Gigabyte 965P-DS4 (775, P965 + ICH8R)

Základní desky firmy ASRock a firmy Gigabyte.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
PowerAli
Nováček
Nováček

Re: stabilita

Příspěvek od PowerAli »

Bartek píše:
PowerAli píše:Caute lidi mám tuto destičku je poměr cena výkon snad zatím nejlepší ale mám s ní problém! a doufám ze mi s ní poradíte
Motherboard:Gigabyte GA-965P-DS4 F8
CPU:Intel Core Duo E6400
GPU:Asus EN7600GT 256Mb
RAM:2x 512Mb 675Mhz Kingston HyperX
HDD: seagate 250Gb 16Mb 7500ot. IDE

Vše je v základu nepřetaktovane na CPU držím bez zateze 46C a při zátěži max 60C
Jde o to ze nemám stabilní x32 Windows ani vistu ani XP. Ale Windows x64 XP a Vista je stabilní.

Nejsem si jistý jestli to je ovladači či čím instalace x32 probehne vse ok ale když tam nainstaluju ovladače kodeky nero atd tak cca 30 min a bum nevím doprd čím to je. mohl by mi dyštak někdo pomoct? :oops:

Co máš za Zdroj? Tohle muže zpusobovat nekvalitní nebo slabí zdroj.
Zroj byl u Case myslím

Kód: Vybrat vše

http://www.okcomputers.cz/ml-5412-blacksilver-400w/d-54559/
myslíš že to způsobuje zdroj? že x64 šlape nekonečně stabilně a x32 ne? :?
Motherboard: MSI P7N sli platinum CPU: Intel Core Duo E6400 @ 3200MHz RAM: 4x1024Mb DDR2 800Mhz GPU: Asus EN8800GT HDD: Seagate 250Gb 16Mb 7500ot. IDE DVD:LG GSA-H12NBBB DVD Super Multi Monitor:22" LG LCD L225WT-SF 5ms " Audio: Genius 5.1 deluxe
Hosenfeld
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hosenfeld »

Zdroj sice stojí za starou bačkoru, ale když to jede na 64-bitech v pohodě, tak ten ty problémy určitě nezpůsobuje.
MB: ASUS P8Z77-V LX | CPU: Intel® Core™ i5-3570K | RAM: 8x2GB DDR3 1600MHz Kingston | GPU: Gigabyte GTX680 | HDD: SSD Intel320 120GB+ 3TB HDD | Zdroj: Seasonic 620W | Case: Thermaltake Matrix VX VD3000BWA | Monitor: Dell U2410 | Sound: Creative X-Fi XtremeGamer
Bartek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bartek »

Jeden z duvodu muže být nekvalitní Eurocase zdroj. A ten zpusobuje nestabilitu. Kvalitní zdroj: Forton , Enermax Liberty, Seasonic a minimalně 400W
CPU: C2D E6300 1800@2800+AC Frezzer MB: GIGABYTE P965 DS-4 RAM: Geily 2x512MB@NonOC GK: ATi Radeon X1900XT 512MB+AC S1
PowerAli
Nováček
Nováček

zdroj

Příspěvek od PowerAli »

ale furt je tu problém že na x64 to jede ok.
Motherboard: MSI P7N sli platinum CPU: Intel Core Duo E6400 @ 3200MHz RAM: 4x1024Mb DDR2 800Mhz GPU: Asus EN8800GT HDD: Seagate 250Gb 16Mb 7500ot. IDE DVD:LG GSA-H12NBBB DVD Super Multi Monitor:22" LG LCD L225WT-SF 5ms " Audio: Genius 5.1 deluxe
PowerAli
Nováček
Nováček

stabilita

Příspěvek od PowerAli »

a nemůže to být starým os? mám SP1 s integrovanou SP2 a alll aktualizace ale asi blbost že?
jrk
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Re: stabilita

Příspěvek od jrk »

PowerAli píše:Caute lidi mám tuto destičku je poměr cena výkon snad zatím nejlepší ale mám s ní problém! a doufám ze mi s ní poradíte
Motherboard:Gigabyte GA-965P-DS4 F8
CPU:Intel Core Duo E6400
GPU:Asus EN7600GT 256Mb
RAM:2x 512Mb 675Mhz Kingston HyperX
HDD: seagate 250Gb 16Mb 7500ot. IDE

Vše je v základu nepřetaktovane na CPU držím bez zateze 46C a při zátěži max 60C
Jde o to ze nemám stabilní x32 Windows ani vistu ani XP. Ale Windows x64 XP a Vista je stabilní.

Nejsem si jistý jestli to je ovladači či čím instalace x32 probehne vse ok ale když tam nainstaluju ovladače kodeky nero atd tak cca 30 min a bum nevím doprd čím to je. mohl by mi dyštak někdo pomoct? :oops:
Překontroluj si pro jistotu správné nasazení chladiče na CPU, ta teplota bez zátěže se mi zdá trochu vyšší než by měla být, a s tím zdrojem bych u tak výborné sestavy neriskoval... Vem nějaký Enermax nebo Fortron aspoň 400 W.
Jirka_007
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jirka_007 »

Ja mam teplotu E6300 třeba v internetu 36*C a vzatezi max 55*C
CPU : Intel C2D 6300 1,8GHz@2,8GHz =) | MB : GIGABYTE DS4 P965 F8 rev. 1 | RAM : 2x512 DUAL DDR2 Corsair 800MHz | HDD : WD 200GB SATA 2 ( 8MB C.) | GK : Sapp. ATi R. 1950pro 256MB | PSU : Enermax L. 500W | CASE : AeroCool AeroEngine 2 OS : XP, Debian | Monitor SAMSUNG 940BW WIDE
PowerAli
Nováček
Nováček

win

Příspěvek od PowerAli »

mno tak jsem nainstaloval windows mce 2005 x32 a zadny ovladace a zaatím drzí:D to je ale na pí*u.
Atlan
Nováček
Nováček

Příspěvek od Atlan »

Dnes mi sam od seba vyplo PC. Pridem stuknem do tlacidla..nabehne 2s vypne.... pozeram chytam chladiš Cpu skoro som sa popalil :) troska ofukujem...skusam znova zasa zaplo po chvilku off...reset biosu...zapinam pc ide ... Pretym som trosk sa hral s napatim ale bezproblemov tyzden bezal a nič..len dnes. nastavil som na 1.25v troska viac ako pred havarkou :D Bios f8 , cpu 6300, ds4 uz som myslel ze procak v tahu.
Jirka_007
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jirka_007 »

Pred chvilkou sem psal, ze se mi stalo to same. Pricemz chladic mam nasazeny dobře
CPU : Intel C2D 6300 1,8GHz@2,8GHz =) | MB : GIGABYTE DS4 P965 F8 rev. 1 | RAM : 2x512 DUAL DDR2 Corsair 800MHz | HDD : WD 200GB SATA 2 ( 8MB C.) | GK : Sapp. ATi R. 1950pro 256MB | PSU : Enermax L. 500W | CASE : AeroCool AeroEngine 2 OS : XP, Debian | Monitor SAMSUNG 940BW WIDE
Hosenfeld
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hosenfeld »

Tak jsem dostal paměti z reklamace a vypadá to, že budu zase reklamovat. :evil: Tentokrát to však vypadá na desku. Vyreklamované paměti jsem do ní hned po příchodu domů hodil(desku jsem měl na krabici vedle PC) a vše šlo krásně v pohodě. MemTest bez chyb, a tak jsem byl spokojený, že to snad konečně všechno pošlape, tak jak má. Potom jsem namontoval desku do PC, ale ne na všechny šrouby, prostě jenom aby tam bezpečně držela. Komp šel opět v pohodě. Večer jsem tam došrouboval ostatní šroubky, dozapojil všechno co ještě nebylo(disketovka, DVD-RW, čtečka karet), ale když jsem chtěl spustit komp, tak se nestalo vůbec nic :sad: Komp prostě úplně mrtvej. Tak jsem si myslel, že mam jenom blbě zapojený kablíky z casu na spuštění, ale ty byly dobře zapojený. Odpojil jsem proto všechno nepotřebný a nechal jenom CPU+GPU+RAM, ale komp pořád dead. Resetoval jsem BIOS, totálně ho rozebral a zase složil a pořád vůbec nic. Nemá někdo ještě nějaký nápad, co s tím?? Nebo budu muset zase reklamovat, což je pěkně blbý den po vyreklamování pamětí jim přinést desku :( Takhle to bude vypadat, že jsem jí zmršil při montáži pamětí, ale všechno jsem dělal už postý a velmi opatrně, takže mechanická závada tam určitě neni. Zdroj je taky ok, protože AMD sestava na něm jede v pohodě. Prosím pomoc, jestli někdo víte co s tím.
MB: ASUS P8Z77-V LX | CPU: Intel® Core™ i5-3570K | RAM: 8x2GB DDR3 1600MHz Kingston | GPU: Gigabyte GTX680 | HDD: SSD Intel320 120GB+ 3TB HDD | Zdroj: Seasonic 620W | Case: Thermaltake Matrix VX VD3000BWA | Monitor: Dell U2410 | Sound: Creative X-Fi XtremeGamer
Ghost_svk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ghost_svk »

Skus este jednu vec.Vyber dosku z bedne a skus pustit pc bez toho aby bola doska v bedni.Ak ti pojde tak chyba bude v tom ze si skratoval daky kontakt na doske.
Mne to tiez robilo pretoze som dal o jednu skrutku viac a ta robila bordel.
Proste du dosku svacni na tu antistaticku foliu a daj na krabicu.Nahod tam jednu ramku a procak a zapoj grafiku a zdroj.Pomomou srobovaka ju mozes pusit (alebo si nechaj zapojene kabliky od power tlacidla na bedni ak dociahnu).A ak pojde (co dufam) tak chyba bude v tom skrate.
Ine nic ma nenapada.
supec
Začátečník
Začátečník

RAID 5 - PROBLEM!!

Příspěvek od supec »

nevim jak to, ale po naistalovani RAID5 mi system hlasi velikost disku 160GB, coz je velikost jednoho samotnyho disku:(-melo by to bejt 320GB zhruba - delam RAID5 pres 3x160GB HITACHI disky...
postup byl nasledujici:
-naistaloval jsem system se zapnutou polozkou RAID v biosu na jeden disk s podstrcenejma ovladacema (pres F6)
-ve WINXPSP2 jsem naistaloval Intel Matrix Storage Manager
-dal jsem ve WIN vytvorit pole RAID5 z existujiciho disku

Pak zacala migrace, v prubehu ktery jsem to parkrat restartoval-instaloval jsem ovladace, ale to by melo bejt fajn, migrace vzdy pokracovala dal... Po jejim dokonceni jsem dal restart po hlasce "restartuj, disk se ti zvetsi na 300GB" a nic:(( disk ma furt 160GB, 2 disky pres ktery mam RAID ve WINCMD nejsou a Intel Matrix Storage Manager neni k nalezeni a nejde preinstalovat:(( rychlost jsem nemel cas vyzkouset...
moc jsem toho zatim nezkousel, takze dik za kazdou radu...

mam c2d, DS4, 2GB RAM, na radici Intel jeste jeden 160GB Seagate...
Hosenfeld
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hosenfeld »

Ghost_svk píše:Skus este jednu vec.Vyber dosku z bedne a skus pustit pc bez toho aby bola doska v bedni.
Tak jsem vyzkoušel a deska pořád úplně mrtvá. Neni mi jasný, jak je to možný, nic jsem s ní prakticky nedělal, přetaktovaný jsem to momentálně neměl, je to pro mě prostě záhada. To se snad ještě žádnýmu majiteli DS-4 ještě nestalo... :sad:
BC
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BC »

Skus este poslednu vec: odpoj uplne vsetko co sa len odpojit da a nechaj tam len veci potrebne na to aby sa doska zapla. Tzn. odpoj aj RAMky aj VGA aj HDD... a na doske nechaj len CPU, chladic CPU, napajacie kable zo zdroja (24pin a 8pin pre CPU) a pripojeny kablik od POWER tlacitka. Samozrejme to vsetko z vytiahnutou doskou z bedne a polozenou na antistaticku podlozku. Este raz skus reset CMOS a skus to v takejto konfiguracii zapnut. Ak sa to nerozbehne tak potom bude nutne reklamovat dosku.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

Jirka_007 píše:Pred chvilkou sem psal, ze se mi stalo to same. Pricemz chladic mam nasazeny dobře
taky mi to ukazuje naky vyskoy teploty pri 2 hodinovem testovani stabilyty mam 65° na kazdem jadru pritom chladic je vlaznej. s AMD co sem mel predtim mi to hlasilo fur pod 60° a chladic byl daleko teplejsi nechapu. Zatim to neresim bo zadny errory mi to nedela.
krucinal
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od krucinal »

A v šem to měříš?Máš stejný teploty i s BIOSem,nebo rozdílný?Mě se osvědčil SpeedFan,Core temp mi ukazoval blbosti.
Stratos píše:
Jirka_007 píše:Pred chvilkou sem psal, ze se mi stalo to same. Pricemz chladic mam nasazeny dobře
taky mi to ukazuje naky vyskoy teploty pri 2 hodinovem testovani stabilyty mam 65° na kazdem jadru pritom chladic je vlaznej. s AMD co sem mel predtim mi to hlasilo fur pod 60° a chladic byl daleko teplejsi nechapu. Zatim to neresim bo zadny errory mi to nedela.
MB : Gigabyte 990FXA-D3
CPU : AMD Phenom II X6 1090T
CPU Fan : COOLER Noctua NH-C14
GPU : NVidia 275 GTX Gigabyte
RAM : Kingston HyperX Genesis Grey 2x4GB DDR3 1600 MHz CL9
HDD : SSD Kingston HyperX, SATA III - 120GB, upgrade kit (system)
HDD : Samsung SpinPo​int F3 - 1TB
PSU : OCZ ZX Series - 1250W, 80+, 140mm fan
Case : NZXT H2
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

krucinal píše:A v šem to měříš?Máš stejný teploty i s BIOSem,nebo rozdílný?Mě se osvědčil SpeedFan,Core temp mi ukazoval blbosti.
Stratos píše: taky mi to ukazuje naky vyskoy teploty pri 2 hodinovem testovani stabilyty mam 65° na kazdem jadru pritom chladic je vlaznej. s AMD co sem mel predtim mi to hlasilo fur pod 60° a chladic byl daleko teplejsi nechapu. Zatim to neresim bo zadny errory mi to nedela.
bios mi ukazuje nizzsi teplotu asi o 10°C je to fakt zahada :)) jak rikam nebudu to resit dokavad to nezacne hazet chyby a to se zatim nedeje jeto rock stable. jeste vyresim casovani ramek. a pak mozna po naky dobe skusim 3.6ghz podle me na to ten kousek ma bo zatim do nej necpu naky velky napeti mozna snese i mensi napeti bo sem tam hned flaknul 1.45V v biosi 1.41 real takze jeste skusim postupne snizovat po malejch kruccich a uvidim kam se dostanu. nejhoris je ze na to nemam nak cas maximalne dycky o vykendu furt na PC neco delam . jede mi defakto nonstop uz sem ho skoro tejden neresetoval :razz:
Naposledy upravil(a) Stratos dne úte 6. úno 2007, 19:27, celkem upraveno 2 x.
Hosenfeld
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hosenfeld »

BC píše:Skus este poslednu vec: odpoj uplne vsetko co sa len odpojit da a nechaj tam len veci potrebne na to aby sa doska zapla. Tzn. odpoj aj RAMky aj VGA aj HDD... a na doske nechaj len CPU, chladic CPU, napajacie kable zo zdroja (24pin a 8pin pre CPU) a pripojeny kablik od POWER tlacitka. Samozrejme to vsetko z vytiahnutou doskou z bedne a polozenou na antistaticku podlozku. Este raz skus reset CMOS a skus to v takejto konfiguracii zapnut. Ak sa to nerozbehne tak potom bude nutne reklamovat dosku.
Tak jsem zkoušel úplně vše a jediný výsledek byl, že když jsem tam měl jenom napájení od zdroje nastrčený tak napůl(jenom základní 20pin) CPU, GPU a RAM, tak se občas na cca na 0.5 vteřiny roztočily větáčky ve zdroji, grafice a na CPU. Když jsem tam napájení zacpal pořádně, tak už nic. Takže hold další reklamace :sad: :sad: :sad:
jrk
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jrk »

Hosenfeld píše:
BC píše:Skus este poslednu vec: odpoj uplne vsetko co sa len odpojit da a nechaj tam len veci potrebne na to aby sa doska zapla. Tzn. odpoj aj RAMky aj VGA aj HDD... a na doske nechaj len CPU, chladic CPU, napajacie kable zo zdroja (24pin a 8pin pre CPU) a pripojeny kablik od POWER tlacitka. Samozrejme to vsetko z vytiahnutou doskou z bedne a polozenou na antistaticku podlozku. Este raz skus reset CMOS a skus to v takejto konfiguracii zapnut. Ak sa to nerozbehne tak potom bude nutne reklamovat dosku.
Tak jsem zkoušel úplně vše a jediný výsledek byl, že když jsem tam měl jenom napájení od zdroje nastrčený tak napůl(jenom základní 20pin) CPU, GPU a RAM, tak se občas na cca na 0.5 vteřiny roztočily větáčky ve zdroji, grafice a na CPU. Když jsem tam napájení zacpal pořádně, tak už nic. Takže hold další reklamace :sad: :sad: :sad:
Tim napůl zastrčeným konektorem si mohl desku klidně odkráglovat(dorazit), mohlo to v konektoru pořádně jiskřit... :sad:
Naposledy upravil(a) jrk dne úte 6. úno 2007, 19:56, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „ASRock a Gigabyte“