Domácí bezdrátová síť

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Agaga
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Domácí bezdrátová síť

Příspěvek od Agaga »

Cus, chci si doma zaridit bezdratovou sit s internetem (wifi router - PC1 pres kabel, PC2 pres wifi a Notas pres wifi). A vzhledem k tomu, ze jsem v sitich totalni lama, tak bych potreboval doporucit router a wifi kartu a zaroven, bych potreboval pls poradit, co jak nastavit, aby mi behal internet na vsech pc. Docela se mi zamlouva tenhle router: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=32543 a tahle karta: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=36124
Jinak internet mam pres chello (classic).
Intel Core 2 Quad Q9300, ASUS P5Q PRO, Kingston 2x2GB DDR2, EVGA Geforce GTX260 896MB, HDD Samsung 1TB
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

jo, železo sis vybral dobře
ještě je důležitá otázka zdáleností a překážek mezi routerem a ostatními PC, zkus popsat jak to máš
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Agaga
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Agaga »

No nekde jsem se docet, ze ten signal neprojde pres zelezo-betonovou zed, coz by snad tady nemel bejt takovej problem (jde pouze o vhodne umisteni routeru a co se vzdalenosti tyce, tak to bude cca 10m.
Intel Core 2 Quad Q9300, ASUS P5Q PRO, Kingston 2x2GB DDR2, EVGA Geforce GTX260 896MB, HDD Samsung 1TB
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

pak už to nemusís řešit, kup, zapoj a jedeš
bachna u toho chella budeš muset změnit mac adresu routeru podle tvého pc nebo změnit registrovanou mac adresu u poskytovatele
Agaga
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Agaga »

To se da zmenit mac adresa routeru? Ja myslel, ze musim zjistit tu novou a zavolat jim, aby ji aktivovali.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Agaga píše:To se da zmenit mac adresa routeru? Ja myslel, ze musim zjistit tu novou a zavolat jim, aby ji aktivovali.
to je taky řešení
Agaga
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Agaga »

Tak děkuju za rady, myslim, ze se tady muze dat lock. :)
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“