Mám lagy kvůli HDD

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
z1d
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Mám lagy kvůli HDD

Příspěvek od z1d »

Nějakou dobu sem neměl počítač, sem si zas sestavil, mám ho především na hraní her a od začátku sem dostával cca 1-2s lagy a snažil se přijít čím to je, pak sem si během hraní sundal sluchátka a slyšim ve chvíli kdy sem dostal lag jak HDD pracuje, je to 20GB IBM z roku ani nevim, je možný že 2000 či tak. Nápadá tu někoho řešení? HDD není plnej, má přes 10GB volnýho prostoru. Dík za vaše rady.
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

Ne, věštírna je jinde. Bez toho aby jsi uvedl jakou máš sestavu, os, využití operační paměti, přenosový režim disku, ti jen tak neporadíme. Může se jednat o běžnou záležitost (zasekaný systém -> swap) i technický problém (chyba disku, řadiče).
z1d
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od z1d »

Fifi píše:Ne, věštírna je jinde. Bez toho aby jsi uvedl jakou máš sestavu, os, využití operační paměti, přenosový režim disku, ti jen tak neporadíme. Může se jednat o běžnou záležitost (zasekaný systém -> swap) i technický problém (chyba disku, řadiče).
A64 3000+ 1.8@2.7Ghz
DFI nF4 DAGF
2x256MB@600Mhz
Gainward 7600GS 450/1000@650/1520Mhz
WinXP, s operou, icq, xfire mám 290MB volný paměti, disk je pata a režim v biosu mám nastavenej na auto. System mám asi měsíc nainstalovanej. Mám otázečku, co je to swap? dík :)
E5200
Asus P5Q-VM
A-DATA 2x2GB 1066Mhz
Gigabyte HD4850
z1d
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od z1d »

sem si teď všiml, že tak 1x za 2minuty mám lagy v hlsw (program zobrazujíci uložené servery), zkoušel sem vypnout fw a zapnout ten windows fw ale je to stejný.. kdyby to bylo někde na kabelu tak by to asi nedělalo lagy i když u toho kompu nejsem (nemám jak se toho kabelu dotknout, zkoušel sem i vyměnit sítovej kabel od sítovky k modemu, jinak mám net od upc.
E5200
Asus P5Q-VM
A-DATA 2x2GB 1066Mhz
Gigabyte HD4850
Star_Gate
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Star_Gate »

Viděl bych to na nastavení přenosového režimu HDD... Měl sem stejný problém... WD2500KS lital jen na 16MB/s.... Pak sem zjistil, že WIDLE si to nastavili na PIO4 a BIOS byl taky nastavenej na AUTO... Podívej se do správce zařizení... Ve Widlích XP je to ve vlastnostech toho řadiče a we Widlich 98, ME je to ve vlastnostech disku.....
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

Jak píše Star_Gate zkontroluj nastavení přenosové rychlosti v OS. Swap nastane tehdy, když má OS nedostatek operační paměti. Virtuální pamět je poté rozšířena o předem definovaný prostor na disku. Proces swapování se nazývá využití HDD pro tento účel. Je to velice pomalé, ale funkční.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

nejede ti ten disk náhodou v PIO modu? to by odpovídalo
ignorelist: kremrole a dezoláti
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“