Rozsáhlá domácí síť
Moderátor: Don
- Partyman
- Mírně pokročilý

-
Rozsáhlá domácí síť
Mám doma 2 kompy zapojený do routeru + kamoša přes ulic připojenýho přes wifi. Problém je, že mám další 2-3 zajemce, kteří by chtěli připojit do naši sítě. Ten kamoš bydlí v řadovce a ti zájemci jsou jeho sousedi. Šlo by to vyřešit tak, že bych dal ke kamošovi další wifi router, kterej by byl přes wifi připojenej k mýmu routeru a tu řadovku bych propojil kabely? bylo by to levnější jak každýmu kupovat AP.
,,Vyhrát v internetové diskusi je jako vyhrát na paraolympiádě.Ať vyhraješ,nebo prohraješ pořád jsi mrzák''
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Partyman
- Mírně pokročilý

-
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
když použiješ rozumný router (ZyXEL P-320W) tak to půjde, mám to vyzkoušeno na síti kde je ADSL modem a síť 192.168.1.x, na jedné z adres sedí router P-320W a za ním je síť 192.168.2.x
microsoftí sdílení proleze (samozřejmě lze zakázat)
microsoftí sdílení proleze (samozřejmě lze zakázat)
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- Ondrej1
- Začátečník

-
- myshob
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Partyman
- Mírně pokročilý

-
Je to hlavně kvůli netu. To sdílení není zase tak podstatný, ale kdyby se ty počítače viděly, tak bych byl rád. Zatím mám 2Mbit, ale mám objednanej 4Mbit bez FUP a agregace, takže těch 6-7 kompu by to dat mělo. Jde mi o to aby to bylo co nejstabilnější a já nemusel každý 3dny resetovat AP. Jeden router už mám, tak stačí abych koupil ten ZyXEL P-320W a vyjde mě to na 1600 i s kabely.
,,Vyhrát v internetové diskusi je jako vyhrát na paraolympiádě.Ať vyhraješ,nebo prohraješ pořád jsi mrzák''
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- myshob
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Partyman
- Mírně pokročilý

-
Já myslel že ten ZyXEL P-320W umí být client AP... To potom mění situaci. Na ten bridge by mi stačilo koupit AP a switch? Jinak to připojení bude bezdrát, ale není to klasický 2,4GHz wifi. Hodil bych link na poskytovatele, ale nevím jestli to není proti pravidlům fóra.
//Ty svoje počítače mám zapojený přes kabel.
//Ty svoje počítače mám zapojený přes kabel.
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Partyman
- Mírně pokročilý

-
budu mít připojení od tohoto poskytovatele http://internet.vivo.cz/index.php?content=domacnosti Parametry vypadají slušně. Zatím mám obyčejný wifi a to je celkem děs.
Ale to není to na co se ptám. Nechápu to s tím Bridgem. To jako že bych dal ke kamošovi AP v režimu klient, k tomu připojil switch a něj bych připojil jeho komp a všechny sousedy?
Ale to není to na co se ptám. Nechápu to s tím Bridgem. To jako že bych dal ke kamošovi AP v režimu klient, k tomu připojil switch a něj bych připojil jeho komp a všechny sousedy?
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Partyman
- Mírně pokročilý

-
Takže jestli to správně chápu, tak by ten Bridge měl být lepší v tom, že by se rychlost připojení dělila spravedlivě mezi všechny lidi na síti. Kdyby byli za routerem tak já bych měl k dispozici vždy minimálně polovinu konektivity a ti za routerem by se dělili o tu druhou půlku. Chápu to dobře?
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- myshob
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
kdyz jsem to zamotal tak to zkusim vysvetlit
obrazek zapojeni se dvema ap v bridgi:

ty dve AP jsou v podstate jen nahrada kabelu. Kdyz to budes mit takhle, bude to jedna LAN a ne dve ruzne site a nemel by byt problem s tim sdilenim souboru a hranim her. Jnak na deleni konektivity to nema zadny vliv.
obrazek zapojeni se dvema ap v bridgi:

ty dve AP jsou v podstate jen nahrada kabelu. Kdyz to budes mit takhle, bude to jedna LAN a ne dve ruzne site a nemel by byt problem s tim sdilenim souboru a hranim her. Jnak na deleni konektivity to nema zadny vliv.
Do not underestimate the power of stupid people in large groups...
- k@ntor
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Ja len malá rada. Nekupuj Zyxel 320W. Tento router je vhodny tak pre 2 az 3 PC. Viac nezvlada a prenos WAN - LAN je ubohy. Je to dane hardwerom 1MB ROM/2MB RAM.
Ja pouzivam EDIMAX BR-6304WG a uplna spokojnost. Tento ma WIFI mody AP, klient, bridge. Testoval som najprv tu 320W (nastastie mam moznost si to najprv otestovat a potom kupit) a ked sme sa na WIFI pripojili 2 a chcel sa pripojit treti tak nas router vsetkych odpojil a musel som ho manualne restartnut. Skusane 3 ks
Ja pouzivam EDIMAX BR-6304WG a uplna spokojnost. Tento ma WIFI mody AP, klient, bridge. Testoval som najprv tu 320W (nastastie mam moznost si to najprv otestovat a potom kupit) a ked sme sa na WIFI pripojili 2 a chcel sa pripojit treti tak nas router vsetkych odpojil a musel som ho manualne restartnut. Skusane 3 ks
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- myshob
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
videl jsem na to jet 4 pc a čas od času ještě notes a no problemk@ntor píše:Tento router je vhodny tak pre 2 az 3 PC...
jo a co jste to meli proboha za pripojeni???k@ntor píše:a prenos WAN - LAN je ubohy
v tom nevidim problemk@ntor píše:e to dane hardwerom 1MB ROM/2MB RAM.
tak s tim nemam skusenostik@ntor píše:Ja pouzivam EDIMAX BR-6304WG
proč? ten router uz má a dva PC k nemu pripojeny kablempavel.minarik píše:akorát máš blbě naznačen ten příjem netu
btw. ten prijimaci router (nebo AP nebo co to je) je pochopitelně v clientu.
Do not underestimate the power of stupid people in large groups...
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele: