teplota procesoru / nestabilni PC

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

ziddd
Nováček
Nováček

teplota procesoru / nestabilni PC

Příspěvek od ziddd »

CHci se zeptat...
mam CPU AMD athlon 64 2800+ (NewCastle)
teplota CPU se pohybuje v beznem chodu kolem 52stupnu coz mi pripada jako dost. navic funkce cool and quite je k nicemu protoze CPU jede na plnou frekvenci porad i kdyz neni nic spusteno... kdysi kdyz se mi sam podtaktovaval tak byla teplota max 30stupnu )tesne po startu systemu se obcas stavalo i 15stupnu :-) ale o tom se mi ted muze jen zdat...
navic se PC zacalo sekat, regulerni vytuhnuti systemu s moznostzi jen tvrdeho restartu. nevim jak si s tim poradit.. nema nekdo nejaky napad?
fobos
Začátečník
Začátečník

Re: teplota procesoru / nestabilni PC

Příspěvek od fobos »

ziddd píše:CHci se zeptat...
mam CPU AMD athlon 64 2800+ (NewCastle)
teplota CPU se pohybuje v beznem chodu kolem 52stupnu coz mi pripada jako dost. navic funkce cool and quite je k nicemu protoze CPU jede na plnou frekvenci porad i kdyz neni nic spusteno... kdysi kdyz se mi sam podtaktovaval tak byla teplota max 30stupnu )tesne po startu systemu se obcas stavalo i 15stupnu :-) ale o tom se mi ted muze jen zdat...
navic se PC zacalo sekat, regulerni vytuhnuti systemu s moznostzi jen tvrdeho restartu. nevim jak si s tim poradit.. nema nekdo nejaky napad?
nenapisal si teplotu ci je v Idle/Burn. V zatazi by som problem v tych 52st vzhladom na 130nm proces nevidel. Ale ak je to v klude CPU zrejme bude chyba v chladici (nedosadza na CPU), odmontovat ,nanies teplovodivu past, vycistit a nahodit.
ziddd
Nováček
Nováček

Příspěvek od ziddd »

co znamena idle/burn
tech 52 stupnmu mi ukazuje jak aplikace core center, tak everest
no chladic byl k tomu CPu boxovany
a od nakupu (neco pres 2 roky) s nim nebylo nijak manipulovano...
myslis ze by ta teplota mohla mit souvislost s tou stabilitou?
Hard Atack
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hard Atack »

idle - v klidu
burn - v zatezi( napr. prime95, ruzne 3D marky, proste zatez prociku)

edit: teplota samozrejme muze mit souvislost se stabilitou, taky to ale muze byt problem softwaru, zkusil bych jestli dobra doseda ten chladic, pripadne preinstalit windows a pokud bude dal padat pri cistym systemu bude problem nekde v hardware
Naposledy upravil(a) Hard Atack dne úte 6. úno 2007, 17:33, celkem upraveno 1 x.
Už jen pracovní NTB :)
fobos
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fobos »

Idle/Burn znamena V zatazi/v klude CPU, teda v klude---> vo Win a zataz ---> ked bezi nejaky program na pozadi (hra,aplikacia) ktora vytazi CPU na maximum a potom musis zmerat teplotu, zrejme si ju meral v klude a to je prilis vela (tych 52st). Stabilita priamo suvisi s teplotou CPU, zhod ten chladic a vycisti ho , nanes pastu a nahod spat.
ziddd
Nováček
Nováček

Příspěvek od ziddd »

jo myslel jsem v klidu....
pred chvili se to asi 5x za sebou kouslo... skocilo do modre smrti...
tak jsem to vypnul... sundal jsem kryt a poradne "vyfoukal" chladic
vysledek je takovy... a zatim to jede
Obrázek

budu muset koupit tu pastu a namazat to... jen nevim do ceho mam ten procesor utrit.. at to neposkodim...?
fobos
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fobos »

no vidis. asi tam bolo hodne prachu ked to stiahlo tak tie teploty :wink: este tu teplovodivu pastu je vsetko ok
ziddd
Nováček
Nováček

Příspěvek od ziddd »

Meloon píše:no vidis. asi tam bolo hodne prachu ked to stiahlo tak tie teploty :wink: este tu teplovodivu pastu je vsetko ok
je to zvlastni... minuly tyden jsem PC vysaval...
...doufam ze se uz nebudou objevovat modre obrazovky...
myslis ze ta teplota skutecne muze zapricinit modrou smrt? spis bych rekl ze to muze udelat naproste vytuhnuti systemu bez modre obrazovky..(coz se mi mimochodem taky zacalo stavat)
James.Sniper
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od James.Sniper »

pokud můžu poradit, tak místo cool and quite použij RMClock více tady http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=83925
ziddd
Nováček
Nováček

Příspěvek od ziddd »

James S píše:pokud můžu poradit, tak místo cool and quite použij RMClock více tady http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=83925
diky omrknu to... stejne jsem zacal mit pocit ze je to cool and quite k nicemu.. protoze mi CPU jede porad na plny vykon... ale kdysi to fungovalo krasne.. ted to z niceho nic prestalo fungovat
STANIK#007
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od STANIK#007 »

:o :o ................. 19° na CPU????? s Boxem?? to ti v pokoji mrzne nebo co?????

ja mel nejmin 20°, a to kdyz sem dotahl zmrzlý PC z LAN
ziddd
Nováček
Nováček

Příspěvek od ziddd »

STANIK#007 píše::o :o ................. 19° na CPU????? s Boxem?? to ti v pokoji mrzne nebo co?????

ja mel nejmin 20°, a to kdyz sem dotahl zmrzlý PC z LAN
:-D nemrzne... bylo to hned po startu a s oddelanou bocnici... a v pokoji je rozhodne vice nez 19 stupnu... navic je pc u trubky k topeni (ta je odizolovana) ...nevim jak jsem toho docilil ale ukazu ti jeste jeden screen ktery jsem vyrobil hned nekdy kdyz jsem mel PC nove (pred 2 roky) a vse v pc bylo cerstve a navic CaQ fungoval tak jak ma

Obrázek
ziddd
Nováček
Nováček

Příspěvek od ziddd »

tak ted jsem se tady na foru docetl ze pomuze nastaveni v
vlastnosti zobrazeni/spořič obrazovky/napajeni
nastavit minimalni spotreba a hned po stisknuti OK se mi CPU podtaktoval z 1800 na 1000MHz :)

..VSEM DEKUJI za rady a pomoc
STANIK#007
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od STANIK#007 »

a v CoreTemp ti to ukazuje kolik??? tohle je jakysi divny, ja pri normalnim provozu mivam nejmin tak 27° a to je v baraku tak 15 C
Hard Atack
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hard Atack »

taky neverim teplote 19°C to je spis cidlo jinde :-)
Už jen pracovní NTB :)
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

ja mel prohozeny na jedny desce cidlo od CPU a cidlo z desky.. CPU bude ta deska - 35°C..
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
ziddd
Nováček
Nováček

Příspěvek od ziddd »

Core center i everest ukazuji stejne cisla

momentalne
Core center
CPU 20
sys 39

everest
CPU 20
deska 39

kazdopadne ty hodnoty prirazene k CPU se promenuji cca co 3vteriny
teploty u desky/sys jsou vicemene stale
v pokoji mam asi 23stupnu

EDIT
ted jsem restartoval PC kvuli instalaci a po opetovnem nabehnuti teploty zase vyskocily aktualne na 45stupnu... asi jsem se radoval predcasne
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
ziddd
Nováček
Nováček

Příspěvek od ziddd »

tak nevim...
ted mam oddelanou bocnici
a vysledky (bez jakekoliv zateze)
COre center 38
everest 39
core temp 32
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

ziddd píše:
tak nevim...
ted mam oddelanou bocnici
a vysledky (bez jakekoliv zateze)
COre center 38
everest 39
core temp 32
Tak teplota se zvýší,protože se začne vzduch uvnitř skříně a jeho teplota vyrovnávat s okolím.A také nejni žádný odvod vzduchu od CPU...proto mít bočnici vždy zavřenou...
A nebo si tvoje čísla vykládám jinak a teplota klesa,tím pádem jsem to předešlé špatně napsal :oops:
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“