Nenabehnuti a zamrzani PC

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
johnromerocz
Nováček
Nováček

Nenabehnuti a zamrzani PC

Příspěvek od johnromerocz »

Mam se svym PC celou řadu problemů:
1. Odmítl naběhnout. Spustil jsem počítač ten se zapnul, ale monitor byl bez signalu, zkousel jsem kontakty kabelu i gaf. karty, ale byli v poradku. Nakonec jsem v rozcileni rozebral cele PC, vyčistil a složil dohromady. Kupodivu PC nabehlo, ale z dolniho leveho rohu monitoru se mi tahnul cerveny pruh (na modrem pozadi, na jinych barvach byl zbarven jinak). Uz sem nemel enegrii s tim neco delat tak jsem to nechal. Druhy den PC nabehlo uplne bez problemu. Tohle se mi uz stalo 2x před 2 mesisi a asi před 14 dni.
2. PC zamrzne. Ze zacatku zamrzalo kdyz jsem hral nakou narocnejsi hru, ted zamrza bez zjevne priciny.

Sestava (je stara asi 3.5 roku):
Athlon 2400+
Ramky: 1024 (puvodne 512, pred pul rokem dokoupeno 512)
HDD Seagate 80GB
Zakladovka: VIA KT4V
Graf: Microstar NX6600GT (zakoupena pred pul rokem , puvodne Geforce 4200Ti)
NEC DVD-RW-2500A
Zdroj 300W
Win XP
(nejsem zadnej IT expert tak na to prosim berte ohled)

ve Speedfun jsem zkousel teplotu procesoru a HDD a tam by byt problem nemel.
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

1. bude zrejme spatne zasazena gf
2. podivej se na teploty gf procesoru atd. tez zkontroluj kondiky na desce
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
johnromerocz
Nováček
Nováček

Don píše:1. bude zrejme spatne zasazena gf
2. podivej se na teploty gf procesoru atd. tez zkontroluj kondiky na desce
1. gf je zasazena spravne, jak jsem psal tu sem zkousel zasadil lip snad 10x a nepomohlo, zabralo az kdyz sem rozebral celej komp (coz mi zase zmenoznilo urcit cim to je)
2.teploty procesoru i karty jsou v pohode, komp zamrza i kdyz skoro nic nedelam, a to jsou teploty do 60°C.
No a mam prvni lamerskej dotaz: co sou kondiky, a jak je zkontrolovat.
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josko »

johnromerocz píše:...co sou kondiky, a jak je zkontrolovat.
To sú tie valčeky a skontroluj či nie sú nafúknuté vrchy, mali by byť rovné.
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
johnromerocz
Nováček
Nováček

Josko píše:
johnromerocz píše:...co sou kondiky, a jak je zkontrolovat.
To sú tie valčeky a skontroluj či nie sú nafúknuté vrchy, mali by byť rovné.
Tak ty jsem prohlid a vypadaj netknutě, ale vsim sem si jiny věci: prohlizel jsem i kabely a svazek co jde ze zdroje ma na koncovce lehce očouzenou jednu stranu, ale nevim jesli tohle by mohlo zpusobovat vsechny moje problemy (to tam totiz muze byt uz dlouho).
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

ano ruzna kolisani napeti atd. muzou zpusobovat nestabilitu
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josko »

Skús ešte také veci ako prime 95 na test CPU a memtest na pamäte. A keďže tam ma trochu očuzené káble tak skús požičať iný zdroj.
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“