Vodní chlazení - diskuze
- Vivec
- Středně pokročilý
- kupca
- Začátečník
- @n@n@s
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Nebo víte co, teď to už nechám tak a koncem léta budu potřebovat něco vybrat to bych měl kupovat v USA nějaké komponenty a Core Duo tak pak něco vytvoříme všem DÍÍKY
MB: DFI LanParty NF4-D | CPU: AMD Athlon 64 3200+ 2,0Ghz @ 2,5Ghz Def. Vcore | RAM: Kingstone 4x512Mb 400DDR2 | HDD1: Seagate B. 250Gb SATA2 | HDD2: Seagete B. 320Gb | DVDRAM LG GSA-H20L | VGA: WinFast GeForce 6800GS 256Mb PCI-E 510/1150Mhz | Zdroj: Forton BlueStorm II 400W | Mouse: Logitech G5 | 19" LCD Benq FP93G X | Genius 5.1 HomeTheater Black
- Satiriasis
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Zdary kamarad si bude porizovat vodnika a tak nejak mame problem s vyberem bloku. FAQ jsem samozrejme cetl a take obcas tento thread. S vodnikem nemame oba zkusenosti- ja jen nepatrne (bratr ma vodnika). Takze se chci zeptat,jestli je nekde mozne v CR sehnat CPU blok- Storma,Apogee ,nebo pripadne neco na slusne urovni za rozumnou cenu (rekneme do 1500kc). Koukal jsem po EK - ty nevypadaj spatne,ale nevim jak je to s jejich pomerem cena/vykon -nebo resp. vykon .
Dale jsme se rozhodli pro Eheim HPPS - ma ho bratr a je naprosto neslysitelne, pripadne kdyby byly dobre argumenty pro Lainga,tak by to nebyl problem.
A ted nevim jaky bloky na grafiku - jestli nejake od Viscoolu (ale nejradeji bych to objednal cely z jednoho shopu).
A jeste bych se chtel zeptat, jestli ten Eheim,pripadne Laing utahne 2x 360mm radiatory - http://casemodding.cz/index.php?pg=deta ... 57&kat=205
v case na ne bude mista dost
Diky moc za vase nazory/pripominky.
Dale jsme se rozhodli pro Eheim HPPS - ma ho bratr a je naprosto neslysitelne, pripadne kdyby byly dobre argumenty pro Lainga,tak by to nebyl problem.
A ted nevim jaky bloky na grafiku - jestli nejake od Viscoolu (ale nejradeji bych to objednal cely z jednoho shopu).
A jeste bych se chtel zeptat, jestli ten Eheim,pripadne Laing utahne 2x 360mm radiatory - http://casemodding.cz/index.php?pg=deta ... 57&kat=205
v case na ne bude mista dost
Diky moc za vase nazory/pripominky.
- Bigwolf
- Začátečník
Mno, pro tyhle bloky urcite HPPS je nevhodny, jsou velmi retriktvini, takze by se to cerpadlo poradne zadejchalo a teploty by nebyly takovy jak s vykonejsim cerpadlem, pokud tyto bloky, tak jedine Laing DDC / D4. Jinak tyhle bloky se u nas sehnat nedaji. Jedine objednat z ameru.Satiriasis píše:Chci se zeptat,jestli je nekde mozne v CR sehnat CPU blok- Storma,Apogee...Dale jsme se rozhodli pro Eheim HPPS - ma ho bratr a je naprosto neslysitelne, pripadne kdyby byly dobre argumenty pro Lainga,tak by to nebyl problem.
S timhle by ti poradili jini, ale co sem cetl, tak tyto bloky na tom nejsou vykonostne spatne a jsou malo restriktivni, kvalitni zpracovani.Satiriasis píše:Koukal jsem po EK - ty nevypadaj spatne...
PC - CPU Intel Core i5-13500 | MB Gigabyte B760M Gaming X DDR4 | RAM Kingston FURY Beast RGB 64GB 3600MH | GC EVGA GeForce RTX 3090 FTW3 ULTRA 24GB | NVME ADATA XPG SX8200 Pro 2TB | PSU Corsair SF750 Platinum | Case ASUS Prime AP201 | Cooling Heatkiller IV Pro, HEATKILLER V for RTX 3090 EVGA FTW3, EK-Quantum Kinetic FLT 120 DDC, Hardware Labs Black Ice Nemesis GTS 360, Noctua | LCD Samsung C49RG94SSU | Keyboard Logitech MX Mechanical Mini| Mouse Logitech MX Master 3 | Mouse pad Razer Vespula
- Satiriasis
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
O tom jsem premyslel, ze by bylo potreba na Storma pumpu Laing,ale zase rozdil oproti Eheim HPPS+ nemuze byt zas tak velky ne? Preci jen 1100 vs 1400l/h nevypada jako vyrazny rozdil(rozdil to samozrejme je,ale nemyslim si ze by to bylo nejak znatelne u techto velkych prutoku).
A ten Storm se da nejak objednat? Ma to cenu(myslim aby nevysla posta 2x tolik co blok)?
A ten Storm se da nejak objednat? Ma to cenu(myslim aby nevysla posta 2x tolik co blok)?
- Woyta
- Středně pokročilý
Laing je ale jina konstrukce nez eheim. Laing je hodne tvrde cerpadlo. Eheil nedokaze vyvinout takovy tlak. Prutoky co uvadis jsou maximalni bez zatizeni! Pri zatizeni se velmi meni.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
- wector
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
- Satiriasis
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- wector
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
- Luděk
- Začátečník
-
1100l/h je teoretickej prutok bez zatizeni ..wector píše:A těch 1100l/h vzali naši prodejci kde, to by mě taky dost zajimalo. Třeba web Innovateku, když sem tam půl roku zpátky hledal, nic takovýho nepsal, ani jiný zahraniční weby/shopy se o tomhle nezmiňují.
jinac ted sem si koupil nexXxos XP a blok na GPU od alphacoolu ,mam eheim HPPS+ tak sem zvedavej jaky budu mit teploty
- wector
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
Díky že jsi mi to objasnil Ne sry, ale mě zajímá, jak na to české e-shopy přišly, když to na zahraničních serverech nikde není, ani na webu výrobce... Já sem tomu hledání dal dost a jediné, co jsem našel, bylo info o třech modech HPPS+ - silent, normal a power - s tím, že na ten poslední to dokáže tlačit snad až ke 4 metrům ( co mi přijde docela úsměvné ).Luděk píše:1100l/h je teoretickej prutok bez zatizeni ..
- myom
- Středně pokročilý
myslim, ze jsme se uz o tom tady hadali a nedosli jsme k nicemu . nicmene opakuju, ze ta vrtulilicka s tim rotoreckem by musely behat alespon na 380V aby to vytlacili na 4m. imho to je blbost. podle me to je cele fake a na ceskem webu/testu se to objevilo kdysi a od te doby se to siri....wector píše:Díky že jsi mi to objasnil Ne sry, ale mě zajímá, jak na to české e-shopy přišly, když to na zahraničních serverech nikde není, ani na webu výrobce... Já sem tomu hledání dal dost a jediné, co jsem našel, bylo info o třech modech HPPS+ - silent, normal a power - s tím, že na ten poslední to dokáže tlačit snad až ke 4 metrům ( co mi přijde docela úsměvné ).Luděk píše:1100l/h je teoretickej prutok bez zatizeni ..
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
- Luděk
- Začátečník
-
neni to fuk ? kazdej tu stejne na foru vi ze laing DDC/D4/D5 sou silnejsi cerpadla nez eheim 1048/HPPS+ tak nevim co resite, kazdopadne ja sem se svym Eheimem maximalne spokojenej a za nic bych ho nemenil je krasne tichouckej .myom píše:myslim, ze jsme se uz o tom tady hadali a nedosli jsme k nicemu . nicmene opakuju, ze ta vrtulilicka s tim rotoreckem by musely behat alespon na 380V aby to vytlacili na 4m. imho to je blbost. podle me to je cele fake a na ceskem webu/testu se to objevilo kdysi a od te doby se to siri....wector píše: Díky že jsi mi to objasnil Ne sry, ale mě zajímá, jak na to české e-shopy přišly, když to na zahraničních serverech nikde není, ani na webu výrobce... Já sem tomu hledání dal dost a jediné, co jsem našel, bylo info o třech modech HPPS+ - silent, normal a power - s tím, že na ten poslední to dokáže tlačit snad až ke 4 metrům ( co mi přijde docela úsměvné ).
Naposledy upravil(a) Luděk dne stř 7. úno 2007, 10:58, celkem upraveno 1 x.
- myom
- Středně pokročilý
neni. popravde kdyby HPPS daval 1100l na 2m pri te hlucnosti tak jdu do nej....Luděk píše:neni to fuk ? kazdej tu stejne na foru vi ze laing DDC/D4/D5 sou silnejsi cerpadla nez eheim 1048/HPPS+ tak nevim co resite, kazdopadne ja sem se svym Eheimem maximalne psokojenej a za nic bych ho nemenil je krasne tichouckej .
- Woyta
- Středně pokročilý
HPPS je upravena 1046. 1046 dava 300l/h a 1,2m. Nemyslim si ze mirne upravenej rotor by udelal tak velkej rozdil.
//oprava
//oprava
Naposledy upravil(a) Woyta dne stř 7. úno 2007, 15:03, celkem upraveno 1 x.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25
- Vivec
- Středně pokročilý
- Highlander
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- wector
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
Me to není fuk, já to prostě chci vědět! Už sem prostě takovej, že když něco dělám, tak o tom chci vědět co nejvíc, zajímaj mě i pro někoho zbytečný detaily, nemůžu si pomoct...Luděk píše:neni to fuk ? kazdej tu stejne na foru vi ze laing DDC/D4/D5 sou silnejsi cerpadla nez eheim 1048/HPPS+ tak nevim co resite, kazdopadne ja sem se svym Eheimem maximalne spokojenej a za nic bych ho nemenil je krasne tichouckej .
Jako když tam Innovatek píše, že to v power modu má "bis zu 4m Wassersäule" ( Wassersäule = vodní sloupec, bis zu = k, ke ), tak já jim to neberu ( i když rozum mě nutí pochybovat ), ale mě zajímá, kde kdo sebral těch 1100l/h průtoku. Já sem maximálně našel 500l/h ( čemuž bych i věřil ) a pak tenhle test ( jenže ten je taky na prd, Němci používaj hadice 8/10, to jakejkoli test degraduje ).
- kupca
- Začátečník
Akorat, ten radiator by asi nebral od Alphacool, mel jsem uz 3 radiatory, a nejhorsi z nich byl Alphacool, hlavne co se tyce zpracovani, jinak muzu z ceskeho trhu doporucit Aqua Airplex Pro Radiator, mel jsem ho a naprosta spokojenost, a ted momentalne mam ....http://casemodding.cz/index.php?pg=deta ... 67&kat=205.... a uz jsem u neho zustal, mam s nim o cca 5 stunu lepsi teplotu nez s Alphacool Radiator NexXxoS Extreame III, pripadami, ze ma i mensi odpor(mozna je to jen zdani) a zpracovani je uplne nekde jinde...