Drejk píše:Potřebuji poradit,mám sestavu viz. popis a stále se nemůžu zbavit problému s restartem při O.C.
Nastavím například 9x333,nastavím jednotlivé voltáže podle tohoto fora atd.,dám save and exit a počítač se 2x restartuje.Potom vše normálně naběhne a maká to,ale povypnutí PC a vypnutí zdroje!!!a následném zapnutí po chvilce se opět nejprve restartne a potom naběhne.Zkoušel jsem více biosů,nyní mám poslední 1004,který by prý tento bug již neměl dělat,ale mě se pořád projevuje.prosím neví někdo čím to může být,nebo je to snad normální?.
Projevuje se to následovně:Zapnu zdroj potom zapnu PC,asi na vteřinu se roztočí větráky,vypne se,asiza 2 vteřiny se opět zapne a normálně naběhne.
Když už píšu tak bych ti měl poradit, ale sám nevím zkoušel jsem jednou jenom 9x300 a pak sem měl pěkný trable s BIOSem. Popisoval jsem to nedávno. Vždycky mě to zamrzlo v POSTu, sice mám BIOS 0910, který je pravděpodobně na taktění problémový, ale jak jsem se těch problémů zbavil tak jsem si řek dost. Výkon mě naprosto postačuje tak už to neřeším. Je to hlavně asi i kvůli tomu, že jednu MB jsem měl vadnou a pak hned za 2 dny blbla VGA ASUS X1950Pro, přičemž se resetil samovolně comp při spuštění jakékoliv 3D aplikace
Nakonec jsem v podstatě až na problémy s HW který neovlivníš tj. vadná MB a VGA bez problémů dopracoval na parádní stabilitu a to mě stačí. Vím, že někdo může namítnout, že má přetaktováno a má to taky naprosto v poho, ale to zas něco obnáší a na to já nemám zas moc čas abych to ladil. Do týhle MB jsem šel hlavně protože je s ní snad minimum problémů, který se dají vyřešit. S taktěním ti tady, ale snad někdo poradí. Když si vzpomenu jak dlouho jsem ladil DFI UP Ultra-D kde jsem věděl, že problém je sice jen v nastavení pamětí tak tady to bylo absolutně bez problémů a přišlo mě to jako procházka růžovou zahradou
Tím, ale nechci říct, že by DFI byla špatná MB v té době to byla špička, ale né pro každého a obzvláště ne někoho kdo chtěl mít klid