nb Asus: Jak přidat jas, když F6 nefunguje?

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
kahi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

nb Asus: Jak přidat jas, když F6 nefunguje?

Příspěvek od kahi »

Hezký večer,
stala se mi nehoda a přestala fungovat klávesa F6 - díky čemuž nevím jak přidat svému nb displayi jas (používá se k tomu zkratka Fn+F6).

Nefunguje řešení pomocí klávesnice na obrazovce. Zkusil jsem podržet Fn na klávesnici a zmáčknout F6 na Klávesnici na obrazovce, ale nic, chová se to jakobych Fn nedržel.

Stejně se to chová, i když podržím Fn a zmáčknu F6 na externí klávesnici.

Snažil jsem se najít nějaký software od Asusu, který by jas přidal sw cestou, nenašel jsem...

Díky za všechny rady i nápady.
kahi

PS: Jde o Asus A6JC-Q003
Veselé Velikonoce!
Mr.Nigga
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr.Nigga »

sry, s jasem ti nepomůžu, ale myslím, že bys měl primárně řešit nefunkční F6. Jestli sis klávesnici polil, tak ji rozdělej, dej ty 2 folie od sebe-nejspíš se přilepili k sobě a klávesa je jakoby pořád zmáčknutá a tak ji systém ignoruje. Jestli je vyražená, tak ji odcvakni a zase nacvakni. Nebo při nejhorším kup novou, notebook je to novej, tak by neměl být problém ji sehnat jako náhraní díl
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
kahi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kahi »

Jestli sis klávesnici polil, tak ji rozdělej, dej ty 2 folie od sebe-nejspíš se přilepili k sobě a klávesa je jakoby pořád zmáčknutá
Je to tak, klávesnici jsem polil. Díky za tip, zkusil jsem nefunkční klávesy vyloupnout a folie pod nima oddělit, ale nepomohlo to. Pravděpodobně to zkusím dát v budoucnu do servisu, právě teď bych především ocenil právě ten jas...
Veselé Velikonoce!
keno 10
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od keno 10 »

toho se asi bojim nejvic ze si dacim poleju klavesnici na NT :) ( kdybych si ho koupil) ja sem na takove vieci expert :)
Mr.Nigga
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr.Nigga »

S politou klávesnicí mám boužel zkušenost, nejlepší je ji rozdělat celou - v mým případě vyloupnout všechny klávesy i to "odpružení" pod nima, sundal jsem krycí gumu(která je tam imho úplně na hovno, když tím všechno proteče) a ty dvě fólie dal od sebe a vysušil. To celý i s následným znovu-složením mi zabralo asi 3 hodiny :-( Ale teď funguje zase dobře a vyčištěná vypadá jako nová :)

I když já měl asi větší motivaci, nefungovalo mi "D"
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
paciczka
Nováček
Nováček

zkusit NHC

Příspěvek od paciczka »

napadlo me, ze by to mohlo jit regulovat v NHC, ale nejsem si uplne jistej jestli to ten program umi, ja ho totiz nepouzivam. ale zkusit to muzes
Asus A6T - Turion X2 TL52, GeForce Go7600, 2GB RAM, Seagate 120GB/5.2
kahi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: zkusit NHC

Příspěvek od kahi »

paciczka píše:napadlo me, ze by to mohlo jit regulovat v NHC, ale nejsem si uplne jistej jestli to ten program umi, ja ho totiz nepouzivam. ale zkusit to muzes
Díky za tip, hezká utilita, bohužel jas regulovat neumí...
Veselé Velikonoce!
mozek007
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mozek007 »

A co v programu power 4 gear, tam jsou profily, mě to tam měnit jde.
Věř tomu. Píšu na osobní blog Mozek tě vidí.net. Osobní fotografické stránky: OldaSalek.cz.
kahi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kahi »

mozek007 píše:A co v programu power 4 gear, tam jsou profily, mě to tam měnit jde.
Vřelé díky, to je řešení! Chvíli trvalo než jsem ten program sehnal, nakonec to přece jen bylo i na chaotickém CDčku od Asusu...
Veselé Velikonoce!
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“