Vůbec nic speciálního jsem nenastavoval. Jen jsem dal ICH8R na RAID. Pak jsem nastavil stripping parity po 64kB v nastavení RAIDu. Nic víc.supec píše:jo takhe bych si to nejak predstavoval, akorat o trochu nizsi se trema diskama... ale ty moje výsledky to je fakt katastrofa... vůbec nemám páru, čím by to mohlo bejt...
co máš nastaveno v biosu?
Chystám se na RAID 5, ocenil bych zkušenosti a rady
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: speed
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
To asi ne. Já jsem to na těch 64kB nechal tak, jak to bylo defaultně nastaveno.supec píše:já mám po 128kB, ale to by nemělo snad znamenat takovej výkonovej propad...
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
- supec
- Začátečník

-
speed
kde máš pověšenej ten 200GB disk? já ho mám na ICH8R na kanálu 0, 1-3 mám ty Hitachi (to byla mimochodem pekna kravina, protoze se mi system nainstaloval na E: a Seagate co mám samostatně, tak měl po instalaci drive C: ). možná to zkusim prohodit a ten Seagate dát na řadič Gigabyte... ale pěkně mě to štve, po 3. přeistalovávat systém a doufat, že to bude fachat tak jak má...
nemusí se kromě nastavení BIOSího raidu, instalace systému, pak ještě něco udělat kromě instalace Matrix Storage Manageru?
nemusí se kromě nastavení BIOSího raidu, instalace systému, pak ještě něco udělat kromě instalace Matrix Storage Manageru?
C2D E6400 @3.5GHz,Gigabyte DS4,2GB RAM ADATA,CL4,RAID5-3x160GB Hitachi, 160GB Seagate, Saphire X1900GT @610MHz 128MB DDR3 @750MHz, Case Avance Terminator
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Nic se dělat nemusí, ale asi po dvou dnech se inicializuje parita - možná, že výkon stoupne až pak.supec píše:kde máš pověšenej ten 200GB disk? já ho mám na ICH8R na kanálu 0, 1-3 mám ty Hitachi (to byla mimochodem pekna kravina, protoze se mi system nainstaloval na E: a Seagate co mám samostatně, tak měl po instalaci drive C: ). možná to zkusim prohodit a ten Seagate dát na řadič Gigabyte... ale pěkně mě to štve, po 3. přeistalovávat systém a doufat, že to bude fachat tak jak má...
Systémový disk (200GB) a SATA DVD vypalovačku mám na řadiči Gigabyte. 4x320GB v RAIDu 5 mám na ICH8R na konektorech 5,4,3,2 (1 a 0 volné - zatím
- supec
- Začátečník

-
intel
hm, super... a proc proboha Intele až po dvou dnech???!!! za tím musí bejt nějaká super logická úvaha nějakýho idiota, protože jestli tomu dobře rozumim, tak mám sice data v RAIDU 5, ale bez parity, takže mám jakoby data na na 1 disku místo třech?? nebo na dvou bez parity?? jebat na ně... kouknu ještě do toho manuálu od intelu k ICH8, snad tam něco bude.
no a zkusim šoupnout datum... ale to by asi bylo moc jednoduchý...
no a zkusim šoupnout datum... ale to by asi bylo moc jednoduchý...
C2D E6400 @3.5GHz,Gigabyte DS4,2GB RAM ADATA,CL4,RAID5-3x160GB Hitachi, 160GB Seagate, Saphire X1900GT @610MHz 128MB DDR3 @750MHz, Case Avance Terminator
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: intel
Taky to vůbec nechápu. Asi počítají s tím, že se první dny z toho něco instaluje, tak aby práce s disky nezpomalovala, nevím...supec píše:...a proc proboha Intele až po dvou dnech???!!!...
- supec
- Začátečník

-
speed
tak tohle je test z dnesniho vecera...
burst je daleko lepší, average read je stale trochu pod tim co bych cekal, ale větší než včera...
pocitac byl pustenej beze mě skoro celej den, takze nemuzu na 100% rict co se s nim delo... nicméně výsledky jsou bez jakýhokoliv zásahu úplně jiný...

burst je daleko lepší, average read je stale trochu pod tim co bych cekal, ale větší než včera...
pocitac byl pustenej beze mě skoro celej den, takze nemuzu na 100% rict co se s nim delo... nicméně výsledky jsou bez jakýhokoliv zásahu úplně jiný...

- [CZ]Airwolf[OC]
- Začátečník

-
a) nahrat data na raid okamzite je prasarna prvniho stupne - nejdriv by melo prijit testovani stability Raidu/serveruX-COM píše:Taky to vůbec nechápu. Asi počítají s tím, že se první dny z toho něco instaluje, tak aby práce s disky nezpomalovala, nevím...supec píše:...a proc proboha Intele až po dvou dnech???!!!...
b) je mozne ze se pravidelne spousti optimalizace, nemate tam nekde neco v nastaveni ?
- supec
- Začátečník

-
a) bohuzel nevim jak otestovat stabilitu RAIDu bez systému[CZ]Airwolf[OC] píše:a) nahrat data na raid okamzite je prasarna prvniho stupne - nejdriv by melo prijit testovani stability Raidu/serveruX-COM píše: Taky to vůbec nechápu. Asi počítají s tím, že se první dny z toho něco instaluje, tak aby práce s disky nezpomalovala, nevím...
b) je mozne ze se pravidelne spousti optimalizace, nemate tam nekde neco v nastaveni ?
b) Intel Matrix Storage Manager nema skoro zadny moznosti nastaveni krome pocatecniho (stripe size) a nastaveni opozdenyho zapisu, bylo by dobry kdyby ten Manager informoval o tom co prave dela, bohuzel dokud neklekne disk, tak zrejmě ani nehlesne, takže co se děje na pozadí se můžem jenom dohadovat (aspon toho co vím)
C) jde o kompl doma, dulezity data mam zatim na jinym disku a DVD, takze kdyz to klekne, je mi to fuk
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- supec
- Začátečník

-
raid5-rychlost
tak to vypada, ze vyse nez na 101MBps Average Read se nedostanu...
pro ty, kdo by se chteli dozvedet nejaky jiny nazory je tu link na forum kde jsem se ptal taky:
http://forumz.tomshardware.com/hardware ... 41#1499141
pro ty, kdo by se chteli dozvedet nejaky jiny nazory je tu link na forum kde jsem se ptal taky:
http://forumz.tomshardware.com/hardware ... 41#1499141
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: raid5-rychlost
Koukám, že jsem some guy (-: Jen pro upřesnění ty disky v RAIDu mám Seagate 7200.10 320GB.
- supec
- Začátečník

-
:)
jj, uz to tam na konci taky píšu, nevšiml jsem si toho...
dovolil sem si zneuzit tvejch výsledků na demonstraci toho, že ten chlápek předtím má ty výsledky dost slabý. ale to je asi jeho chipsetem...
hele a neměřil jsi náhodou kolik je average read toho jednoho tvýho Seagate disku? ten můj samostatnej HITACHI má 56MBps, takže RAID 5 ze tří disků tu rychlost zdvojnásobil a ze 4 disků by jí (podle tvejch výsledků) zečtyřnásobil??
A další - Taky máš v tom Manageru u disku:
SATA Generation I??? To by mě zajímalo proč je tam SATAI, když ty disky jsou SATAII.
už mi připadá, že se v tom nějak moc vrtám
dík
dovolil sem si zneuzit tvejch výsledků na demonstraci toho, že ten chlápek předtím má ty výsledky dost slabý. ale to je asi jeho chipsetem...
hele a neměřil jsi náhodou kolik je average read toho jednoho tvýho Seagate disku? ten můj samostatnej HITACHI má 56MBps, takže RAID 5 ze tří disků tu rychlost zdvojnásobil a ze 4 disků by jí (podle tvejch výsledků) zečtyřnásobil??
A další - Taky máš v tom Manageru u disku:
SATA Generation I??? To by mě zajímalo proč je tam SATAI, když ty disky jsou SATAII.
už mi připadá, že se v tom nějak moc vrtám
dík
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele: