-!- Radeon X1950 GT/PRO - problémy a jejich řešení -!-

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Zamčeno

Jak jste spokojení s vaší X1950GT/PRO?

Super, nejlepší karta, jakou jsem zatím měl.
43
30%
Fajn karta za fajn peníze.
71
50%
Dobrý průměr.
5
4%
Čekal jsem trochu víc.
7
5%
Nejhorší grafika, jakou jsem kdy zkusil, tolik problémů jsem s jinou neměl.
15
11%

Celkem hlasů: 141
Hosenfeld
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hosenfeld »

jurko4fun píše:Nazdar.Mam problem ktory, ste tu uz urcite riesili, ale ja z casoveho dovodu nemozem citat cely tento thread. Mam kartu od MSI je to radeon X1950Pro 256MB a po zohriati jadra na 65 stupnov mi zamrzne akakolvek hra alebo 3D aplikacia (3D Mark a pod.) Takze Vas prosim o radu co stym robit. Da sa tato vada odstranit ? alebo pomoze len reklamacia. Dakujem.
No já mam tu samou kartu, tak jsem zkusil dát 3DMark06 s větrákem na 9% a teplotu jádra jsem měl po proběhnutí 74C a karta šlo v pohodě dál. Mně se teda takový problémy se zamrzánim karty při vyšších teplotách nikdy nestaly, tak nevím, kde je problém u tebe...
MB: ASUS P8Z77-V LX | CPU: Intel® Core™ i5-3570K | RAM: 8x2GB DDR3 1600MHz Kingston | GPU: Gigabyte GTX680 | HDD: SSD Intel320 120GB+ 3TB HDD | Zdroj: Seasonic 620W | Case: Thermaltake Matrix VX VD3000BWA | Monitor: Dell U2410 | Sound: Creative X-Fi XtremeGamer
RADEONX800
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od RADEONX800 »

tak lidi tohle ja asi na reklamacku pucil sem si od kamose zdroj za 3500kc
kterej je KURWA kvalitni a ta mrcha sice nabiha lip ale furt ne na poprvi
tak na treti pokus tenhle zdroj ma 2 12V vetve po 20A kazda nebo spojeno a to ma 35A a to uz sou Kurwa proudy takze nejaky rady ale kdyz comp najede tak uplne bez problemu :cry: jo a taky mate tak rospalenej te raltio mustek ten muj ma tak 90C jo este sem skousel pustit vic do AGP z 1.5V sem dal 1.7V vubec to nepomohlo :x
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Nejlepší moderátor ve výslužbě
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

//Promazáno OT. Zde nemají nabídky patřící do bazaru co dělat a už vůbec ne od uživatelů s jedním příspěvkem, kteří pro vstup do bazaru ani nemají oprávnění.
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
Luděk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Luděk »

procetl sem cele vlakno a chci se zeptat jak moc topi ty VRM regulatory ?
na ty 2 malinky vedle sebe sem si uz pasiv udelal
Obrázek
vysokej je 4 cm, co myslite bude to stacit ?
budu mit vodni chlazeni ale ve skrini budu mit intake a outtake
a chci se zeptat jak moc topi ten co je samotnej ? topi vic nebo min ?
RADEONX800
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od RADEONX800 »

tak bacha na DFI LP NF3 250Gb tahle deska s 1950Pro hrozne blbe se comp zapina proste tahle fosna moc rychle nabiha treba na via KT880 jede v pohode protoze ta pri prvnim startu ji to trva díl :x
Caverat
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caverat »

Luděk píše:procetl sem cele vlakno a chci se zeptat jak moc topi ty VRM regulatory ?
Obrázek
stacit to bude ale musis to vyzkouset mel jsem tam o dost mensi a ten taky stacil. ten malej vubec netopi tam ti staci malej pasiv.
Luděk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Luděk »

Caverat píše:
Luděk píše:procetl sem cele vlakno a chci se zeptat jak moc topi ty VRM regulatory ?
Obrázek
stacit to bude ale musis to vyzkouset mel jsem tam o dost mensi a ten taky stacil. ten malej vubec netopi tam ti staci malej pasiv.
dik za info, ted to bohuzel vyzkouset nemohu cekam na zakladni desku ..
a na ten regulator co je samotnej mam uz chladic vymyslenej, musim ho jen vyrezat .
Djabe
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Djabe »

cau lidi dobra zprava....arctic-cooling zacal vyrabet chladic pro VRM na X1950PRO obrazek: zde,a nekde jsem vydel ze tento chladic na VRM se bude prodavat dohromady s chladicem X2 obrazek zde...uz se na nej tesim :D
CPU:AMD 2500@3200XP MB:FIC AU13-nForce2RAM:2x256+1024 DDR400 jedou v dualu,docela mazec :-) GPU:ATI9600XT 128MB update:X1950PRO 512MB AGP HDD:WD800JB+SP1614C DVD:Pioneer 120S DVDRW:Lite-on SOHW832S ZDROJ:Blue Storm 2 400W ZVUK:Audigy2 Value:softmod na Audigy 4 REPRO:Genius 5.1HT LCD:Samsung 173P+MYS:IntelliMouse Explorer 3+MX518 KLAV:Logitech Internet Keyboard
Luděk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Luděk »

Djabe píše:cau lidi dobra zprava....arctic-cooling zacal vyrabet chladic pro VRM na X1950PRO obrazek: zde,a nekde jsem vydel ze tento chladic na VRM se bude prodavat dohromady s chladicem X2 obrazek zde...uz se na nej tesim :D
jenze ten "chladic" je samostatne k nicemu da se pouzit jen s tim chladicem X2, takze to neni reseni pro lidi co maji vf900 nebo co maji vodni chlazeni ..
kenas
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kenas »

pokud bude drzet dobry teploty, tak me to tak nevadi ze nebudu mit VF900
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist. (Albert Einstein)

CPU: C2D E6300 @ 2800MHz | MB: Asus P5B Deluxe| GPU: Sapphire X1950Pro 256 DDR3 | Pameti: 1GB Corsair XMS2800 MHz CL 4-4-4-12 & 2x 1GB A-Data EE 800MHz CL 4-4-4-12 | HDD: Seagate 250GB 16MB 7200o. | Zdroj: Enermax Liberty 400W | Zvukovka: Creative Audigi SE 7+1 | Case: Coolermaster Centurion 5 |Mechanika: LG DVD-RAM H20L | Repra: Creative T6060 | Monitor: Samsung 206BW |
expLorer
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od expLorer »

chcem sa spytat ktoru z tychto grafik radsej vziat a preco ?
teda ide o x1950pro samozrejme ale ide mi o vyrobcu..
ASUS
MSI
SAPPHIRE
zaujimala by ma taktiez hlucnost chladenia a taktiez najbeznejsie problemy tejto grafiky ktore by ma mohli zasiahnut ? dakujem
CPU: C2D E7200 [cooled by Scythe Ninja Plus] | MB: ASUS P5Q PRO | RAM: APACER DDR2 2x1GB 800MHz GOLDEN KIT | VGA: ASUS HD4850 512MB | HDD: WD 160GB, Hitachi 500GB + PATA suflik(Hitachi 80GB) | PSU: ASUS A-45GA 450W | LCD: LG L204WT 20.1'' | AUDIO: Creative SB Live 5.1 Digital + KENWOOD KR-A3050 + Radiotechnika S-90 | Logitech MX500 | Logitech MOMO Racing | ASUS MyCinema-P7131
NB: Acer TravelMate 4002LMi (PentiumM1.6GHz, DDR512MB,ATi Radeon9700Mobility,HDD60GB,..)
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

to ludek: to je takovej problem si frezou udelat dosedaci plochu wb na miru? :)
Luděk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Luděk »

Flegy píše:to ludek: to je takovej problem si frezou udelat dosedaci plochu wb na miru? :)
nevim co tim myslis ..
mam tenhle wb http://www.casemodding.cz/index.php?pg= ... 39&kat=249
ja si udelal pasivy na VRM z chladice na cpu
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

myslim to, vzit kus medi, udelat pudorys takovej aby se tam vesla a vyvrtat 2 diry + zavity na fitinky a jedn diru vyvrtat tak, aby si spojil kanalkem obe diry (samozrejme ze na plocho :) ). dal frezou upravit nivelaci podle nutnosti/vysky soucastek a je to. prace na 4 hodiny... :wink:
Luděk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Luděk »

Flegy píše:myslim to, vzit kus medi, udelat pudorys takovej aby se tam vesla a vyvrtat 2 diry + zavity na fitinky a jedn diru vyvrtat tak, aby si spojil kanalkem obe diry (samozrejme ze na plocho :) ). dal frezou upravit nivelaci podle nutnosti/vysky soucastek a je to. prace na 4 hodiny... :wink:
tak tohle je pro me problem udelat :)
zahno
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od zahno »

Luděk píše:
Flegy píše:myslim to, vzit kus medi, udelat pudorys takovej aby se tam vesla a vyvrtat 2 diry + zavity na fitinky a jedn diru vyvrtat tak, aby si spojil kanalkem obe diry (samozrejme ze na plocho :) ). dal frezou upravit nivelaci podle nutnosti/vysky soucastek a je to. prace na 4 hodiny... :wink:
tak tohle je pro me problem udelat :)
Co nadelas, ja se taky nedostanu za pilku a vrtacku :) Ale zato zvladnu uvarit kance se sipkovou omackou :razz:
Na VRM bohate staci slusny pasiv, pokud je case aspon trochu vetrana.
Aktuálně: Plečka. Do budoucna:Menší plečka.
expLorer
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od expLorer »

expLorer píše:chcem sa spytat ktoru z tychto grafik radsej vziat a preco ?
ASUS
MSI
SAPPHIRE
zaujimala by ma taktiez hlucnost chladenia a taktiez najbeznejsie problemy tejto grafiky ktore by ma mohli zasiahnut ? dakujem
tak poradi mi niekto ?
CPU: C2D E7200 [cooled by Scythe Ninja Plus] | MB: ASUS P5Q PRO | RAM: APACER DDR2 2x1GB 800MHz GOLDEN KIT | VGA: ASUS HD4850 512MB | HDD: WD 160GB, Hitachi 500GB + PATA suflik(Hitachi 80GB) | PSU: ASUS A-45GA 450W | LCD: LG L204WT 20.1'' | AUDIO: Creative SB Live 5.1 Digital + KENWOOD KR-A3050 + Radiotechnika S-90 | Logitech MX500 | Logitech MOMO Racing | ASUS MyCinema-P7131
NB: Acer TravelMate 4002LMi (PentiumM1.6GHz, DDR512MB,ATi Radeon9700Mobility,HDD60GB,..)
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

to ludek: za nakou financni odmenu bych to i splodil :wink: :roll:

to axplorer: bral bych bud sapphire nebo asus... pac msi je na 2 veci...
Luděk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Luděk »

expLorer píše:
expLorer píše:chcem sa spytat ktoru z tychto grafik radsej vziat a preco ?
ASUS
MSI
SAPPHIRE
tak poradi mi niekto ?
ja bych vzal ASUS :)
vsichni si ji chvali tak bych ji koupil
a nebo Sapphire X1950Pro Ultimate ale tus nemel ve svych moznostech
http://shop.computershop.cz/eshop/defau ... ci-express
Naposledy upravil(a) Luděk dne úte 6. úno 2007, 21:22, celkem upraveno 1 x.
Zamčeno

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“