Zdravím, tak se zase vyskytl dalsi problem. Tentokrat se tyka kvality vypaleneho DVD. Toho jsem si vsiml pri pusteni ve stolním DVD prehravaci.
Takze posilam nejake fota testu co jsem udelal a prosim o radu co delat dal. Reklamace nebo jen jine medium.
Prvni graf je z normalniho compu z DVD vypalovacky ASUS 1604-P: http://img380.imageshack.us/img380/7383/asuswe1.jpg
Zde jsou videt snad vsechny prekrocene normy jak PI tak PIF.
Predem chci podekovat za odpoved. No ja mel za to, ze Imation je dobra znacka. Jinak co to je to Z-CLV(nejaka regulace rychlosti?) a proc to u jinych mechanik nejde videt. Diky
Imation obecně neklade moc velkej důraz na výstupní kontrolu - nižší cena a proto bývaj často velký rozdíly mezi jednotlivejma várkama. MBIPG101R04 nejsou vůbec špatný média, pokud jsou vyrobený např. pro TDK nebo Philips.
Lucky007 píše:Predem chci podekovat za odpoved. No ja mel za to, ze Imation je dobra znacka. Jinak co to je to Z-CLV(nejaka regulace rychlosti?) a proc to u jinych mechanik nejde videt. Diky
Imation není špatná značka, ale raději od ní používám pluskové média (Moser Baer). Ty bývají většinou bezproblémové. Mínuska už tak super nejsou, i když ty 16x rychlostní jsou taky Moser Baer.
Jinak Z-CLV je způsob zápisu http://www.cdr.cz/a/276/5
AMD Ryzen 5 9600X || Gigabyte B650 Eagle || Kingston Fury Beast 2x16GB 6000MHz CL30 || XFX Radeon™ RX 6800 XT 16G || Arctic Liquid Freezer III 240 Pro Black || Fractal Design Ion+ Platinum 760W || Samsung 970 Evo Plus 500GB || WD Blue SN570 500GB || Crucial MX500 2TB || Kingston A400 480GB || Intel 660p 512GB || Fractal Design Pop Air || Dark Project ALU87A Midnight || Logitech G403 Hero || LiteOn iHAS124 F || LG GH24NSB0 || MSI Pro MP273QP E2 Edifier R1700BTs
Zdravím, takze postup s mechanikou ASUS 1604-P je nasledny. Dneska mi prisla sms at si pro mechaniku prijdu a ze mi reklamaci neuznavaji. Tak jsem tam nabehl s grafem s chybama PI(3000) a PIF(45). Rekli, ze to teda poslou dodavateli. Tak uvidime. Jinak tuto reklamaci resim s firmou Alfa Computer v Ostrave. Tak se zatim mejte a pak se zase ozvu, jak to dopadlo
Chtel jsem se zeptat, jestli po me muzou v pripade neuznani te zavady pozadovat prachy. Nejaky ten manipulacni poplatek. Myslim, ze si berou 2OO Kč. Pokud ne tak mate nejaky odkaz na zakon, kde to je reseno. Nechci ponechat nic nahode. Diky
Takze uplynulo dlouhych 30 dnu a vypalovacka stale nikde. Tak jsem tam zasel a rekli, ze ji jeste dodavatel nedodal a tak mam cekat. Tak jsem na ne vyrukoval, ze uz presahli zakonem stanovenou lhutu a at mi vrati penize. Oni se ohradili, ze oni to zamitli a tak musim cekat na vyjadreni dodavatele a ten ma na to jak dlouho chce. To mi potvrdila i COI a tak teda cekam. Zda se mi to ale cele nejake divne.
tea nevim co je na tom za posthunt kdyz je to jasny fakt... nekvalitne vypaluji, pomalu nacitaji media a jejich vlastnosti se velice rychle zhorsuji... nova je samozrejme ok ale po pul roce provozu je skoro pryc
//edit Don: kdyby jeste neco tak pres sz abych nahodou "neposthuntoval"
//to Bathory: ano take jsem jich velke mnozstvi namontoval ale jde o to ze mechanika ma vyssi dobu pro nacitani media cca 3s a vice, zhorsuje se kvalita cteni a mechanika zacina mit problemy precist i nepatrne poskozena media coz kdyz byla nova nemela, kvalita zapisu se snizi nepatrne ale pouze u kvalitnich medii u obycejnych je to vice
Naposledy upravil(a) Don dne úte 6. úno 2007, 22:33, celkem upraveno 1 x.
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
Asus má u posledních modelů průměrnou rychlost čtení, naprůměrné přístupové doby a výbornou kvalitu zápisu. Ověřeno na mnoha kusech a otestováno na spoustě médií od různých výrobců. O zhoršování vlastností nic nevím, ale můžu se zeptat, páč je má v sestavách spousta mých známých, ale silně o tom pochybuji, protože vychází z Pioneerů a těch jsem za poslední dva roky prověřil hodně a i je vlastnil.
Ja uz bych po zkusenost s touto znackou nikdy do zadneho ASUSU nesel. Je to totiz uz druha vada tehle vypalovacky. Prvni byly nevysouvajici se dvirka. Zato TEACa koupeneho pred x lety jeste mam a jede dodnes!
TEAC klesnul jenom díky tomu že začal montovat do svých mechanik výrobky vámi tolik vychvalované antiznačky Lite-On.
jinak já funguju odjakživa jedině na Pioneerech a žádnej problém nikdy nebyl, dá se předpokládat že Asus je to samé když to má jen jinej přední panel a firmware
zombux píše:TEAC klesnul jenom díky tomu že začal montovat do svých mechanik výrobky vámi tolik vychvalované antiznačky Lite-On.
jinak já funguju odjakživa jedině na Pioneerech a žádnej problém nikdy nebyl, dá se předpokládat že Asus je to samé když to má jen jinej přední panel a firmware
Jsou to až na ten panel a firmware identické mechaniky.
zombux píše:TEAC klesnul jenom díky tomu že začal montovat do svých mechanik výrobky vámi tolik vychvalované antiznačky Lite-On.
TEAC používal oem Lite-On jen v některých starších modelech, ty novější byly mechaniky Benq. Problém byl ale spíš ve firmwarech od Teacu než v mechanikách. Z hodně mechanik, které mi prošly rukama byl Lite-On nejmíň problémový.....
AMD Ryzen 5 9600X || Gigabyte B650 Eagle || Kingston Fury Beast 2x16GB 6000MHz CL30 || XFX Radeon™ RX 6800 XT 16G || Arctic Liquid Freezer III 240 Pro Black || Fractal Design Ion+ Platinum 760W || Samsung 970 Evo Plus 500GB || WD Blue SN570 500GB || Crucial MX500 2TB || Kingston A400 480GB || Intel 660p 512GB || Fractal Design Pop Air || Dark Project ALU87A Midnight || Logitech G403 Hero || LiteOn iHAS124 F || LG GH24NSB0 || MSI Pro MP273QP E2 Edifier R1700BTs