Gigabyte 965P-DS4 (775, P965 + ICH8R)

Základní desky firmy ASRock a firmy Gigabyte.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
iivanovic
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: verzia 3.3

Příspěvek od iivanovic »

jrk píše:
ChrastyII píše:nebudu vám kecat do diskuze :) ale vyšla nová revize téhle desky- 3.3

nevím co to je zač,jenom jsem ji viděl na stránkách Gigabytu,když jsem byl shánět drivery pro vistu :)
Revize 3.3 této desky neexistuje, asi sis to spletl z deskou GA-965G-DS4
http://www.gigabyte.com.tw/Products/Mot ... A-965G-DS4
Omyl. Oficiálne verzia 3.3 podporuje FSB 1333MHz, to znamená že je stavaná od výroby pre tie novšie CPU od Intelu. Ak sa nemýlim he-he-he, ináč zjem svoj sklap he-he-he (z Vinetua). :)

EDIT: Tak O.K. verziu 3.3 som našiel len pri 965G, idem zjesť svoj skalp :oops:

EDIT2: http://www.ddworld.cz/aktuality/hw-novi ... -kuti.html takže tu som to čítal. Tak vygrcam svoj skalp. :cry:
CPU C2D E6300 1,86GHz@3,2GHz :-) + AC Freezer 7 PRO , MB GIGABYTE 965P DS4 - F8, DDR II 2x1012MB A-Data 800MHz 5-5-5-18@4-4-4-12 916MHz 2,2V + 2xchladič Acassa :-), TV Win Fast PWR 200DeLuxe , HDD SATA-I WD 120GB 8MB cash + SATA-II 320GB Samsung 16MB, NEC 4550A@4551A (labelflash) + Optierc AD-7173A, Seasonic S12-430W, Saphire ATI 1950PRO 256MB 580/1.400@621/1.572 :-) ,3DMark05-9.720b skurvene málo :-( prečo?????? už to je doriešené, môj rekord 11.200b
Fenix_83
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fenix_83 »

Cau lidi, nemeli jste nahodou nekdo problem ze vam nefungoval mikrofon na prednim panelu ? Zapojil jsem to podle navodu myslim dobre, v tech ovladacich to poladil, aby to ten predni panel bralo, ale sluchatka jdou a MC ne. Ma nekdo napad ? Diky
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

treba rozbitej predni panel? :roll:
rebx
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od rebx »

JJ, verzia 3.3 je aj 965P-DS4 pozrite na oficiálny sajt gigabyte !
MB: ASUS P5Q DELUXE| CPU: Intel Core 2 Duo 6300 (1,86 @ 2.80GHz, LGA775, 2MB cache) | CPU Chladič: AC Freezer 7 PRO | RAM: 4GB DDR2 KINGSTON 800MHz CL5 | VGA: Inno3D GeForce 7300GT 256MB DDR3 (500MHz/1400MHz) | VGA Chladič: Zalman VF700-AlCu | HDD: 2xSEAGATE 320GB (7200rpm, SATA2, 16MB) + 2xSamsung 750GB (7200rpm, SATA2, 32MB)| DVD-RW: PIONEER DVR-212/SATA | Zdroj: LC POWER GREEN 6550GP rev.2 550W | Skrinka: Thermaltake Mambo Black | Monitor: 19'' LCD Samsung SyncMaster 940B | strih: Dazzle Video Creator Retail
predaj PA/rapidshare,megaupload píšte SS, rýchlo a najlacnejšie v celej SR/ČR
lipe
Nováček
Nováček

problémy se zvukem na Biosu F8

Příspěvek od lipe »

Během soboty jsem po kladných ohlasech tady na fóru povýšil Bios z F6 na F8. Nejdřív vypadalo všechno v pořádku, ale v neděli večer jsem zjistil, že mi nejde zvuk z analogové TV karty ASUS TV/FM 7134. Jakýkoliv jiný zvuk šel, ale televize byla němá, nepomáhaly žádné změny hlasitosti, ani zdroje signálu.
Protože jsem během neděle instalovat i střihový software, nějaké záplaty z Windows Update a aktualizoval drivery, domníval jsem se že příčina bude někde v tom (třeba KB920872 opravuje nějaké problémy s hibernací a se zvukem).
Během tří hodně dlouhých nocí jsem vyzkoušel kde co, počínaje odinstalací všeho co šlo, obnovením systému, kompletním obnovením systémového disku z image, výměnu TV karty. Nakonec mě napadlo vyzkoušet samotný CD-In vstup na desce. Připojil jsem tam místo TV karty CD mechaniku, zakázal digitální přenos dat po sběrnici, pustil audio CD a slyšel jen ticho!!!

Trhal jsem si vlasy, protože dětem nahrávám seriál "Byl jednou jeden objevitel" a hodina čtvrtečního dílu se kvapem blížila. Těsně před tím, než jsem vymontoval desku kvůli reklamaci, jsem si vzpomněl, že jsem v sobotu upgradoval i bios. Už jsem neměl co ztratit a tak jsem tam vrátil zpátky F6. Po restartu televize naběhla i se zvukem, aniž bych v systému na něco šáhnul. Zkusil jsem vrátit bios F8 - ticho. Vrátil jsem se k F6. Jiné verze jsem radši nezkoušel. Zapnul jsem nahrávání a šel dohnat spánek.

Vím že se dneska CD-In vstup už skoro nepoužívá, ale můžete to někdo s Biosem F8 vyzkoušet i na své desce? Stačí propojit CD mechaniku s konektorem na desce klasicky audio kablíkem, ve správci zařízení zakázat ve vlastnostech CD mechaniky "Povolit digitální přehrávání na tomto zařízení" a vložit audio CD. Pokud nic neuslyšíte, zkuste totéž i s biosem F6 a napište, jestli se Vám to chová stejně jako mě.

MB mám ve verzi 1.0, revize chipsetu C1, WinXP Pro lehce upravené přes nLite. Audio codec ALC883, audio driver verze 5.10.00.5286.

Pokud je to pravda, vypadá to jako docela vážný bug v Biosu.
Lukke
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukke »

lipe: Hehe, měl jsem naprosto stejný problém po aktualizaci biosu a udělal jsem naprosto stejný postup jako ty. Tipoval jsem to buď na vadu v TV kartě nebo že odešel vstup na desce. Připojil jsem CD-ROM kablíkem a ticho... A víš co pomohlo? Odinstalovat zvukové drivery na desce a přeinstalovat je nejnovější verzí. Zkus to, určitě to pomůže tak jako mně.
i7-4930K@4.6GHz | ASUS X79-DELUXE | 2x MSI R7970 | 64GB RAM | 2x SSD Intel 730 - 480GB | Corsair 550D Obsidian | PilsFree 500/500MBit
TiborM
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TiborM »

Sentenced píše:Stává se nekomu u tyhle desky že při nabíhaní (zapnutí PC) približne po pulsekunde vypne disk a pak ho hned zas roztáčí čimž me dost vytáčí ? :)

U nekterych disků (7200.10) by si toho človek asi ani nevšiml, protože to roztočení je hodne tichý a vypnutí taky - u 2500KS to poznam, pač to vypnutí slušne lupne - nedelá to pokaždý, nevim co je to za bordel.

S problemem vypínaní disku pri restartu to nesouvisí, to se mi nedeje (mam nainstalovanej intel matrix). Slabost zdroje můžu taky vyloučit, to PC beží pretočený v kuse x dní, a že by tam pri tom roztačení byl nejak extremne vetší odber - tomu neverim. Při full zateži je tam odber určite vetší ..
Robilo to aj mne na diskoch WD, pomohlo zapojenie 2. disku do ineho SATA portu , odvtedy ziaden problem.
MB: Gigabyte GA-P55A-UD4| CPU: Intel i7 860 | Chladič: ARCTIC Freezer 7 Rev.2 | RAM: 8GB DDR3 Corsair 1600MHz| VGA: Gainward GTX480| Sound: Sound Blaster Audigy 2 | HDD: Samsung Spinpoint F3 1000GB SATA2 (7200rpm 32 MB) 2x, WD FALS 1000 GB SATA2 (7200rpm 32 MB) 1x| DVD-RW: TEAC 516 GA, ASUS 1608P2S | Zdroj: Corsair 650W | Monitor: 24" LCD Samsung
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

2TiborM: Zajímavej tip :) Dávat tam napořad ješte jeden disk se mi nechce, jinej bios to taky nereší :( Tohle vypadá, ze bud za par tejdnů vyhodim disk a nebo radši vyhodim tu desku a vratim se k P5B Deluxe ...

Neni nad to, když človek zkouší novy značky a nedrží se osvedčenýho :roll:
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

TiborM
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TiborM »

Sentenced píše:2TiborM: Zajímavej tip :) Dávat tam napořad ješte jeden disk se mi nechce, jinej bios to taky nereší :( Tohle vypadá, ze bud za par tejdnů vyhodim disk a nebo radši vyhodim tu desku a vratim se k P5B Deluxe ...

Neni nad to, když človek zkouší novy značky a nedrží se osvedčenýho :roll:
A skusit zapojit disk do ineho SATA konektoru? (Skusit treba vsetko :) )
MB: Gigabyte GA-P55A-UD4| CPU: Intel i7 860 | Chladič: ARCTIC Freezer 7 Rev.2 | RAM: 8GB DDR3 Corsair 1600MHz| VGA: Gainward GTX480| Sound: Sound Blaster Audigy 2 | HDD: Samsung Spinpoint F3 1000GB SATA2 (7200rpm 32 MB) 2x, WD FALS 1000 GB SATA2 (7200rpm 32 MB) 1x| DVD-RW: TEAC 516 GA, ASUS 1608P2S | Zdroj: Corsair 650W | Monitor: 24" LCD Samsung
trsbobes
Nováček
Nováček

Re: problémy se zvukem na Biosu F8

Příspěvek od trsbobes »

lipe píše:Během soboty jsem po kladných ohlasech tady na fóru povýšil Bios z F6 na F8. Nejdřív vypadalo všechno v pořádku, ale v neděli večer jsem zjistil, že mi nejde zvuk z analogové TV karty ASUS TV/FM 7134. Jakýkoliv jiný zvuk šel, ale televize byla němá, nepomáhaly žádné změny hlasitosti, ani zdroje signálu.
Protože jsem během neděle instalovat i střihový software, nějaké záplaty z Windows Update a aktualizoval drivery, domníval jsem se že příčina bude někde v tom (třeba KB920872 opravuje nějaké problémy s hibernací a se zvukem).
Během tří hodně dlouhých nocí jsem vyzkoušel kde co, počínaje odinstalací všeho co šlo, obnovením systému, kompletním obnovením systémového disku z image, výměnu TV karty. Nakonec mě napadlo vyzkoušet samotný CD-In vstup na desce. Připojil jsem tam místo TV karty CD mechaniku, zakázal digitální přenos dat po sběrnici, pustil audio CD a slyšel jen ticho!!!

Trhal jsem si vlasy, protože dětem nahrávám seriál "Byl jednou jeden objevitel" a hodina čtvrtečního dílu se kvapem blížila. Těsně před tím, než jsem vymontoval desku kvůli reklamaci, jsem si vzpomněl, že jsem v sobotu upgradoval i bios. Už jsem neměl co ztratit a tak jsem tam vrátil zpátky F6. Po restartu televize naběhla i se zvukem, aniž bych v systému na něco šáhnul. Zkusil jsem vrátit bios F8 - ticho. Vrátil jsem se k F6. Jiné verze jsem radši nezkoušel. Zapnul jsem nahrávání a šel dohnat spánek.

Vím že se dneska CD-In vstup už skoro nepoužívá, ale můžete to někdo s Biosem F8 vyzkoušet i na své desce? Stačí propojit CD mechaniku s konektorem na desce klasicky audio kablíkem, ve správci zařízení zakázat ve vlastnostech CD mechaniky "Povolit digitální přehrávání na tomto zařízení" a vložit audio CD. Pokud nic neuslyšíte, zkuste totéž i s biosem F6 a napište, jestli se Vám to chová stejně jako mě.

MB mám ve verzi 1.0, revize chipsetu C1, WinXP Pro lehce upravené přes nLite. Audio codec ALC883, audio driver verze 5.10.00.5286.

Pokud je to pravda, vypadá to jako docela vážný bug v Biosu.

Mám stejnou zkušenost (problém) s TV WinFast DTV2000H při aplikaci F8
iivanovic
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od iivanovic »

trsbobes píše:
lipe píše:

Aj ja. TV Win Fast PWR 2000DeLuxe. Pomohlo preinštalovať ovládače k zvukovke. Najprv z CD a potom novšie z netu.
CPU C2D E6300 1,86GHz@3,2GHz :-) + AC Freezer 7 PRO , MB GIGABYTE 965P DS4 - F8, DDR II 2x1012MB A-Data 800MHz 5-5-5-18@4-4-4-12 916MHz 2,2V + 2xchladič Acassa :-), TV Win Fast PWR 200DeLuxe , HDD SATA-I WD 120GB 8MB cash + SATA-II 320GB Samsung 16MB, NEC 4550A@4551A (labelflash) + Optierc AD-7173A, Seasonic S12-430W, Saphire ATI 1950PRO 256MB 580/1.400@621/1.572 :-) ,3DMark05-9.720b skurvene málo :-( prečo?????? už to je doriešené, môj rekord 11.200b
Fenix_83
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fenix_83 »

h4__ píše:treba rozbitej predni panel? :roll:
nn, je v tom neco jineho, nejaka finta u GB. Zkusim jeste ty posledni ovladace z netu a uvidim
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

jeste ze mam zvukovku jako kartu a tohle neresim :)
trsbobes
Nováček
Nováček

Příspěvek od trsbobes »

iivanovic píše:
trsbobes píše:
Aj ja. TV Win Fast PWR 2000DeLuxe. Pomohlo preinštalovať ovládače k zvukovke. Najprv z CD a potom novšie z netu.
U mě ta přeinstalace ovládačů zvukovky nepomohla, asi někde dělám chybku, vrátil jsem se k F6.
lipe
Nováček
Nováček

Příspěvek od lipe »

Lukke píše:lipe: Hehe, měl jsem naprosto stejný problém po aktualizaci biosu a udělal jsem naprosto stejný postup jako ty. Tipoval jsem to buď na vadu v TV kartě nebo že odešel vstup na desce. Připojil jsem CD-ROM kablíkem a ticho... A víš co pomohlo? Odinstalovat zvukové drivery na desce a přeinstalovat je nejnovější verzí. Zkus to, určitě to pomůže tak jako mně.
Jo to pomohlo, dík za radu.

V souvislosti s tím bych chtěl poprosit všechny majitele této desky :" Když narazíte na nestandartní chování, tak ať se Vám ho podaří vyřešit, nebo ne, napište to do diskuze!"

Já vím že mě ta přeinstalace audio driverů mohla napadnout hned, ale vzhledem k množství změn, které jsem o víkendu dělal jsem na tuhle variantu úplně zapomněl a tři noci jsem ztrávil tím, že jsem vše uváděl do původního stavu a hledal, kde je chyba.
Ghost_svk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ghost_svk »

Dobre takze ta F8 je dobry BIOS? Aj po dlhsom case? Nikto ziadne negativa?
Ja bezim na F6 a zatal klud.Akurat obcas padne taktovanie a BIOS sa prehodi na F3.
Tak rozmyslam ze main hodim F8 a backup dam F6....
Hosenfeld
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hosenfeld »

Ghost_svk píše:Tak rozmyslam ze main hodim F8 a backup dam F6....
Dobrá volba.:) Určitě dva nejlepší BIOSy na tutu desku.
MB: ASUS P8Z77-V LX | CPU: Intel® Core™ i5-3570K | RAM: 8x2GB DDR3 1600MHz Kingston | GPU: Gigabyte GTX680 | HDD: SSD Intel320 120GB+ 3TB HDD | Zdroj: Seasonic 620W | Case: Thermaltake Matrix VX VD3000BWA | Monitor: Dell U2410 | Sound: Creative X-Fi XtremeGamer
5h4rk51n
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 5h4rk51n »

Hosenfeld píše:
Ghost_svk píše:Tak rozmyslam ze main hodim F8 a backup dam F6....
Dobrá volba.:) Určitě dva nejlepší BIOSy na tutu desku.
Přesně takto to mám já a spokojenost :)
PowerAli
Nováček
Nováček

stabilita

Příspěvek od PowerAli »

Caute lidi mám tuto destičku je poměr cena výkon snad zatím nejlepší ale mám s ní problém! a doufám ze mi s ní poradíte
Motherboard:Gigabyte GA-965P-DS4 F8
CPU:Intel Core Duo E6400
GPU:Asus EN7600GT 256Mb
RAM:2x 512Mb 675Mhz Kingston HyperX
HDD: seagate 250Gb 16Mb 7500ot. IDE

Vše je v základu nepřetaktovane na CPU držím bez zateze 46C a při zátěži max 60C
Jde o to ze nemám stabilní x32 Windows ani vistu ani XP. Ale Windows x64 XP a Vista je stabilní.

Nejsem si jistý jestli to je ovladači či čím instalace x32 probehne vse ok ale když tam nainstaluju ovladače kodeky nero atd tak cca 30 min a bum nevím doprd čím to je. mohl by mi dyštak někdo pomoct? :oops:
Motherboard: MSI P7N sli platinum CPU: Intel Core Duo E6400 @ 3200MHz RAM: 4x1024Mb DDR2 800Mhz GPU: Asus EN8800GT HDD: Seagate 250Gb 16Mb 7500ot. IDE DVD:LG GSA-H12NBBB DVD Super Multi Monitor:22" LG LCD L225WT-SF 5ms " Audio: Genius 5.1 deluxe
Bartek
Začátečník
Začátečník

Re: stabilita

Příspěvek od Bartek »

PowerAli píše:Caute lidi mám tuto destičku je poměr cena výkon snad zatím nejlepší ale mám s ní problém! a doufám ze mi s ní poradíte
Motherboard:Gigabyte GA-965P-DS4 F8
CPU:Intel Core Duo E6400
GPU:Asus EN7600GT 256Mb
RAM:2x 512Mb 675Mhz Kingston HyperX
HDD: seagate 250Gb 16Mb 7500ot. IDE

Vše je v základu nepřetaktovane na CPU držím bez zateze 46C a při zátěži max 60C
Jde o to ze nemám stabilní x32 Windows ani vistu ani XP. Ale Windows x64 XP a Vista je stabilní.

Nejsem si jistý jestli to je ovladači či čím instalace x32 probehne vse ok ale když tam nainstaluju ovladače kodeky nero atd tak cca 30 min a bum nevím doprd čím to je. mohl by mi dyštak někdo pomoct? :oops:

Co máš za Zdroj? Tohle muže zpusobovat nekvalitní nebo slabí zdroj.
CPU: C2D E6300 1800@2800+AC Frezzer MB: GIGABYTE P965 DS-4 RAM: Geily 2x512MB@NonOC GK: ATi Radeon X1900XT 512MB+AC S1
Odpovědět

Zpět na „ASRock a Gigabyte“