redukce
Moderátor: Don
- myshob
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
redukce
caues nevite nekdo jestli se da koupit redukce z nekrizeneho na krizeny kabel? neco jako je
tohle
me by se to docela hodilo často potrebuju vyzkouset jen tak 2 PC na propojeni pres ethernet diky.
tohle
me by se to docela hodilo často potrebuju vyzkouset jen tak 2 PC na propojeni pres ethernet diky.
Do not underestimate the power of stupid people in large groups...
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- myshob
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
tak sem si ten adaptér vyrobil. vykuchal jsem etherneovou zásuvku ustřihnul kousek kabelu(cca 3 cm od zástrčky) a nacvakal ho do konektoru z ty zasuvky. je to sice bastl ale funguje to (a nevyadá to zas tak strašně)
btw. ještě mě zaujalo tohle dalo by se to taky ubastlit? jak to funguje?
btw. ještě mě zaujalo tohle dalo by se to taky ubastlit? jak to funguje?
Do not underestimate the power of stupid people in large groups...
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- myshob
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Ondrej1
- Začátečník

-
Jak napsal moderátor, když se dá do googlu "loopback Rj-45" tak první hit je http://www.juniper.net/techpubs/softwar ... ack25.html.
- myshob
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- jankop
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Je to občas potřeba. Třeba pokud mám na počítači nainstalovaný nějaký viruální stroj a komunikuji s ním právě s tím hostem. Pokud je počítač-host na síti, je vše ok. Ale pokud si takový počítač zapnete mimo síť, pak síťová karta nemá IP adresu a PC-host nemůže tedy komunikovat s virtuálním systémem, byť ten běží přímo na něm. Loopback to řeší, síťová karta má IP adresu i když není v síti a komunikace mezi PC a virtuálním systémem může pracovat. Kdysi jsem to docela používal. Ovšem Microsoftí SW loopback je jednodušší a plní stejnou funkci.