Nefunguje ovladač baterky na NB s Windows Vista

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
Necroman
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Nefunguje ovladač baterky na NB s Windows Vista

Příspěvek od Necroman »

Mám zvláštní problém, nainstaloval jsem před pár dny na svůj notebook Acer TM 4001 (PentiumM 705, 1280 MB RAM, ATI Mob. Radeon 9700 64MB) Windows Vista Business - final a nefunguje mi ovladač baterky (nevím tedy, kolik mi zbývá baterky, ani, jesteli právě nabíjím, nebo mám plno) - hlásí se jako unknown device. Výrobce samozřejmě žádné nové ovladače pro tento typ nemá, na webu Microsoftu taky nic není? Nevíte něco o tomto problému, případně o jeho řešení? Díky :roll:
So sayeth the Wise Alaundo
ASUS P5K Deluxe WiFi | Intel Core2Quad Q9300 + Noctua NH-U12F | Patriot 4GB DDR2 800MHz CL4 | Sapphire AMD Radeon HD7770 1024MB GDDR5 | OCZ Agility 3 120GB + WD Blue 640GB | Cooler Master Centurion 534 Light | Enermax Liberty 500W DXX | Samsung SM 226BW
Deawo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Deawo »

Zkoušel jsi i jinou verzy Win Vista.....já zkoušel Ultimate a Home premium a funguje to v pohodě.
Acer TM 4101WLMI
P-M 1,6GHZ
Radeon X700 mobile
2GB DDR2
80 GB
Necroman
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvek od Necroman »

Deawo píše:Zkoušel jsi i jinou verzy Win Vista.....já zkoušel Ultimate a Home premium a funguje to v pohodě.
Nebudu zkoušet jinou verzi, když mám licenci jen na Business... a pochybuji, že bude tato verze ořezaná o ovladače?
A jaký máš notebook ty? Jaký typ a pokud ten samý, jaký jsi instaloval ovladače?
ASUS P5K Deluxe WiFi | Intel Core2Quad Q9300 + Noctua NH-U12F | Patriot 4GB DDR2 800MHz CL4 | Sapphire AMD Radeon HD7770 1024MB GDDR5 | OCZ Agility 3 120GB + WD Blue 640GB | Cooler Master Centurion 534 Light | Enermax Liberty 500W DXX | Samsung SM 226BW
petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr_ »

tohle by mělo bejt standartní zařízení, co je tam zkusit natlačit ručně ? Možná by taky mohl být problém v biosu (koukni jesi výrobce nemá upgrade, a nejen hlavního biosu, ale i dalších firmwarů, třeba v některých HP se používá k řízení napájeni programovatelné MCU, kam mají taky připojenou klávesnici)
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
Necroman
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

re

Příspěvek od Necroman »

petr_ píše:tohle by mělo bejt standartní zařízení, co je tam zkusit
natlačit ručně ? Možná by taky mohl být problém v biosu (koukni jesi výrobce nemá upgrade, a nejen hlavního biosu, ale i dalších firmwarů, třeba v některých HP se používá k řízení napájeni programovatelné MCU, kam mají taky připojenou klávesnici)
Nahrál jsem nejnovější BIOS, stáhnul nejnovější patche po oficiálním vydání Visty, i nové ovladače na grafiku ATI (finální verze, původní způsobovaly zatuhnutí v určitých situacích).

Problém přetrvává, grr.

Btw. podobný problém řešen i na fóru Microsoftu tady a také na tomto fóru

Máte-li podobný problém, napište o tom sem!, Díky
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“