I když teď koupíš 20", tak za půl roku budeš pokukovat, zda jej nevyměnit za něco většího, technologicky vyspělejšího...
Na monitoru se nešetří.
Moderátor: maXXmilian

podla mna ano ved budes mat na win 1680x1050[Uja píše:chci hlavne vedet jsetli ten rozdíl +-3000 mezi 19" a 20" je opravnenej!! a proto kdyz jsem se rozhod koupit si monitor a za pul roku si nehodlam kupovat novej jestli se mi vyplati spis zainvestovat do 20"...Wuuduu píše:co chces pocut, rozdiel je v rozliseni - o to ide pri LCD.

Plocha je sice vetsi, ale proti wide 20" nebo 21" ma stejny rozliseni, takze mysi jezdis uplne stejne. A ze by namaha oci souvisela s velikosti plochy si nemyslim, prece nelitas ocima porad sem a tam, ale soustredis se na nejaky misto. Naopak, sirokouhlej monitor je pro oci prirozenejsi a nemusis tolik litat ocima vertikalne.sipmart píše:Zase mi přijde, že na té 22 wide musíte víc namáhat oči, musíte sledovat větší plochu pokud to teda máte stejně daleko od očí...a taky víc musíte jezdit z myší, ta plocha je větší, ale to je možná blbost co píšu....) no opravdu najezdíte se víc....
)

zato horizontalne ano. je snad pro oci namahavejsi vertikalni pohyb ? ze jsem o tom nikde nevidel ani slovomrozu píše:Plocha je sice vetsi, ale proti wide 20" nebo 21" ma stejny rozliseni, takze mysi jezdis uplne stejne. A ze by namaha oci souvisela s velikosti plochy si nemyslim, prece nelitas ocima porad sem a tam, ale soustredis se na nejaky misto. Naopak, sirokouhlej monitor je pro oci prirozenejsi a nemusis tolik litat ocima vertikalne.sipmart píše:Zase mi přijde, že na té 22 wide musíte víc namáhat oči, musíte sledovat větší plochu pokud to teda máte stejně daleko od očí...a taky víc musíte jezdit z myší, ta plocha je větší, ale to je možná blbost co píšu....) no opravdu najezdíte se víc....
)

Je videt, zes toho jeste hodne nevidel...[CZ]Airwolf[OC] píše:zato horizontalne ano. je snad pro oci namahavejsi vertikalni pohyb ? ze jsem o tom nikde nevidel ani slovomrozu píše: Plocha je sice vetsi, ale proti wide 20" nebo 21" ma stejny rozliseni, takze mysi jezdis uplne stejne. A ze by namaha oci souvisela s velikosti plochy si nemyslim, prece nelitas ocima porad sem a tam, ale soustredis se na nejaky misto. Naopak, sirokouhlej monitor je pro oci prirozenejsi a nemusis tolik litat ocima vertikalne.

Kód: Vybrat vše
"D:\Games\Battlefield 2\BF2.exe" +menu 1 +fullscreen 1 +szx 1680 +szy 1050
To samozřejmě jde, ale nejedná se o plnohodnotný WS. Je to pouze roztažený (= deformovaný) obraz do patřičného rozlišení. A o to moc zájem nemám. Navíc EA se do podbory WS u her moc nežene, a konkrétně o BF2 a BF2142 se vyjádřila v tom smyslu, že podporu WS u těchto her prostě nezavede (prý by byli ti bez WS monitoru znevýhodněni nebo co). ŠkodaLuks píše:u BF2 není problém nastavit wide rozlišení.Stačí do parametru pro spuštění napsat toto:např.Kód: Vybrat vše
"D:\Games\Battlefield 2\BF2.exe" +menu 1 +fullscreen 1 +szx 1680 +szy 1050

no na cs je 800x600 najlepsie...samozrejme mam zapnuty AA a AF....Wuuduu píše:8800GTX a 800x600 ... zaujimave, ak nebudes setrit na LCD, da sa v pohode, niektore to podporuju, ale inak to dokazu priamo aj drivery

Není pravda,v driverech si nastaví vystředěnej obraz a bude to mít ořízlý a nedeformovanýCujo píše:kdyz si koupis ws lcd tak bud budes pouzivat 800x600 a bude to zdeformavane -> nepouzitelne
nebo si zapnes widescreen ve hre a budes pouzivat rozliseni 960x600

Pořád je to lepší než klasikaCujo píše:aha takze si koupi ws aby to pouzival jako obyc monitor