Problem P5B Deluxe(komp nenabehne)

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
janikjan
Začátečník
Začátečník

Problem P5B Deluxe(komp nenabehne)

Příspěvek od janikjan »

Zdravim. Dneska mi konecne dosiel po mesiaci zbytok komponentov...ale som sklamany. Skladal som prvykrat PC a akosi sa nerozbehol. Mam P5B Deluxe + TT Mambo. Mohol by pri prosim niekto uploadnut niekde fotky ako ma zapojene tie kabliky z Mamba do dosky???...Pretoze uz som bezradny...ja normalne zapnem gombik na case, ten napis asus co je na doske svieti na modro na sekundu preblikne na cerveno vetracik na procesore sa na sekundu rozsvieti a dalej nic(neviem zapojit spravne tie kabliky, pretoze v manuali inac su nazvy a na Mambo su oznacene inac) :sad: :sad: . Snad som teda nic neodpalil.
Zbytok zostavy, ak je treba: PSU: Enermaw Liberty, CPU: E6600, Chladic: TT Bigtyphoon, Ramky: Kingston HyperX 900 MHz - kit 2x1GB, Disky: Seagate Barracuda 7900.10 - 2x 250 GB, Graficka: Nvidia 7900 GTO

//edit mhl, přesun z intelu
CPU: E6600@3520Mhz 1.45V, CHLADIC: TT BigTyphoon, MB: Asus P5B Deluxe, RAM: Kingston HyperX 900CL5@975CL5(2.25V)Mhz 2x1GB, PSU: Enermax Liberty 500W, DISK: 2x Seagate 7200.10 250GB RAID0, Maxtor DiamondMax10 250GB (PATA) GPU: 7900GTO@695/1480, Napalovacka: Samsung SH-S183A SATA, CASE: Thermaltake Mambo
stehrob
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stehrob »

si s tim skus pohrat, skontroluj jestli mas kabely od zdroje dobre, no a s p5b dlx to mas jeste extremne jednoduchy akorat to vsechno napichas na nastavec a pak to tam cely strcis :-) je to slozity ale power a reset se neda splest ;-)
janikjan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od janikjan »

No vsak to, ze uz som nad tym stravil dost dlho, a uz neviem fakt, podla manualu bz to malo byt...ale keby bola vadna doska tak by nesvietila ze?...no skusim to este odznova postavat a uvidim, ale neviem neviem ta foto bz pomohla velmi.
A este nikde som tam nenasiel Speaker :shock: ako je v manualy.
CPU: E6600@3520Mhz 1.45V, CHLADIC: TT BigTyphoon, MB: Asus P5B Deluxe, RAM: Kingston HyperX 900CL5@975CL5(2.25V)Mhz 2x1GB, PSU: Enermax Liberty 500W, DISK: 2x Seagate 7200.10 250GB RAID0, Maxtor DiamondMax10 250GB (PATA) GPU: 7900GTO@695/1480, Napalovacka: Samsung SH-S183A SATA, CASE: Thermaltake Mambo
zahno
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od zahno »

Muze byt vadny vypinac, nahoda je svine :)

zkus si najit ty spravne nozicky (powerSW) a zkratuj je sroubovakem (staci na pul sekundy), jestli to nabehne, problem muze byt ve vypinaci.

Na speaker se u novych desek uz moc nehraje, na P5B ho taky nemam...
Aktuálně: Plečka. Do budoucna:Menší plečka.
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

zahno píše:Muze byt vadny vypinac, nahoda je svine :)

zkus si najit ty spravne nozicky (powerSW) a zkratuj je sroubovakem (staci na pul sekundy), jestli to nabehne, problem muze byt ve vypinaci.

Na speaker se u novych desek uz moc nehraje, na P5B ho taky nemam...
presne tak... nejlepe si desku vyndat na stul a zkusit sroubovakem jak psal zahno
dej si taky pozor aby jsi desku v case nemel nekde zkratovanou
podivej se i na kabely od zdroje jestli jsou vsechny tam kde maji byt
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
Pzag
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pzag »

Neprilepil si tu desku na case? Myslim jestli si ji dal na ty kolicky. :?
janikjan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od janikjan »

No najprv som tam zabudol dat tie 3 srobiky...ale uz to ide konecne :-D :-D . A zapojene som to mal na moje prekvapenie dobre, lenze co sa ma pripojit vetracik od procesora na CPU_FAN, tak ked som to mal tam pripojene mi to nestartovalo, tak som to prepojil inde a ono to zacalo, ale potom som to musel znovu prepojit na ten CPU _FAN, pretoze mi pisal bios na zaciatku, ze nieje zapojeny vetracik(ale on sa tocil) a uz to islo, no nechapem??? No a este som sa hrajkal s resetom asik hodinu, co som si myslel, ze nejde a to treba trosicku vyse zatlacit no :oops: .
No, ale teraz ako som updatoval z Biosu 0711 na 1004, sa mi zda HDD nejaky spomaleny, proste ked otvorim zlozku v exploreri, tak to asi sekundu trva kym ju otvori a to iste aj ked sa vracam naspat.(mam RAID a nainstalovane najnovsie ovladace).
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“