TFT v ACER 5103 NWLMI

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
leo
Nováček
Nováček

TFT v ACER 5103 NWLMI

Příspěvek od leo »

Zdravim. Mam dve otazky.

1. Mam novy ACER 5103 a posunuty obraz na TFT vo windows.
Presnejsie ked sa pozriete na display, tak od okraja ramu je par pixelov "volna" alebo cierna plocha. Z hora a zdola je to v poriadku, ale z lava je vacsia a z prava ziadna a obraz je nalepeny az na okraj. Da sa to nejako nastavit a posunut cely obraz o nejake 2 pixely do lava?

2. Tento display je Crystal Bright, co mne vyhovuje ale:
Ked sa naneho pozriem z blizka, a skor trosku z dola tak na urcitych farbach, vacsinov modrej, svetlo modrej a skoro vsetych stredne tmavych tonoch vidim pri plnej plnych jednofarebnych plochach (bez odtienov a struktur) aj prechodov velmi jemne "mapy" alebo struktury. Asi ako keby ste si vo Photoshope vyliali farbu a dali do nej texturu so strukturou vapenca. Je to jemne, nic drasticke ale je to vidiet. Mam trosku pocit akoby ta posledna leskla vrstva nebola dobre nanesena a prilnuta na displey. Mozno sa ale mylim a nieje to chyba, ale vlastnost lesklych displaov.

Vdaka za rady, poprosim piste iba vy co naozaj viete, zbytocne polemiky ma nezaujimaju.
Intel Core2Quad Q6600 (B3) 2,4@3,0 GHz (1,22V real),Asus P5K-E, 2x1 GB DDR2 A-DATA 800EE, Sapphire ATI X1950 Pro 512 MB DDR3 (655@730), 2xHitachi T7K500 320 GB, zdroj Corsair HX520. Chladenie CPU: GeminII, GPU: Accelero S1.
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: TFT v ACER 5103 NWLMI

Příspěvek od Godzzila »

leo píše:Zdravim. Mam dve otazky.

1. Mam novy ACER 5103 a posunuty obraz na TFT vo windows.
Presnejsie ked sa pozriete na display, tak od okraja ramu je par pixelov "volna" alebo cierna plocha. Z hora a zdola je to v poriadku, ale z lava je vacsia a z prava ziadna a obraz je nalepeny az na okraj. Da sa to nejako nastavit a posunut cely obraz o nejake 2 pixely do lava?

2. Tento display je Crystal Bright, co mne vyhovuje ale:
Ked sa naneho pozriem z blizka, a skor trosku z dola tak na urcitych farbach, vacsinov modrej, svetlo modrej a skoro vsetych stredne tmavych tonoch vidim pri plnej plnych jednofarebnych plochach (bez odtienov a struktur) aj prechodov velmi jemne "mapy" alebo struktury. Asi ako keby ste si vo Photoshope vyliali farbu a dali do nej texturu so strukturou vapenca. Je to jemne, nic drasticke ale je to vidiet. Mam trosku pocit akoby ta posledna leskla vrstva nebola dobre nanesena a prilnuta na displey. Mozno sa ale mylim a nieje to chyba, ale vlastnost lesklych displaov.

Vdaka za rady, poprosim piste iba vy co naozaj viete, zbytocne polemiky ma nezaujimaju.
Takže chtělo by to asi foto takhle pro představu je to divné.
Jaké používáš rozlišení?
leo
Nováček
Nováček

Příspěvek od leo »

Ahoj Godzzila.
Vidim, ze mas v podstate rovnaky notebook ako ja.
Fotky momentalne nemozem urobit. Rozlisenie pouzivam standardne t.j. 1280x800. Nainstalovane ovladace z prilozeneho CD k notebooku.
Aby som to lepsie popisal.
Skus si trebars otvorit ovladacie panely ale musis ich mat so vzhladom XP
aby tam bola modra plocha. No a ta modra plocha nevyzera ako sumerna plocha ale ma to strukturu v podobe malickych svetlejsich fliacikov, ale nepravidelnych po celej ploche. Proste si predsav, ze sa pozeras na modru stenu z betonu, ktora ma strukturu.
Otazka:
Nieje to nahodou tym, ze display nedokaze zobrazit 32-bit ale iba 24-bit?
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godzzila »

Aha už vim co myslíš ale to je patrné po zkoumání displaye z cca 2cm a to je vážně vlastností kvality toho LCD no co chceš je to to nejlevnější :-)
Ale myslim si že se s tim dá.. kdybys mi to neřekl nevšiml bych si toho :-)

Ale co se týče toho posunutí to by mě zajímalo více zkus to lépe popsat.
leo
Nováček
Nováček

Příspěvek od leo »

Takze k tomu "posunutiu"
Proste zobrazenie display-a nezabera uplne celu sirku. To je normalne, pretoze by sa obraz hrozne odrazal od okraja ramu. Urcite aj ty mas od okraja par pixelov vzdy ciernych. Ide o to, ze u mna je to co sa tyka horizontalneho smeru ok, ale vertikalne je obraz vpravo. Proste vlavo je ta cierna rezeva dvojnasobna a v pravo ziadna.
Ide mi o to ci sa to da posunut do lava, alebo nie. Samozrejme nejak softwerovo.
Intel Core2Quad Q6600 (B3) 2,4@3,0 GHz (1,22V real),Asus P5K-E, 2x1 GB DDR2 A-DATA 800EE, Sapphire ATI X1950 Pro 512 MB DDR3 (655@730), 2xHitachi T7K500 320 GB, zdroj Corsair HX520. Chladenie CPU: GeminII, GPU: Accelero S1.
leo
Nováček
Nováček

Příspěvek od leo »

Zabudol som este napisat k tej strukture. U mna to je vidiet z 2 cm ale aj z 25-20 cm.
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godzzila »

leo píše:Zabudol som este napisat k tej strukture. U mna to je vidiet z 2 cm ale aj z 25-20 cm.
Jasně protože o tom víš.. ale zkus to dát před jinou osobu na 20cm a zeptat se jestli je tam neco divnyho určitě nic nezpozoruje, běžný práci si myslim že to vůbec nevadí, ostatně u některých modelů jiných levných značek jako např: ASUSu je to prý ještě horší.
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godzzila »

leo píše:Takze k tomu "posunutiu"
Proste zobrazenie display-a nezabera uplne celu sirku. To je normalne, pretoze by sa obraz hrozne odrazal od okraja ramu. Urcite aj ty mas od okraja par pixelov vzdy ciernych. Ide o to, ze u mna je to co sa tyka horizontalneho smeru ok, ale vertikalne je obraz vpravo. Proste vlavo je ta cierna rezeva dvojnasobna a v pravo ziadna.
Ide mi o to ci sa to da posunut do lava, alebo nie. Samozrejme nejak softwerovo.
Jinak k posunu chtělo by to foto.. protože to může být vada při výrobě... chtělo by to zkontrolovat třeba v MS-DOSU jestli je to také posunuté (nebo např. když dáš bootovat z CD WinXP tak jak je ta obrazovka modrá tak jestli je to také posunuté takhle zjistíš jestli je ta vada softwarová :-)
leo
Nováček
Nováček

Příspěvek od leo »

Bol som sa dnes pozriet do predajne notebookov a specialne na display-e Acerov. Vsetky mali pekny obraz resp. bez "struktur" na plnych plochach.
Taktiez obraz bol vzdy vycentrovany. Takze zajtra reklamacia.
Vdaka Godzzila za ochotu.
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godzzila »

tak jde o to na jaky jsi koukal... ?? protoze ty "skvrny" tam mam taky :shock:
leo
Nováček
Nováček

Příspěvek od leo »

Konkretne som pozeral (velmi pozorne) Acer 3692 WLMI. Je to celeron M 420 1,6 GHz, 512 MB RAM, 60 GB disk, proste ten najlacnejsi sucasny ACER 15,4 LCD a mal obraz absolutne bez "skvrn". V podstate by to mal byt na 99,9% ten isty display. Este by teoreticky mohol byt rozdiel v grafike. Ta 3692 ma integrovany intel 950G. Teda vychadzam z toho, ze ty mas to zobrazenie rovnake ako ja. Mozno by bolo zaujimave porovnat modely s ATI X1300 a s intelovskou int. grafikou. Zajtra idem kupovat notes otcovi a jemu bude ta 3692 vyhovovat tak to porovnam doma pri rovnakych svetelnych podmienkach vedla seba.
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godzzila »

OK díky po té podej další informace :-)
leo
Nováček
Nováček

Příspěvek od leo »

Takze som porovnal 3692 s 5103:
1. na mojej 5103 "mapy" su, na 3692 niesu.
2. inak vyzeraju tie dysplay-e uplne rovnako, drobne rozdiely budu asi v nastaveni gammy (5103 lepsie zobrazuje zltu)

Skusal som vo photoshope urobit taky farebny prechod, aby bolo co najlepsie vidiet tie mapy. Pri posuvani obrazku mapy ostavali na rovnakom mieste, neposuvali sa z obrazkom, takze predpokladam ze chyba bude v naneseni crystal-bright vrstvy.

Na grafike som skusal nastavit vsetko mozne, nic to nezmenilo.

Som celkom v polemike ci ten notas vracat pretoze tato moja verzia mala mat podla stranky Aceru: CPU X2 TL50 - ma X2 TL52,
chipset mal byt 1100 a je 1150.
Co ma vsak nastvalo je, ze tu mam Harddisk WD s 2 MB cache,
zvlast ked v tej 3692 je 60 GB Seagate Momentum 2, s 8 MB cache.
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godzzila »

S tím procesorem si nejsem jistej ale chipset x1150 tam mít musíš protoze x1100 nepodporuje dvoujádro procesor a jinak jeste zkus pls ty testy s odpojenym napajenim :-)
leo
Nováček
Nováček

Příspěvek od leo »

Tak som to skusil s odpojeným napájaním a žiadna zmena, čo sa týka "máp".
Ani na 5103 ani na 3692. Zajtra ho pôjdem vrátiť.
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godzzila »

OK ty ho jdes jako uplne vratit nebo jen reklamovat?
leo
Nováček
Nováček

Příspěvek od leo »

Idem ho vymenit za ten isty novy. Mam ho 5 dni a objednaval som ho cez net, takze ho mozem vratit. Samozrejme dam potom vediet. Dufam, ze to nieje na vsetkych 51XX radach :-D
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godzzila »

Jasně ale ten problém klidně může být na všech 51xx když ho mam i ja.. a jako dost lidi si stěžuje na displaye u tohohle modelu...
Pak dej teda vědět dik
leo
Nováček
Nováček

Příspěvek od leo »

Takze mam pre Vas zaujimave zistenie.
Vadu mi uznali a notebook som vratil, vratili mi peniaze.
Boli sme s predajcom (chlapikom, co mi notebook predal) u importera SWS, kde sa najprv nato pozreli. Technik tam nic nevidel, zdalo sa mu to OK, predajca to tam vsak videl (myslim tie "mapy") tak sa islo zistovat ci je to chyba alebo vlastnost. Najprv obaja tvrdili, ze je to vlastnost, ze to daju do servisu a ten sa k tomu vyjadrí. Lenze ja som nastastie videl na zivo inu 51XX a bola OK taktiez ako 3692 co som medzi tym kupoval pre otca. Takze som to tym argumentoval a naliehal aby mi tam ukazili nejaky iny model, aby videli, ze to nieje vlastnost ale chyba.
Chlapik tam mal zhodou okolností pracovny Acer 5103 (uplne rovnyku verziu a dokonca aj seriu ako ja) a polozil ho edal mojho. Uplne identicky problem, uz boli presvedeni, ze je to vlastnost a nie chyba. Naliehal som, aby mi ukazali este nejaky iny a hlavne uplne inu seriu. Mal tam este 3103. Obraz bol bez map. Cisty ako zrkadlo. Tak sme porovnali serie 5103 mojej a jeho a az na 2 alebo 3 cisla uplne rovnake, proste jedna seria.
Uz som mal prichystanu nahradu, novu 5103, ale potom ako sme to videli,
tak sme sa zhodli, pretoze to bola jedna varka, ze z najvacsou pravdepodobnostou to bude taktiez chybne, tak mi vratili peniaze.
Takze ako pisal Godzzila, ze viac ludi sa stazuje na display tejto rady,
moze to by prave pre toto. Pretoze naozaj tieto Acery, pokial su v poriadku tak maju vyborny obraz a jednofarebna plocha je naozaj jednofarebna baz malych "fliacikov". Najlepsie je to vidiet napriklad v 3D marku 03 (konkretne tu som si to vsimol) medzi tmavymi az ciernymi prechodmi pripadne svetlejsej modrej.

Pre istotu sem napisem Serial number mojho notebooku, ak budete mat podobne, vyreklamujte si to:

Serial number: LXAG20C0056481639A1601
UUID: 363233613932386462370016D45B6F53

Su to udaje priamo z Biosu.

Asi to ani nieje dolezite ci je to konktretne typ 5103 alebo 5101, urcite budu chybne oboje v jednej serii.

Moj bol vyrobeny v novembri 2006 s biosom 2.60.
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“