Freeware

Instalace, nastavení, řešení problémů, rady... apod.
Odpovědět
robis
Začátečník
Začátečník

Freeware

Příspěvek od robis »

Zdravim

potreboval bych radu. znate nekdo nejaky freeware adekvatni k power stripu ... hlavne k jeho funkci kdyz se stlaci urcita kombinace klaves tak se obraz zesvetli nebo ztmavi ... protoze kupovat tak drahy software jen kvuli upravy svetlosti se mi nechce

a druhy program freeware neco jako totalcommander? ... s free verzi servantu nejsem spokojen, ani freecomander me neoslovil

za odpoved predem dekuji
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

k prvni otazce: Pokud mas ati grafiku tak ati tray tools
0118 999 881 999 119 7253
robis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od robis »

mam geforce 7800 GS AGP
eXventura
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: Freeware

Příspěvek od eXventura »

robis píše:Zdravim

potreboval bych radu. znate nekdo nejaky freeware adekvatni k power stripu ... hlavne k jeho funkci kdyz se stlaci urcita kombinace klaves tak se obraz zesvetli nebo ztmavi ... protoze kupovat tak drahy software jen kvuli upravy svetlosti se mi nechce

a druhy program freeware neco jako totalcommander? ... s free verzi servantu nejsem spokojen, ani freecomander me neoslovil

za odpoved predem dekuji
taky jsem hledal freewarovou alternativu k total commanderu, ale nic tak "dokonaleho" jsem nenasel, TC ale stoji v studentske verzi cca 700kc pokud vim, coz neni tak hrozne a za ten komfort to urcite stoji..
Home: Fujitsu Siemens Amilo Xi1554 - 17" 1920x1200, Core 2 Duo T7200, 2GB DDRII, ATI Mobility X1900, 2x120GB RAID0, DVDRW, Razer Copperhead + fUnc Archetype, SB Surround USB + THX550
School: Prestigio Nobile 1558 - P-M 1,73GHz, 1GB DDRII, 60GB, Kombo, 2x baterka, CDMA
robis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od robis »

bohuzel nejsem uz student a potrebuju to na dva PC

na notebooku mam firemniho TC
VasekB
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od VasekB »

take jsem hledal free commander, ale bohuzel dal pouzivam Salamander... jeste je dobrej muCommander, ktery jako jediny navic zvlada nazvy souboru UNICODE (obcas mam i ruske nazvy a to Salamander nezvladne, musim je pak otevrit klasicky ve windows)
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Pod Windows adekvátní alternativa snad není, TC je dle mého názoru nejlepší, snad jen ještě ten Servant Salamander - resp. někomu vyhovuje více ten a někomu onen, srovnání např. na http://www.zive.cz/h/Uzivatel/AR.asp?AR ... 5&CAI=2105

(ale máš můj obdiv, že tě zajímá licence, drtivá většina používá TC buď cracklej nebo "prošlou" sharewarovou verzi).

Alternativou je přejít na Linux, např. Ubuntu, a využít jeho pestré nabídky.

http://www.root.cz/clanky/osm-souborovych-manazeru/

edit: ten muCommander je v JAVĚ, takže je multiplatformní, ale díky tomu je i poměrně pomalej (hlavně start, přeci jen to je java..).
show must go on..
VasekB
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od VasekB »

[quote="shadow"]
(ale máš můj obdiv, že tě zajímá licence, drtivá většina používá TC buď cracklej nebo "prošlou" sharewarovou verzi). [/quote]

WinXPPro mam OEM (ty 4.5tis se uz v cene PC ztrati a normalnim userum staci Home za 2.5tis, coz je hodne slusna cena, na to kolik vyhodi za HW) a zbytek mam vsechno Freeware/OpenSource.. takze je vse legalni ;o)
nechapu proc ma nekdo potrebu pouzivat nelegalne TC, kdyz existuje free Salamander1.52... jestli programy poustim dole na liste, nebo v menu TC uz mi velky rozdil neprijde... FTP klienta mam FileZillu a co dalsiho lidi nuti pouzivat TC ?!? k cemu je treba mit Full Nero.. staci OEM Nero Express dodane k vypalovacce (souhlasim, vypada hnusne.. ale zvlada vse co clovek bezne potrebuje).. a da se pouzit i CDBurnerXPPro.. jen mam s nim problemy s CZ nazvy.. ale v posledni beta verzi uz je to dobre... tak cekam na dalsi verzi... misto prasackeho WinZip je FreeZip (neprisel nekdo jak predelat do BZIPu default format ZIP ? s tim .BZ by meli useri v praci problem ;o) ... a tak bych mohl pokracovat... mam sbirku cca 300 free verzi ruznych softu, ktere jsou uzivatelsky prijemne a nahradi komercni SW
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

CD Burner XP PRO jsem na Windows úspěšně používal, než sem přešel na GnomeBaker... :)

Proč TC? Má spoustu pluginů... Salamandr mi nikdy nesedl. A zjevně nejsem jedinej.

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
VasekB
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od VasekB »

[quote="honny"]CD Burner XP PRO jsem na Windows úspěšně používal, než sem přešel na GnomeBaker... :) [/quote]

nasel jsem asi 5 free vypalovacich SW, ale 3 maji problem s CZ nazvy, 1 je divnej a zbyl CDBurnerXP, ktery snad brzo vyda slibovanou novou verzi... GnomeBaker jsem nikde nenasel, zkusim, diky za tip.
PS:
nikde jsem nenasel win/cygwin verzi GnomeBaker ?!?

[quote="honny"]
Proč TC? Má spoustu pluginů... Salamandr mi nikdy nesedl. A zjevně nejsem jedinej.[/quote]

a nedaji se ty pluginy nahradit primo SW ? a opravdu ty pluginy potrebujes ;o) ? Take mi nektere veci v Salamandru nesednou, ale proste pomer cena:vykon je dostacujici a na to co je urceny staci a na ostatni pouzivam jine programy...
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

většina pluginů v TC samozřejmě nahradit jde (dalšími shareware programy... :oops: ) jenže v tom je právě síla TC - má mnoho funkcí a přitom se s ním pracuje extrémně rychle :)
ignorelist: kremrole a dezoláti
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

VasekB píše:nikde jsem nenasel win/cygwin verzi GnomeBaker ?!?
win nemám... :oops:
VasekB píše:a nedaji se ty pluginy nahradit primo SW ? a opravdu ty pluginy potrebujes ;o) ? Take mi nektere veci v Salamandru nesednou, ale proste pomer cena:vykon je dostacujici a na to co je urceny staci a na ostatni pouzivam jine programy...
S tím souhlasím, nutno říct že TC nemám, mám na to špatnej OS, ale když sem ho používával, tak mi přišel víc user-friendly než Salamandr. Naopak, třeba moje matka používá už pár let Salamandr a TC nemusí... Hold je to hodně individuální.

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
VasekB
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od VasekB »

[quote="honny"][quote="VasekB"]nikde jsem nenasel win/cygwin verzi GnomeBaker ?!?[/quote]win nemám... :oops:

no, doslo mi ze asi pouzivas Linux, ale zdalo se mi divny ze bys v jedne vete "mluvil o koze i o voze" (takze by bylo dobre misto "CD Burner XP PRO jsem na Windows úspěšně používal, než sem přešel na GnomeBaker"
spis psat "CD Burner XP PRO jsem na Windows úspěšně používal, než sem přešel Linux, kde pouzivam GnomeBaker", coz ale neni k tematu, protoze se bavime o zmene free SW, ne OS ?!? )

zombux> a o tom to je.. bud budes mit vsechno pohodlne v TC, pak ale za to zaplat, nebo si pustis nekolik free SW ktere si pohodlne nastavis a mas to zdarma...
Odpovědět

Zpět na „Ostatní programy“