Na co vše je potřeba pevná IP???
Moderátor: Don
- GeorgeCZ
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Na co vše je potřeba pevná IP???
Zdarec, potřeboval bych poradit. Na co všechno je třeba pevná IP. Já bych ji potřeboval na p2p, ale když to řeknu poskytovateli internetu...tak mi ji nedá. Na co dál je teda potřeba pevná IP adresa???????????? Thanks.
CPU Intel Core 2 Duo E8400, MB ASUS P5K PRO, RAM A-DATA 2x2gb 800Mhz CL 4, HDD Seagate SATA II,7200.11 640GB + Seagate 7200.10 250GB, GPU Gainward Golden Sample HD4850 512MB, Zdroj Fortron Blue Storm II 400W
- Bajgy
- Středně pokročilý

- karf
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
proč jí potřebuješ na p2p? jako dc, torrent atd? jeslti u vás v síti p2p blokuje firewallem (porty, pakety...) tak ti veřejná ip stejně nepomůže.
ale veřejná je dobrá pro spojení s pc odkudkoliv. ať už sdílení souborů přes ftp, vlastní http server, vzdálený přístup na plochu - vnc, hraní her - ty zakládáš a ostatní se k tobě z netu připojí...
ale veřejná je dobrá pro spojení s pc odkudkoliv. ať už sdílení souborů přes ftp, vlastní http server, vzdálený přístup na plochu - vnc, hraní her - ty zakládáš a ostatní se k tobě z netu připojí...
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
- GeorgeCZ
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- X-Spidy-X
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- TimTaylor
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
dotaz
měl bych takovej dotaz. Mám možnost přejít k relativně slušnýmu bezdrátu, ale problem je v nějaké společné (veřejné, neveřejné?) IP adrese.
V praxi má pak asi 100-300 lidi zřejmě stejnou IP adresu. Provider si tady pořidil nějakou superychlou ADSL linku (možna i několik) a ted je tu přerozděluje zájemcům, po městě zřídil několik přípojných dobu a od nich to přeposílá přes bezdrát do jednotlivých bytů.
Rychlosti i ceny jsou velmi slušny, bez omezení dat (na maloměsto), ale prý nejdou např. P2P sitě nebo torrenty. Je technicky možný takhle ten bezdrát omezit? Je možny, aby všichni ti lidi (cca 100-300 lidi) mělo stejnou IP adresu? Moc se v tom nevyznám, ale abych nešel do něčeho a pak neplakal, že nic nejde (hry asi jo, ale ping kolem 100ms nění žádná sláva), abych si občas stahl třeba film nebo něco přes torrent (patch atp
) to by se mi pak nevyplatilo přecházet z toho co mám dnes...
Mohl bych pak. např hrát online hry, nebo založit server pro kámoše aby se oni mohli ke mně připojit?
diky za odpovědi zkušenějších...
V praxi má pak asi 100-300 lidi zřejmě stejnou IP adresu. Provider si tady pořidil nějakou superychlou ADSL linku (možna i několik) a ted je tu přerozděluje zájemcům, po městě zřídil několik přípojných dobu a od nich to přeposílá přes bezdrát do jednotlivých bytů.
Rychlosti i ceny jsou velmi slušny, bez omezení dat (na maloměsto), ale prý nejdou např. P2P sitě nebo torrenty. Je technicky možný takhle ten bezdrát omezit? Je možny, aby všichni ti lidi (cca 100-300 lidi) mělo stejnou IP adresu? Moc se v tom nevyznám, ale abych nešel do něčeho a pak neplakal, že nic nejde (hry asi jo, ale ping kolem 100ms nění žádná sláva), abych si občas stahl třeba film nebo něco přes torrent (patch atp
Mohl bych pak. např hrát online hry, nebo založit server pro kámoše aby se oni mohli ke mně připojit?
diky za odpovědi zkušenějších...
CPU: Core i7 4790K@4,5GHz + chladič Cooler Master Hyper 212EVO, 24GB RAM (DDRIII Kingston HyperX Beast Series), deska GIGABYTE Z97-D3H, grafika Nvidia GeForce ASUS 2070S, SSD Samsung 970 EVO 1TB + 4TB WD 7200 ot, zvukovka Sound Blaster Z, myš Logitech G903 + klávesnice Logitech G910, repráky 2+1 Logitech Z-537, sluchátka Logitech G230, case ZALMAN Z11 Plus + zdroj Seasonic Focus 650W modular,
monitor ASUS ROG SWIFT PG279Q 144Hz, systém Win 10 Pro,
- wallot
- Středně pokročilý

-
technicky se da omezit cokoliv
neni problem zablokovat libovolne porty at uz na P2P ci cokoliv jineho. stejne se u nich da omezit rychlost. privider co omezuje porty na "broadbandu" je podezrely
rozhodne je lepsi si poridit vlastni ADSL nez pres wifi cizi DSL linku. wifi zbytecne prida dalsi latency, "nespolehlivost a nebezpecnost - nebrat doslova" jsi za NATem bez verejne IP adresy
to uz radeji nejake levnejsi DSLko ktere bude jen tvoje
neni problem zablokovat libovolne porty at uz na P2P ci cokoliv jineho. stejne se u nich da omezit rychlost. privider co omezuje porty na "broadbandu" je podezrely
rozhodne je lepsi si poridit vlastni ADSL nez pres wifi cizi DSL linku. wifi zbytecne prida dalsi latency, "nespolehlivost a nebezpecnost - nebrat doslova" jsi za NATem bez verejne IP adresy
to uz radeji nejake levnejsi DSLko ktere bude jen tvoje
7800X3D, 9070XT Nitro+, Custom Gamakay 75 TMR + Keychron V0 Ultra, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
- Bajgy
- Středně pokročilý

no cokoliv se omezit neda, P2P muzou fungovat i pres port 80 (http) a proti analyze na vyssich vrstvach se da branit sifrovanim, ale je to opruz. Ja osobne se pridavam k nazoru ze lepsi je mit vlastni IP adresu ( a klidne za to par babek priplatit).
Ale pokud mas omezeny rozpocet, moznosti jak to ocurat tu jsou.
Ale pokud mas omezeny rozpocet, moznosti jak to ocurat tu jsou.
Toshiba Tecra A6
- TimTaylor
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
odpoveď
díky, zjistim si od providera bližší informace, ideálně to udelat tak, abych měl vlastní IP adresu (pokud to bude technicky možné a finančně únosné).
Pokud by to neslo, pujde mi stahovat treba z Rapida, kdyz teoreticky na tu spolecnou IP muze tahat porad nekdo, tak si ani neskrtnu ne?
Jde mi hlavně o ty torrenty, P2P bych bral jen jako krajni nouzi. Torrenty pujdou nebo bych to musel taky "nejak" ochcat"? Sice nejsem šilenej stahovač, ale je to pohodlné a sem tam se mrknu na nějakej raritní film... Diky
Pokud by to neslo, pujde mi stahovat treba z Rapida, kdyz teoreticky na tu spolecnou IP muze tahat porad nekdo, tak si ani neskrtnu ne?
Jde mi hlavně o ty torrenty, P2P bych bral jen jako krajni nouzi. Torrenty pujdou nebo bych to musel taky "nejak" ochcat"? Sice nejsem šilenej stahovač, ale je to pohodlné a sem tam se mrknu na nějakej raritní film... Diky
CPU: Core i7 4790K@4,5GHz + chladič Cooler Master Hyper 212EVO, 24GB RAM (DDRIII Kingston HyperX Beast Series), deska GIGABYTE Z97-D3H, grafika Nvidia GeForce ASUS 2070S, SSD Samsung 970 EVO 1TB + 4TB WD 7200 ot, zvukovka Sound Blaster Z, myš Logitech G903 + klávesnice Logitech G910, repráky 2+1 Logitech Z-537, sluchátka Logitech G230, case ZALMAN Z11 Plus + zdroj Seasonic Focus 650W modular,
- karf
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
no ale torrenty jsou p2p nebo ti jde jen o stahování těch soubůrků? asi ne co?
z rapidu můžeš stahovat přes anonymní proxyny a nepotřebuješ veřejnou ip
z rapidu můžeš stahovat přes anonymní proxyny a nepotřebuješ veřejnou ip
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64