Pomoc se zalozenim webu - finalni produkt pls ohodnotit.

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
jome
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jome »

myom píše:
jome píše:...
jo tohle je ale jenom na horizontalni zarovnani. ja jsem pomoci toho divu vytvoril jakoby bunku a v ni chci ten text zarovnat vertikalne na stred.

btw: nenasel by se tady nekdo ochotny, kdo by mi po icq odpovedel na par otazek? :oops: diky.
Aha, už rozumím ...

Tak na střed text vertikálně i horizontálně v té buňce by měl být takto:
<td align="center" valign="middle">Text uvnitř buňky</td>

ICQ nemám bohužel, mám jen svojí stránku a MSN, kde ti rád poradím, je to moje záliba - pomáhat :lol: :P
Obrázek
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

opet si nerozumime...

Kód: Vybrat vše

.nabidka {
	height: 29px;
	background-color: #532A01;
	font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;
	font-size: 13px;
	font-weight: bolder;
	color: #FFFFFF;
	text-align: center;
}
tohle je zapis class z css pro ten div a v nem potrebuju nadefinovat, aby se text zarovnal na stred (vertikalne). nechci zadne tabulkove tagy...
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
jome
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jome »

myom píše:opet si nerozumime...

.nabidka {
	height: 29px;
	background-color: #532A01;
	font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;
	font-size: 13px;
	font-weight: bolder;
	color: #FFFFFF;
	text-align: center;
}
tohle je zapis class z css pro ten div a v nem potrebuju nadefinovat, aby se text zarovnal na stred (vertikalne). nechci zadne tabulkove tagy...
aha, do css, tak to jsem nevěděl ....
tak ještě připiš řádek : "vertical-align:"
a nedefinuj si ho, jak potřebuješ: můžeš použít: základní linku(baseline), sub, top, text-top, bottom, text-bottom, a nebo definici v %

Metodou pokus - omyl si s tím můžeš pohrát a vybrat tu, kterou potřebuješ .. Tak snad už je to ono ... :oops:
Obrázek
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

tohle jsem uz zkousel a pri velke velikosti to funguje, ale pro muj blok o vysce 30px to vypada uplne stejne jako kdyby to tam nebylo. sam si to zkus. uz fakt nevim jak to udelat. zkousel jsem vytvorit i tabulku, ale stejny neuspech. co delam blbe... vzdyt je to normalni operace. zkousel jsem i zarovnat odstavec a nic.
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

tak prvni problem jsem vyresil tak, ze jsem nastavil horni padding a celkovou vysku jsem nastavil tak, ze jsem do toho zapocital velikost pisma a horniho odsazeni => mam to na stredu.

ale ted mam druhy problem... :-D
Obrázek
ze screenu je to snad jasne... obrazek precuhuje do dalsiho <divu>, protoze se mu jeho <div> neprispusobi, ale prispusobi se jenom textu. otazka zni: jak mam nastavit ten <div>, popr. obrazek, aby se ten div tomu prispusoboval (nikoliv, ze dam pevnou vysku).

diky za navrhy.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

co když tomu obrázku dáš float=left?
ignorelist: kremrole a dezoláti
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

zombux píše:co když tomu obrázku dáš float=left?
neuspech. obrazek se necha obtekat, ale porat to je stejne. jako da se to vyresit, ze pod text dam prazdne odstavce, ale to je prasarna... proto to chci udelat na ten obrazek.
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

toz vy mi tady moc nepomuzete :(

jsem to musel udelat tak, jak jsem to nechtel a to tabulkou, ale zase je to jednoduzsi: jedna tabulka, jeden radek, dve bunky a samo se mi to i vycentrovalo :D . a nemusim dat ani jeden tag navic...
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

napadlo mě to řešít torchu prasácky a to nastavením min-height u toho mateřského divu, ale IE se s tím moc nemá rád a musí se mu nastavit bohužel natvrdo height...
Francie ... sladká Francie
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

sovicka píše:napadlo mě to řešít torchu prasácky a to nastavením min-height u toho mateřského divu, ale IE se s tím moc nemá rád a musí se mu nastavit bohužel natvrdo height...
¨jn min. height je na prd, ale momentalne mi to nevadi, protoze ta tabulka je celkem v poho protoze je jednoducha a bez ni by tam muselo byt dalsich 10 tagu... a mam to i vycentrovane vertikalne, coz bych jinak musel delat uplne slozite a s tim by se mi nechtelo srat.... tedka jeste dodelat nabidku a je hotovo... :D
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

dalsi problem...

Below are the results of checking this document for XML well-formedness and validity. 
Error Line 101 column 7: document type does not allow element "ul" here; missing one of "object", "applet", "map", "iframe", "button", "ins", "del" start-tag.
				<ul>

The mentioned element is not allowed to appear in the context in which you've placed it; the other mentioned elements are the only ones that are both allowed there and can contain the element mentioned. This might mean that you need a containing element, or possibly that you've forgotten to close a previous element. 

One possible cause for this message is that you have attempted to put a block-level element (such as "<p>" or "<table>") inside an inline element (such as "<a>", "<span>", or "<font>").
tohle mi vypsal xhtml validator, ze je neco blbe s tagem <ul>. vubec nechapu co a jak to vyresit, takze pokud nekoho neco napadne, tak sem s tim. diky.
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

no tak jsem to konecne dokoncil, a ted bych potreboval kritiku, co zlepsit, co zmenit a co se vam nelibi/libi. :)

http://www.skautpolanka.net/index.htm
Odpovědět

Zpět na „Programování a web“