BIOS nedetekuje HDD. pls hlp

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Star_Gate
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

BIOS nedetekuje HDD. pls hlp

Příspěvek od Star_Gate »

Mam doma celeron 366MHz na zakladu Biostar M6TLG a 256MB RAM. Maximum co mi tam lita je 20GB, ale slisel sem ze to de nejak obejit. Chci z toho udelat Fileserver a potrebuju tam naprat 120GB. Prosim poradte!
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

pokud to nevidi BIOS tak to budes muset zkusit s jinym nez onboard radicem, me to dela uplne to same, nicmene mam malou kapacitu disku :wink:
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
jankop
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jankop »

Někdy funguje u starších základních desek nastavit v BIOSu
HDD: USER 1023Cyln 16Head 63Sec
BIOS zobrazí třeba chybnou kapacitu, ale po bootu v uvítací obrazovce je vidět již plnou kapacitu. Mě to tak funguje. Je to podstatně lepší než nějaký Ontrack.
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: BIOS nedetekuje HDD. pls hlp

Příspěvek od Mr. Dirk »

Star_Gate píše:Mam doma celeron 366MHz na zakladu Biostar M6TLG a 256MB RAM. Maximum co mi tam lita je 20GB, ale slisel sem ze to de nejak obejit. Chci z toho udelat Fileserver a potrebuju tam naprat 120GB. Prosim poradte!
Nejsem si jistý jestli tahle stará deska zvládne takhle velký disk. Zkusil bych novější bios.
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
rabinjakob
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od rabinjakob »

jde to dokonce to šlo i 486 akorát musíš všechny hodnoty o disku nastavit ručně vše najdeš přímo na něm.Dělal sem to na jedné 333 a funguje to tehdy jsem tam dával 80 Gb.
Star_Gate
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Star_Gate »

No to je všechno krásný, ale takhle to nejde.... I BIOS je nejnovější co de.... Prosim o nejaky zaruceny typ.....Dik moc...
Star_Gate
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Star_Gate »

A neřešil by to nějakej řadič do PCI????
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“