Loučí se harddisk?

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Koudov
Nováček
Nováček

Loučí se harddisk?

Příspěvek od Koudov »

Zdravím, před časem mi ve widlích XP začla vyskakovat bublina, že se zápis na C:/ nezdařil.Pokaždé jiná hláška, podle toho, co jsem dělal. (např. dočasné soubory do TEMP atd). Pak mi párkrát po restartu nenajely widle vůbec. Napsalo to, že chybí nějaký soubor v system 32 - také pokaždé jiný. Tak jsem zformátoval disk( s obtížema) a přeinstaloval. Chvíli to šlo, ale pak se zpomalil disk znova( asi po 14ti dnech), opět hláška o zápisu a po restartu to znovu nenajelo - naskočil CHKDSK.EXE - kontrola disku - a našel hafo chyb a nenajelo to. Teď jsem systém nainstaloval na jiný disk a zformátoval ten špatný, Stáhl jsem pár diagnost. programů a vyzkoušel ho - i přímo ze stránek WESTERN DIGITAL ( jedná se o WD 80GB SATA/150, 2 roky starý). Všechny ty programy nenašly žádnou chybu a disk se tváří OK(smart ok). Já se ale bojím mu svěřit nějaká data..... Máte s tím někdo nějakou zkušenost? Dík za každou radu. :)
petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr_ »

zálohuj data, naformátuj ho a nainstaluj systém na čisto, mohlo by to pomoct, neřekl bych , že to bude hw závada. Jakéj máš FS ? Rozhodně použij ntfs.
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
[CZ]Airwolf[OC]
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od [CZ]Airwolf[OC] »

Hod sem vypis SMARTu
Koudov
Nováček
Nováček

Příspěvek od Koudov »

No to jsem udělal,jak píšu....pomalej formát,nová instalace...ani office tam ještě nebyly,a za týden až 14 dnů je to tu zase.....smart sem hodim odpoledne,až přijdu domů.
Mam ntfs.
Koudov
Nováček
Nováček

Příspěvek od Koudov »

Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“