochu jsem se začal zajímat o specifikaci tohohle modemu a při tom se zjistil, že se vyrábí dvě varianty Annex A, Annex B. Co to ale k***a je? Na to, že některé shopy tuto specifikaci ani neuvádí a když už, tak na konci technických specifikací, je to dost ZÁSADNÍ věc. Z Novery mi přišel email, že Annex B je novější verze adsl služeb a model s Annex A je mi tudíž na *****. Nevím, jestli je to tak i u ostatních providerů a výrobců modemů, ale určitě si usnadníte práci, když se nejdříve informujete!
MB Asus P5B DLX (Bios 1236) //Core2 Quad Q6600 2,4GHz (G0)// RAM GEIL 3x1GB DDR2 800 ultra// SAPPHIRE ATI RADEON HD4890 1Gb Vapor-x //Thermaltake Armor VA8000BWS// SCYTHE SCINF-1000 Infinity// LG SuperMulti GSA-H12L //Caviar XL WD2500KS// OCZ GameXstream 600W// Windows XP Home 32bit
- marnotratny
- Nováček

Tak se musím trochu poopravit, na e-shopech to označení Annex A či B většinou uvádí. Jenže pro běžného uživatele je to stejně nicneříkající pojem
MB Asus P5B DLX (Bios 1236) //Core2 Quad Q6600 2,4GHz (G0)// RAM GEIL 3x1GB DDR2 800 ultra// SAPPHIRE ATI RADEON HD4890 1Gb Vapor-x //Thermaltake Armor VA8000BWS// SCYTHE SCINF-1000 Infinity// LG SuperMulti GSA-H12L //Caviar XL WD2500KS// OCZ GameXstream 600W// Windows XP Home 32bit
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Annex A se používalo v ADSL době kamenné, samozřejmě je třeba koupit modem s odpovídajícím standardem, tj. Annex B. Akorát je mi divný, že by se ještě vůbec Annex A prodával.
PS: když se na ten modem podíváš zespoda, tak je to na něm napsaný resp. zakódovaný v těch sériových a jiných číslech
PPS: ještě taky může být vadný splitter
PS: když se na ten modem podíváš zespoda, tak je to na něm napsaný resp. zakódovaný v těch sériových a jiných číslech
PPS: ještě taky může být vadný splitter
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- Bajgy
- Středně pokročilý

neni to tak ze Annex A by byl spatny nebo horsi nez Annex B
je to takto.
Annex A je standard pro adsl provozovane na analogovych linkach
Annex B pro linky na ISDN
zpocatku to u nas bylo tak, ze pokud mate ISDN poridite si Annex B modem a naopak, ale pak se Telecom rozhodl, ze diky tomu, ze cela jeho infrastruktura ISDN podporuje, prejde na Annex B kompletne a nebude to delat slozitejsi.
Napriklad v Polsku zvolili uplne opacny postup a vsechny linky jsou tam zase na Annex A.
Je to cele zalezitost ADSL koncentratoru ne koncovych uzivatelu.
V zasade je ale VELKY problem u nas v obchode koupit Annex A modem. Takze bych tipoval na to ze je proste vadny.
je to takto.
Annex A je standard pro adsl provozovane na analogovych linkach
Annex B pro linky na ISDN
zpocatku to u nas bylo tak, ze pokud mate ISDN poridite si Annex B modem a naopak, ale pak se Telecom rozhodl, ze diky tomu, ze cela jeho infrastruktura ISDN podporuje, prejde na Annex B kompletne a nebude to delat slozitejsi.
Napriklad v Polsku zvolili uplne opacny postup a vsechny linky jsou tam zase na Annex A.
Je to cele zalezitost ADSL koncentratoru ne koncovych uzivatelu.
V zasade je ale VELKY problem u nas v obchode koupit Annex A modem. Takze bych tipoval na to ze je proste vadny.
Toshiba Tecra A6
- tom-as
- Žlutá karta

-
- Bydliště: FIT VUT Brno CZ, občas Piešťany SK, ještě míň Tábor CZ
- Kontaktovat uživatele:
no, pokud se podivate na net, tak ZYXEL Prestige 660H-61 je Annex A a maj ho v celkem dost e-shopech (sice vetsinou na objednavku...) 
pekny popis Annex a situace v CR
http://www.joyce.cz/clanek.php?idclanek=609#AnnexA/B
pekny popis Annex a situace v CR
- Bajgy
- Středně pokročilý