MS Outlook - více účtů v rámci profilu
- TomCZ
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
MS Outlook - více účtů v rámci profilu
V MS Outlook v rámci jednoho profilu jsem měl jeden e-mailový účet (centrum.cz/PO3). Nyní jsem přidal další účet (mojedomanea.cz/IMAP). Zdá se, že vše je nastaveno OK, ale najednou se mi v seznamu složek (ten strom vlevo) objevily "Osobní složky" s původními složkami 2x a přibyla složka s účtem mojedomena.cz/IMAP. Nevíte, co s tím ?
- TomCZ
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
I po odstranění nového účtu jsou tam pořád 2x, viz.: http://www.rctomik.cz/ostatni/osobnislozky.jpg
- [CZ]Airwolf[OC]
- Začátečník

-
- TomCZ
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- [CZ]Airwolf[OC]
- Začátečník

-
- TomCZ
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- TomCZ
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Mám to tu takhle: http://www.rctomik.cz/ostatni/ucty.jpg
- [CZ]Airwolf[OC]
- Začátečník

-
- TomCZ
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- faster6666
- Nováček

-
- zombux
- Odborník PCT

co se týká toho outlooku, on je trochu haluznej, já měl podobnej problém a vyřešilo ho úplné smazání profilu (Ovládací panel Pošta) a znovuvytvoření.
co se týká toho druhého dotazu... u vás na Slovensku vás asi neučí číst co? duplicitní dotazy a ještě v totálně nesprávných sekcích, to ukazuje na hodně nízkou míru gramotnosti...
co se týká toho druhého dotazu... u vás na Slovensku vás asi neučí číst co? duplicitní dotazy a ještě v totálně nesprávných sekcích, to ukazuje na hodně nízkou míru gramotnosti...
ignorelist: kremrole a dezoláti
- TomCZ
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- zombux
- Odborník PCT

no, já právě zkoušel PST přesunout a výsledkem byly PST všelijak rozházené po disku a více "osobních složek" v účtech, totální odmazání profilu a znovuvytvoření to nějak pořešilo, PST navíc jsem holt promazal ručně protože použít už nešly, outlook2003 je holt takhle nemocnej
(ale lepšího IMAP klienta jsem zatím neobjevil, ten v opeře mi záhadně přestal fungovat protože i IMAP server se začal s*át
)
- TomCZ
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Ještěě byhc měl jeden dotaz. Používám na centrum.cz POP3 a na další účty IMAP. Když to budu celé předělávat, dal bych na centrum taky IMAP. Když jsem si nové mailové adresy připojil přes IMAP, vytvořilo mi to v outlooku složby, podle webu. Žádné maily jsem tam neměl, tak to bylo OK, ale potřeboval bych vědět, co se stane se složkami osobní pošty v outlooku/na servru centrum.cz, když taky použiju IMAP ?
- zombux
- Odborník PCT

dobrá otázka, taky mě zarazilo že pro IMAP se vytvořily nové složky, ale ony to ve skutečnosti jsou jen jakoby obrazy složek na serveru. pokud na centru zapneš IMAP, jednoduše se použijou ty složky co tam už existujou, jen místo POP3 k nim budeš přistupovat přes IMAP (a funguje to skvěle, sám mám Outlook 2003 a IMAP na centru a zatím to funguje perfektně). mám jeden POP3 účet na jiném serveru, a jeho zprávy se stahují do Osobní složky outlooku, taky by mě dost zajímalo jak se to bude chovat.
tak jako tak, maily na serveru zůstávají, a pokud máš nějaké jen lokálně v outlooku, tak si přes IMAP vytvoř na nějakém serveru (je to jedno) složku třeba TEMP a dočasně si tam ty maily nahoď, pak je zase můžeš přesunout.
u kopírování zpráv přes IMAP je jen jedna zrada, zvláště když kopíruješ a přesunuješ mezi servery, a to je fakt že každý mail si nese svůj čas přijetí, čili když vezmeš IMAP maily třeba za pět let a nakopíruješ je na server, všechny budou mít stejný čas přijetí, což je slušně řečeno na ho**o. Dá se to řešit zobrazením sloupce s datem odeslání (v outlooku Odesláno), a řadit to podle něj, ten zůstává vždycky v původním stavu.
tak jako tak, maily na serveru zůstávají, a pokud máš nějaké jen lokálně v outlooku, tak si přes IMAP vytvoř na nějakém serveru (je to jedno) složku třeba TEMP a dočasně si tam ty maily nahoď, pak je zase můžeš přesunout.
u kopírování zpráv přes IMAP je jen jedna zrada, zvláště když kopíruješ a přesunuješ mezi servery, a to je fakt že každý mail si nese svůj čas přijetí, čili když vezmeš IMAP maily třeba za pět let a nakopíruješ je na server, všechny budou mít stejný čas přijetí, což je slušně řečeno na ho**o. Dá se to řešit zobrazením sloupce s datem odeslání (v outlooku Odesláno), a řadit to podle něj, ten zůstává vždycky v původním stavu.
- TomCZ
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- zombux
- Odborník PCT

však to není problém, u každého účtu si můžeš vybrat jaké složky ze serveru se v outlooku zobrazí, obráceně to nedává smysl protože když nějakou složku vytvoříš v outlooku tak se automaticky vytvoří i na serveru, IMAP funguje takhle automatickyTomCZ píše:OK, zkusím se s tím nějak poprat, škoda, že není možnost složky obousměrně zrcadlit, aby se ty, co mám na servru zobrazily v outlooku a obráceně, ty co jsou v outloku se zrcadlově objevily na servru.
- TomCZ
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak už se to synchronizuje. Původně jsem si myslel, že tím odpoedne problém s PST třeba o pořeinstalaci PC. Mylslel jsem, že prostě přeinstaluji PC, nainstaluji outlook, vytvořím profily a nastavím IMAP účet a všechno se mi bude synchromizovat, třeba do zcela nového PST, ale ono to tak jednoduše asi nejde, protože by byl problém s kontakty a kalendářem, že ?
Jo, ještě jeden dotaz. Nevíš, jestli jde na IMAP centrum zakázat synchronizace SPAM koše, jako to jde přes POP3 ?
Jo, ještě jeden dotaz. Nevíš, jestli jde na IMAP centrum zakázat synchronizace SPAM koše, jako to jde přes POP3 ?
- zombux
- Odborník PCT

jde to, musíš v menu vybrat které složky chceš synchronizovat a které ne, případně jim nastavit jestli chceš stahovat jen hlavičky mailů a nebo to synchronizovat komplet. v O2003 to je v menu Nástroje > Možnosti > Nastavení pošty > Odeslat a přijmout > Upravit (taky jsem to nemohl najít
)
- TomCZ
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele: