pomalé vypalování

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

neox
Nováček
Nováček

pomalé vypalování

Příspěvek od neox »

Potřebuju poradit s vypalovánim protože kopíruju a vypaluju zkoro dvě hodiny DVD a cd tak hodinu...Většina lidí co znám vypaluje maximálně 15-30 min a nikdo mi neni zchopnej říct proč mě to trvá tak dlouho...
napsal sem pár bodu :D

1)jak zjistim rychlost mechaniky? Všichni mi řikaj že to na ní napsaný ale já to tam nemám až na značku LG
2)je jedno jak rychlostní tam dám CD nebo DVD vždycky to trvá dlouho a vypaluju na maximum
3)tuhle vypalovačku mám necelej rok
4)na RW nevypaluju
5)jak nastavim DMA zkoušel sem to přes správce zařízení a je tam nastavený "pouze DMA"
6)defragmentoval sem disk ani ne před rokem a šlo to furt pomalu
7)při vypalování mám totálně zaseklej komp že nemužu nic dělat dokavad se to nevypálí
8.mám 1300,ram 256 jeden kluk má 600,ram 256 a de mu to taky pomalu jako mě

Dík za odpověd
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

a co mas pod tim "pouze DMA" ?
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: pomalé vypalování

Příspěvek od Holda »

neox píše: 6)defragmentoval sem disk ani ne před rokem a šlo to furt pomalu
tak defragmentuj.....osobne defragmentuju skoro porad ;)

ale tvuj problem asi bude v PIO modu
.
neox
Nováček
Nováček

Příspěvek od neox »

OndraSter-- mám tam "pouze POI" a když to přepnu na tohle v primárnim a sekundárnim tak je to pořát stejný
Holda--a co se s tim dá dělat?
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

prepnout to na DMA ve Spravci zarizeni
.
neox
Nováček
Nováček

Příspěvek od neox »

Holda píše:prepnout to na DMA ve Spravci zarizeni

To tam mám furt nastavený
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

sorry, jsem slepej...
a tady mas co?
Obrázek

jukni i do biosu, tam by taky neco melo bejt
.
oyza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oyza »

neox píše:OndraSter-- mám tam "pouze POI" a když to přepnu na tohle v primárnim a sekundárnim tak je to pořát stejný
Holda--a co se s tim dá dělat?
prohazet na kabelech...
neox
Nováček
Nováček

Příspěvek od neox »

Holda píše:sorry, jsem slepej...
a tady mas co?
Obrázek

jukni i do biosu, tam by taky neco melo bejt

tak v ty tabulce mam režim PIO a nejde změnit
Aspon
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aspon »

odeber celý kanál, na kterém je mechanika připojená a resetni počítač. Kanál se znovu vyhledá, pak by to mělo být už v pořádku.
AMD Ryzen 5 9600X || Gigabyte B650 Eagle || Kingston Fury Beast 2x16GB 6000MHz CL30 || XFX Radeon™ RX 6800 XT 16G ||
Arctic Liquid Freezer III 240 Pro Black || Fractal Design Ion+ Platinum 760W ||
Samsung 970 Evo Plus 500GB || WD Blue SN570 500GB || Crucial MX500 2TB || Kingston A400 480GB || Intel 660p 512GB ||
Fractal Design Pop Air || Dark Project ALU87A Midnight || Logitech G403 Hero || LiteOn iHAS124 F || LG GH24NSB0 || MSI Pro MP273QP E2
Edifier R1700BTs
likc
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od likc »

Odebrat kanal nemusi pomoct. Dulezity je, jak mas mechaniky zapojeny, hlavne jestli je mas na 80ti zilovem kabelu, pokud jsou pripojeny 2 mechaniky na 1 kabelu. Vzledem k Tve konfiguraci predpokladam, ze budes mit pouze 40ti zilovy kabel. To muzes prepinat co chces a DMA nezapnes. Aspon tak se to chovalo u me na compu.
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

80zil kabel je potreba pro UDMA3, 4, 5, 6..
40zil je na PIO, UDMA1, 2
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

neox
Nováček
Nováček

Příspěvek od neox »

Koukal sem do Biosu a jelikoz se v tom nevyznam tak jestli je to tohle nevim
Primary Master PIO4 DMA 5
Primary Slave PIO 4 DMA 2
likc
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od likc »

No a jake jsou voby. Jde to zmenit treba jen na DMA nebo tak?
oyza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oyza »

at v biosu da co chce widle si stejne udelaj svy... proste dej auto a pak na to mrkni ve spravci zarizeni - radice IDE ATA/ATAPI - primarni/sekundarni kanal ide a druha zalozka upresnit nastaveni. paklize tam mas nastaveno DMA-je li k dispozici a porad tam mas PIO, prehod zarizeni na kabelech. thats all
neox
Nováček
Nováček

Příspěvek od neox »

Ten Master nejde zmenit a Slave de
A stalo by se neco kdybych zmenil PIO ze 2 treba na 4? Nebo jak zjistim jakej mam kabel :old9:
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

kabel budes mit MININMALNE 40zil, takze UDMA2 musi jit na 100% ..

btw, kdyz odeberes sekundarni IDE kabel, tak bacha, me ho to uz znova nenaslo :twisted:

likc
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od likc »

Co jsem pohledal, tak už pro Ultra DMA/66 je potřeba 80ti žilový kabel. Tak že podle mě 40žilový s 2mi připojenými zařízeními nebude DMA chodit. (Ale 100% to netvrdím)
Jak mas zapojena zařízení na kabelech? Jaky mas kabel zjistis, kdyz otevres bednu a spocitas hrbolky na kabelu, co vedou k disku/mechanice. Bud jich bude 40 nebo 80. Pokud mas na jednom kabelu 2 zarizeni, zkus jedno odpojit (predpokladam, ze na jednom kabelu budes mit HDD a na druhem mechaniky, tak jednu vytani) a u te by se Ti melo DMA podarit zapnout bez ohledu na pripojeny kabel. Pokud to pujde, tak kup za 25Kc kabel a melo by to fachat s obema zarizenima.
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

likc píše:Co jsem pohledal, tak už pro Ultra DMA/66 je potřeba 80ti žilový kabel. Tak že podle mě 40žilový s 2mi připojenými zařízeními nebude DMA chodit. (Ale 100% to netvrdím)
co to je za blbost? Ja sem mel dokonce jeden UDMA4 disk na 40zil kabelu a behal na UDMA4 - delal to se vsema 40zil (ted tam mam 80zil) kabelama :roll: a zaroven na tom mam jeste mechaniku (UDMA2). Na prvnim kabelu mam 2x UDMA5(80zil)

takze zadny ze se to rozdeluje nebo jak si to myslel :twisted:

likc
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od likc »

Od DMA 3, coz je DMA/44 se začal používat 80ti žilový kabel kvůli signálovým přeslechům. Tak že pokud Ti chodil disk DMA 4 (DMA/66) na 40ti žilovym, tak bych to spíš považoval za šťastnou náhodu. Jiný HW už to nemusí zvládat. Jen myslim, že když to Neoxovi porát nechodí, je kabel další možností, jak tomu pomoct.
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“